lütfen, yorumlarınızı bekliyorum

amira93

Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2013
67
0
6
35
Tekirdağ
kızlar sizce bir öğretmenle ortaokul mezunu, bir yakınının kafesinde çalışan biri evlenirse mutlu olurlarmı?yani, ortaokul mezunu olan erkek, ayrıca memleketinde babasının fabrikası var, belki orada durumu iyidir, statüsü fazladır.ama istanbulda yakınının kafesinde çalışıyor, ve burada kalırsa yapacağı tek iş bu olacak.sizce bu kişi öğretmen bir kızla aynı maaaşı alsa bile -ki almıyor, maaş farkı var- statü, düşünce tarzı, çevre olarak mutlu olabilirlermi?sadece erkeğin çok çok sevmesi yeter mi sizce?

kızlar sizce bir öğretmenle ortaokul mezunu, bir yakınının kafesinde çalışan biri evlenirse mutlu olurlarmı?yani, ortaokul mezunu olan erkek, ayrıca memleketinde babasının fabrikası var, belki orada durumu iyidir, statüsü fazladır.ama istanbulda yakınının kafesinde çalışıyor, ve burada kalırsa yapacağı tek iş bu olacak.sizce bu kişi öğretmen bir kızla aynı maaaşı alsa bile -ki almıyor, maaş farkı var- statü, düşünce tarzı, çevre olarak mutlu olabilirlermi?sadece erkeğin çok çok sevmesi yeter mi sizce?

bu sorunun kesin bir cevabı bana göre yoktur.. mutlu olabilirler de olmayabilirler de.. benim şu an üst düzey yönetici olarak çalışan türkiyenin önde gelen üniversitesinden mezun bir arkadaşım 12 yıldır eşi ile çok mutlu eşi ayakkabıcı olduğu için herkes olmaz yapamazsın demişti.. ama onlar çok mutlu çok iyi anlaştılar.. herkesi haksız çıkarttılar..mutlaka aksi örnekler de vardır.. yaşamadan bilinmez..

anlattigin durumda mutlu olan varsada az dir bence yuzdelik orani
ben herkesin dengiyle olmasi gerekitigini du$unuyorum $ahsi fikrim bu ..

bu sorunun kesin bir cevabı bana göre yoktur.. mutlu olabilirler de olmayabilirler de.. benim şu an üst düzey yönetici olarak çalışan türkiyenin önde gelen üniversitesinden mezun bir arkadaşım 12 yıldır eşi ile çok mutlu eşi ayakkabıcı olduğu için herkes olmaz yapamazsın demişti.. ama onlar çok mutlu çok iyi anlaştılar.. herkesi haksız çıkarttılar..mutlaka aksi örnekler de vardır.. yaşamadan bilinmez..

çok teşekkür ederim yorumunuz için, doğru söylüyorsunuz olabilir de olmayabilir de.ama benim etrafımda buna çok çok kesin gözle hayır diyecek bir ailem var.bende kendime o kadar gvenmediğim için sevgi konusunda sizlerden de yorum almak istedim.tekrar teşekkür ederim:)

çok teşekkür ederim yorumunuz için, doğru söylüyorsunuz olabilir de olmayabilir de.ama benim etrafımda buna çok çok kesin gözle hayır diyecek bir ailem var.bende kendime o kadar gvenmediğim için sevgi konusunda sizlerden de yorum almak istedim.tekrar teşekkür ederim:)

aslaa ama aslaa aileni kar$ina alip bi erkegin pe$inden gitme derim ..
anne baba rizasi olmadan yapilan bi evlilikden kimseye hayir gelmiyor,kendim ettim kendim buldum der oturursun, hayatinida zindan edersin sadece

hislerini dinlemeliler, derinlerde bir eksiklik varsa olmaz tabi ama her şey tamamsa kalp bunu söyler bence...
çok romantik bir açıklama oldu mantıkla alakası yok belki ama doğru kişinin kalpte bir ten kadar tamamlayıcı bir his bıraktığını düşünüyorum...

