Erkek İnfertilitesi lütfen yorumlayın

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

umut2011

12.hafta
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
432
0
96
Kocaeli
arkadaşlar yeni üye oldum eşimin test sonucunu yorumlamanızı rica ediyorum. bu ilk test sonucu lökosit yüksek olduğu için lökosit sayıyı etkileyebilir diye başka test yaptırmayın dediler lökosit için antibiyotik kullan lökosit düşsün sonra test yaptır dediler çaresizim lütfen acil yorumlarınızı bekliyorum :roflol:

Perhiz süresi 5 gün
Renk ve görünüm Opak, gri-beyaz
Koku Özel
Koagülasyon fazı Mevcut
Reaksiyon (pH) 8,3
Likefaksiyon süresi < 30 dk.
Viskozite Normal
Ejakülasyon miktarı 3,5 ml
Makroskopik kan Yok
Makroskopik İrin-partikül Yok
Sperm sayısı (1 ml.de) *3 milyon 700 bin
Aglutinasyon Yok
Lökosit Her sahada BOL lökosit
Eritrosit Her sahada nadir eritrosit.
(+4) Hızlı ileri hareketli % 41
(+3) Yavaş ileri hareketli % 17
(+2) Zayıf hareketli % 9
(+1) Kımıldanma hareketi % 4
(+0) Hareketsiz % 29
Normal % 69
Baş anomalisi % 14
Kuyruk anomalisi % 17

canım sperm sayısı maalesef düşük 3.70 milyon en az 20 milyon olması gerekiyor hareketlilik fena değil ama morfoloji yazılmamış dr gördümü sonuçları daha açıklayıcı bilgiyi o daha iyi verir canım

canım sperm sayısı maalesef düşük 3.70 milyon en az 20 milyon olması gerekiyor hareketlilik fena değil ama morfoloji yazılmamış dr gördümü sonuçları daha açıklayıcı bilgiyi o daha iyi verir canım

dr lökositin sperm sayısını etkileme ihtimali var o yüzden lökosit düştükten sonra sayıya bidah bakarız dedi morfoloji ne? bizim testte neden yokki? ayyyy hiç anlamıyorum:çok üzgünüm:

dr lökositin sperm sayısını etkileme ihtimali var o yüzden lökosit düştükten sonra sayıya bidah bakarız dedi morfoloji ne? bizim testte neden yokki? ayyyy hiç anlamıyorum:çok üzgünüm:

canım morfoloji spermin kalite düzeyi diyebiliriz ve en az kruger a göre %14 olmalı düşüğü maalesef gebeliğe engel...........
yani sperm sayısı kadar morfoloji durumuda önemli a.s
sperm sayısı düşük olunca maalesef bazı yerler değerlendirme zahmetine girmiyor:oklava:

çok teşekkür ederim bilgiler için....
zor günler bekliyor allah herkezin yardımcısı olsun herkezin gönlüne göre versin

Back
X