• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen yorumlar mısınız

• Konu Sahibi Konu Sahibi eser35
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
1. Tiroglobulin: 1.17 ng/mL
  • Genelde referans aralığı <55 ng/mL civarındadır.
  • 1.17 oldukça düşük-normal bir değerdir.
  • Genellikle tiroid kanseri takibi, tiroid fonksiyonu değerlendirmesi gibi özel durumlarda önemlidir.
  • Düşük olması çoğu durumda endişe verici değildir (eğer tiroid ameliyatı geçirmediyseniz).

2. Serbest T4 (FT4): 1.1 ng/dL
  • Referans aralığı genelde 0.8 – 1.8 ng/dL arasında olur.
  • 1.1 normal sınırlar içindedir.
  • Tiroid hormonlarının yeterli salgılandığını gösterir.

Genel Yorum:
  • Her iki değerin de normal aralıkta olduğu görülüyor.
  • Ancak tek başına bu değerlerle tiroid bezinin genel durumu (hipo/hiper vs.) anlaşılamaz.
  • Özellikle TSH değeri olmadan net yorum yapılamaz.
  • Eğer şikayetlerin varsa (yorgunluk, kilo değişimi, saç dökülmesi vs.), bu değerler daha geniş testlerle birlikte değerlendirilmelidir.

Tsh 1 çıktı tiroid ameliyatı oldum papiler ca kanser tehşisi konulmuştu ama herhangi bir atom tedavisi almadım 15 yılı geçti ameliyat olalı da

Teşekkürler, şimdi tüm temel tiroid hormonlarını birlikte değerlendirebiliriz:

Sonuçların:
  • TSH: 1.0 µIU/mL (Referans: 0.4–4.5) → Normal
  • Serbest T4 (FT4): 1.1 ng/dL (Referans: 0.8–1.8) → Normal
  • Tiroglobulin: 1.17 ng/mL (Referans: 0–55) → Normal

Genel Yorum:
  • Tiroid hormonlarınız normal aralıkta görünüyor.
  • TSH’nız da normalin tam ortasında, bu da tiroid bezinizin şu anda iyi çalıştığını gösterir.
  • Tiroglobulin değeri de oldukça düşük-normal, bu da genelde sağlıklı bir tiroid dokusunu işaret eder (kanser takibi yapmıyorsanız).

Ne Anlama Geliyor?
  • Tiroid fonksiyonlarınız normal.
  • Şikayetiniz yoksa müdahale gerekmez.
  • Eğer halsizlik, saç dökülmesi, adet düzensizliği gibi şikayetleriniz varsa, tiroid dışı nedenler de araştırılabilir.

Tsh 1 çıktı tiroid ameliyatı oldum papiler ca kanser tehşisi konulmuştu ama herhangi bir atom tedavisi almadım 15 yılı geçti ameliyat olalı da
durumunuz özel bir konu, burada değil doktorda cevabını aramalısınız

Teşekkürler, şimdi tüm temel tiroid hormonlarını birlikte değerlendirebiliriz:

Sonuçların:
  • TSH: 1.0 µIU/mL (Referans: 0.4–4.5) → Normal
  • Serbest T4 (FT4): 1.1 ng/dL (Referans: 0.8–1.8) → Normal
  • Tiroglobulin: 1.17 ng/mL (Referans: 0–55) → Normal

Genel Yorum:
  • Tiroid hormonlarınız normal aralıkta görünüyor.
  • TSH’nız da normalin tam ortasında, bu da tiroid bezinizin şu anda iyi çalıştığını gösterir.
  • Tiroglobulin değeri de oldukça düşük-normal, bu da genelde sağlıklı bir tiroid dokusunu işaret eder (kanser takibi yapmıyorsanız).

Ne Anlama Geliyor?
  • Tiroid fonksiyonlarınız normal.
  • Şikayetiniz yoksa müdahale gerekmez.
  • Eğer halsizlik, saç dökülmesi, adet düzensizliği gibi şikayetleriniz varsa, tiroid dışı nedenler de araştırılabilir.
Teşekkürler içim rahatladı ALLAH razı olsun

sendende canım ama doktoruna muhakkak sonuçlarını göster ben chat gptden bakıp yazdım arkadaşlar doktoruna danış derken doğru söylüyor ihmal etme
Sonuçları göstercem ama korktum e nabız dan bakınca buraya yazayım bir dedim bilen var mı die

Back
X