aslaa ama aslaa aileni kar$ina alip bi erkegin pe$inden gitme derim ..
anne baba rizasi olmadan yapilan bi evlilikden kimseye hayir gelmiyor,kendim ettim kendim buldum der oturursun, hayatinida zindan edersin sadece

çok teşekkür ederim yorumun için, bende senin gibi düşünüyorum aslında, ben tam olarak sevmediğim, sırf beni bu kadar seven biriyle acaba mutlu olurmuyum ihtimali için ailemi karşıma almak istemiyordum.bu tarz destekleyici sözler beni rahatlatıyor.tekrar teşekkürler:)

siz çevrenin laflarını dinlemeyip ve bunu kafanızda sürekli sorun etmeyip ilerlerseniz evet mutlu olursunuz
ama gerçekçi olmak gerekirse de düşünce farkı oluşabilir arada.

benim üniversite mezunu arkadaşım lise mezunu bir erkekle(cocuk zengin ama sordugunuz bu ise eğer) evlendi daha bu yaz.
ve cok mutlular mesela.

Sadece erkegin sevmesi yetmez. Kizin da sevmesi gerekir. Dunyada baska erkek mi yok? Kendine yakistiramiyorsan basindan don derim. Statu farkindan cok, dusunce ve kendini gelistirmede olan istek farki varsa bu arada zamanla ucurum olusturur. Benzer kaygilari yasamis biri olarak sana onerebilecegim budur.

ilişkinizin boyutu vs çok fazla değişken var. geçmiş konularına göz attım 1 ay önce başkası varmış galiba bu kadar kısa sürede evlilik için yeni birini tanıman çok zor görünüyor

arkadaşımın ailesi de hayır demişti.. hatta babası 10 yıl küs kaldı onunla.. seni mutlu görünce affeder derdik ama mutlu olduğunu gördüğü halde torunu olduğu halde daha geçen yıl barıştılar.. sizin durumunuz ailenizle nasıl olur bilmiyorum ama çok çok çok emin değilseniz mutlu olacağınızdan ve ailenizi ikna edebileceğinizden aman derim adım atmadan çok düşünün.. aşk çok geçici bir duygu.. aile desteği olmadan mutlu olunabilir mi??? bilemedim..

hislerini dinlemeliler, derinlerde bir eksiklik varsa olmaz tabi ama her şey tamamsa kalp bunu söyler bence...
çok romantik bir açıklama oldu mantıkla alakası yok belki ama doğru kişinin kalpte bir ten kadar tamamlayıcı bir his bıraktığını düşünüyorum...

doğru söylüyorsun, duygular, heyecanlar çok önemli.eğer ben bahsettiğim kişiyi sevebilseydim belki de bütün farklılkları atlatabileceğimizi düşünürdüm.peki neden direk kestirip atmıyorsun diye sorarsanız da, bu kişi o kadar çok reddedilmesine rağmen hala sabırla bekliyor.ve ben etrafıma baktığımda bu kadar dürüst biri kaldımı diye düşünüyorum.yorumun için çok teşekkür ederim:)

Çok lüks bir yaşam istemiyorsan neden olmasın.
Benim fikrim şöyledir ki, kariyer sahibi biriyle mantık evliliği yapacağıma gerçekten seven güvenilir biriyle orta halli bir hayatı tercih ederdim.
Kaldı ki, birçok okul bitirip kişiliği oturmamış insanlar var.
Burda ortaokul veya lise mezunu olması bir baraj değildir, önemli olan kendini geliştirip geliştirmediği.
Düşünce tarzınız fikirleriniz birbirine uyuyorsa zaten karşılıklı fedakarlıklar yaparsınız.

Sorduğunuz soru maddi yönden mi? yoksa okul yönünden mi?

Sanki bana okul yönünden değilde para yönünden sorulmuş gibi geldi.
Babasının fabrikası var,belki orda olsa durumu iyi olurdu cümlesinden ben onu anladım.

