• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Graves hastalığı-hipertiroidi yaşayanlar bakabilir mi?

lilithnur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2025
12
2
1
28
Arkadaşlar ben ilk olarak 2020 de graves tanısı aldım 10-15 gün içinde 7 kilo verdim, aşırı kusmalarım çarpıntım vardı yani hastalığın bütün belirtilerini çok ağır yaşadım sonra ilaca başladım 2 yıla yakın metimazol kullandım ve normale dönünce ilacı bıraktım. 2024 de hastalığım nüks etti ameliyat önerildi ama gittiğim başka bir dr tekrar ilaçla şansımızı deneyelim dedi 1.5 yıl tekrar kullandım ve hem süre dolduğu için hem de bebek istediğim için 2 ay önce ilacı bıraktım. Şu an tsh, t3, t4 normal görünüyor ama tpo 750, TSI değeri yani hastalığın seyrini gösteren değer üst sınırın 3 katı seviyede. Tekrar kontrole gidicem ama yaşayan, tekrar nüks eden var mı aranızda ve gebeliğe engel mi düşük ihtimalini arttırır mı bilen yaşayan var mı lütfen yazın…

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben ilk olarak 2021 de graves tanısı aldım 10-15 gün içinde 7 kilo verdim, aşırı kusmalarım çarpıntım vardı yani hastalığın bütün belirtilerini çok ağır yaşadım sonra ilaca başladım 2 yıla yakın metimazol kullandım ve normale dönünce ilacı bıraktım. 2024 de hastalığım nüks etti ameliyat önerildi ama gittiğim başka bir dr tekrar ilaçla şansımızı deneyelim dedi 1.5 yıl tekrar kullandım ve hem süre dolduğu için hem de bebek istediğim için 2 ay önce ilacı bıraktım. Şu an tsh, t3, t4 normal görünüyor ama tpo 750, TSI değeri yani hastalığın seyrini gösteren değer üst sınırın 3 katı seviyede. Tekrar kontrole gidicem ama yaşayan, tekrar nüks eden var mı aranızda ve gebeliğe engel mi düşük ihtimalini arttırır mı bilen yaşayan var mı lütfen yazın

Evet canım.. malesef ki düşük riski ni artıran bir durum..ama imkansız değil..bende çok genç yaşımda yaşadım(19) bu rahatsızlığı..iki defa tiroid ameliyatı oldum..ilkini farkedip tedavi olana kadar hamileymişim meğer ..gözlerim öne fırlamış çok zayiflamistim..ikizdi bebeklerim. malesef birini düşük yaptım diğeri 2aylikken karnımda öldü..☹️ ameliyat olduktan sonra tekrar anne olmak istedim..hem endokrin uzmanı hem kadın doğum uzmanı birlikte yürüdük..ve çok şükür ki kızımı kucağıma aldım..hala ilaç kullanıyorum .6ayda bir kontrol ettiriyorum.. ömür boyu da kullanıcam . geçmiş olsun..

Evet canım.. malesef ki düşük riski ni artıran bir durum..ama imkansız değil..bende çok genç yaşımda yaşadım(19) bu rahatsızlığı..iki defa tiroid ameliyatı oldum..ilkini farkedip tedavi olana kadar hamileymişim meğer ..gözlerim öne fırlamış çok zayiflamistim..ikizdi bebeklerim. malesef birini düşük yaptım diğeri 2aylikken karnımda öldü..☹️ ameliyat olduktan sonra tekrar anne olmak istedim..hem endokrin uzmanı hem kadın doğum uzmanı birlikte yürüdük..ve çok şükür ki kızımı kucağıma aldım..hala ilaç kullanıyorum .6ayda bir kontrol ettiriyorum.. ömür boyu da kullanıcam . geçmiş olsun..
Öncelikle kaybettiğiniz bebekler için çok üzüldüm Allah diğer bebeğinize sağlık versin. Ben iki kez ilaç tedavisi oldum hala takipteyim ama çok inatçı bi hastalık gerçekten. Siz demek ki ilk gebelikte değerleriniz kötüydü böyle sonuçlandı. Kontrollerime düzenli gidiyorum inşallah sağlıklı bir bebeğim olur 🙏🏻

Öncelikle kaybettiğiniz bebekler için çok üzüldüm Allah diğer bebeğinize sağlık versin. Ben iki kez ilaç tedavisi oldum hala takipteyim ama çok inatçı bi hastalık gerçekten. Siz demek ki ilk gebelikte değerleriniz kötüydü böyle sonuçlandı. Kontrollerime düzenli gidiyorum inşallah sağlıklı bir bebeğim olur

İnşallah Allah kucağını dolu etsin..kontrollerinizi ihmal etmeden bı sıkıntı çıkmadan bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız.ben hasta olduğumu bilmiyordum bide hamileymişim ..öğrendiğimde zaten iş işten geçmişti..size tavsiyem folik asit için zaten doktorunuzda söyleyecektir..birde ilk üç ayda çok dikkatli olun .her fırsatta uzanın dinlenin.. sağlıklı beslenin..

İnşallah Allah kucağını dolu etsin..kontrollerinizi ihmal etmeden bı sıkıntı çıkmadan bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız.ben hasta olduğumu bilmiyordum bide hamileymişim ..öğrendiğimde zaten iş işten geçmişti..size tavsiyem folik asit için zaten doktorunuzda söyleyecektir..birde ilk üç ayda çok dikkatli olun .her fırsatta uzanın dinlenin.. sağlıklı beslenin..
Allah razı olsun çok teşekkür ederim, folik asite başladım doktor kontrolünde. Muayenemi tahlillerimi yaptırdım tavsiyeleriniz için de teşekkür ederim sadece sigara kullanıyorum inşallah onu da bırakıcam 🙏🏻

Bu arada siz neden iki kez ameliyat oldunuz? İlkinde tamamı alınmadı mı tiroidleriniz? Bana total troidektomi önerildi yani ameliyat olursam hepsi alınacak

Bu arada siz neden iki kez ameliyat oldunuz? İlkinde tamamı alınmadı mı tiroidleriniz? Bana total troidektomi önerildi yani ameliyat olursam hepsi alınacak
Evet ilkinde çok güvendiğim bir doktor hicbirsey yapmamış.ses tellerine yakın olduğu için korkmuş açmış kapatmış ..ikincide benimde tamamı alındı..o yüzden ömür boyu ilaç la dışardan alıyorum ..

Evet ilkinde çok güvendiğim bir doktor hicbirsey yapmamış.ses tellerine yakın olduğu için korkmuş açmış kapatmış ..ikincide benimde tamamı alındı..o yüzden ömür boyu ilaç la dışardan alıyorum ..
Şaka gibiymiş ilk doktor gerçekten, olsun bence ameliyat olmanız iyi olmuş hormon ilacı hipertiroid ilacına göre çok çok masum

Arkadaşlar ben ilk olarak 2020 de graves tanısı aldım 10-15 gün içinde 7 kilo verdim, aşırı kusmalarım çarpıntım vardı yani hastalığın bütün belirtilerini çok ağır yaşadım sonra ilaca başladım 2 yıla yakın metimazol kullandım ve normale dönünce ilacı bıraktım. 2024 de hastalığım nüks etti ameliyat önerildi ama gittiğim başka bir dr tekrar ilaçla şansımızı deneyelim dedi 1.5 yıl tekrar kullandım ve hem süre dolduğu için hem de bebek istediğim için 2 ay önce ilacı bıraktım. Şu an tsh, t3, t4 normal görünüyor ama tpo 750, TSI değeri yani hastalığın seyrini gösteren değer üst sınırın 3 katı seviyede. Tekrar kontrole gidicem ama yaşayan, tekrar nüks eden var mı aranızda ve gebeliğe engel mi düşük ihtimalini arttırır mı bilen yaşayan var mı lütfen yazın…
İstanbulda Yeşim Erbil var endokrin uzmanı. İnstangramdan da takip edebilirsiniz. Gitme ihtimaliniz varsa muhakkak gidin muayene olun.

Back
X