Kişiye göre değişir,mutlu olanda çok var,ama mutsuz olanda var.

siz çevrenin laflarını dinlemeyip ve bunu kafanızda sürekli sorun etmeyip ilerlerseniz evet mutlu olursunuz
ama gerçekçi olmak gerekirse de düşünce farkı oluşabilir arada.

benim üniversite mezunu arkadaşım lise mezunu bir erkekle(cocuk zengin ama sordugunuz bu ise eğer) evlendi daha bu yaz.
ve cok mutlular mesela.

evet, sorduğum bir bakıma hem maddi yön, hem düşünce yönü.kesinlikle, düşünce farkı oluşabilir.sorun benim duygularımdan emin olmamam sanırım.verdiğiniz örnek ve yorumunuz için çok teşekkür ederim:)

çok teşekkür ederim yorumun için, bende senin gibi düşünüyorum aslında, ben tam olarak sevmediğim, sırf beni bu kadar seven biriyle acaba mutlu olurmuyum ihtimali için ailemi karşıma almak istemiyordum.bu tarz destekleyici sözler beni rahatlatıyor.tekrar teşekkürler:)

ben burayı kaçırmışım:) tam olarak sevmediğin mi? o zaman söylediklerimin önemi yok,,, -asla- derim sadece... asla seni çok seviyor diye biriyle evlenme.. eğitiminizdeki maaşınızdaki fark kapanır ama duygularda fark varsa o da sen de mutsuz olursunuz..

Sadece erkegin sevmesi yetmez. Kizin da sevmesi gerekir. Dunyada baska erkek mi yok? Kendine yakistiramiyorsan basindan don derim. Statu farkindan cok, dusunce ve kendini gelistirmede olan istek farki varsa bu arada zamanla ucurum olusturur. Benzer kaygilari yasamis biri olarak sana onerebilecegim budur.

çok teşekkür ederim:)evet, daha yaşım da küçük yani 20 yaşındayım:)ama ben etrafımda bu kadar dürüst, sabırlı birini pek tanımadım doğrusu.yani, beni seven erkeklerden çok bu kadar dürüst ve yarı yolda bırakmayacak biri olması kafamı karıştırıyor.acaba beni bu kadar seven biri çıkar mı diye?tekrar teşekkür ederim yorumunuz için

ben ilişkide Allah korkusu ararım önce,sonra çalışkan olup olmadığı (mesleği) adam limon satar ama sana bakar .. ayrıca fikirlerinizi tanımadan ve yasamadan bilemezsin . hayırlısııı :54::51:

ilişkinizin boyutu vs çok fazla değişken var. geçmiş konularına göz attım 1 ay önce başkası varmış galiba bu kadar kısa sürede evlilik için yeni birini tanıman çok zor görünüyor

:)aslında konuyu açarken böyle bir cevap bekliyordum, daha 1 ay önce başka birini sormuştum.evet, şu sıralar biraz karışık bir dönemimdeyim.etrafımda fazla insan oldu diyelim.ve ben bu şimdi sorduğum kişi için bir daha böyle dürüst, iyi ve sabırlı biri tanırmıyım diye düşünüyorum.evlilik konusunda da bu kişiyle öyle kısa bir süre çıkıp sonra ben ayrılmak istiyorum diyemem.çünkü sevgisinden eminim ve evlilik düşünüyor.uzun bir süredir tanıyorum çünkü.yorumun için teşekkür ederim:)

Çok lüks bir yaşam istemiyorsan neden olmasın.
Benim fikrim şöyledir ki, kariyer sahibi biriyle mantık evliliği yapacağıma gerçekten seven güvenilir biriyle orta halli bir hayatı tercih ederdim.
Kaldı ki, birçok okul bitirip kişiliği oturmamış insanlar var.
Burda ortaokul veya lise mezunu olması bir baraj değildir, önemli olan kendini geliştirip geliştirmediği.
Düşünce tarzınız fikirleriniz birbirine uyuyorsa zaten karşılıklı fedakarlıklar yaparsınız.

yorumun için çok teşekkür ederim:)evet, ama benim bahsettiğim kişinin tek artısı çok çok iyi, ve sevdiğinden emin olmamız.kendini geliştirmiş biri değil.tabiki de üniversite okuyup hiçbir yazarı tanımayan, iki çift laf edemeyen insanlar var.ama bu da bir nevi mantık evliliği olur çünkü ben sırf beni çok seviyor diye başlayacağım birşeylere.

Back
X