- Konu Sahibi elifzeynel
-
doğmamış bir çocuğa isim vermek ne kadar mantıklı bilemiyorum.
başınız sağolsun .
selamun aleykum kardesler, ben bir kac gun once 1 aylik hamileyken dusuk yaptim, (hersey allah'tan, rabbim hayirlisini versin) bu konuyu burda acip acmamakla kararsiz kaldim ama bu bolume yazayim dedim ;
birinci sorum, bebegime isim vermem gerekiyormu islam dinine gore,
2:ahirette bize sefaat edermi?
3: ahirette karsima cikarmi? onu gorecekmiyim acaba?
cok merak ediyoruz esimle, internette arastirdim ama pek birsey bulamdim, daha cok dunyaya gelen ve ses vermeyen cocuklardan bahsediliyor, bilgisi olan varsa sorularimizi yanitlayabilirmi acaba, simdiden cok tesekkur ederiz.. allah'a emenet olun , anneler ve anne olmak iteyenler.. rabbim hepimizin yardimcisi olsun..
bence sen kısaca ''melek'' diye adlandır.
selamun aleykum kardesler, ben bir kac gun once 1 aylik hamileyken dusuk yaptim, (hersey allah'tan, rabbim hayirlisini versin) bu konuyu burda acip acmamakla kararsiz kaldim ama bu bolume yazayim dedim ;
cok merak ediyoruz esimle, internette arastirdim ama pek birsey bulamdim, daha cok dunyaya gelen ve ses vermeyen cocuklardan bahsediliyor, bilgisi olan varsa sorularimizi yanitlayabilirmi acaba, simdiden cok tesekkur ederiz.. allah'a emenet olun , anneler ve anne olmak iteyenler.. rabbim hepimizin yardimcisi olsun..
ve aleyküm selam...
öncelikle çok geçmiş olsun canım.
bende 7 düşük yaptım ve bu konuları biz de çok merak etmiştik.
anne karnındaki çocugun cinsiyeti belli olduktan sonra düşük olur veya ölürse o zman isim koyup ezan okunması lazımmış.ve yıkanıp gömülmesi gerekliymiş.
fakat çok küçük olup daha cinsiyeti belli olmayan bebeklere isim koymaya ezan okumaya gerek kalmıyor.
diğer bir sorun şefaatçi olmaları;
Nerede okumuştum bilmiyorum ama anne karnına düşen ve doğmadan ölen her canlı bebek bize ahirette şefaatçi olacaklar rabbimin izniyle...
ahirette anne ve babalarını bekleyerek onların yanına cennet e gitmemiz için dua edecekler inşallah...
eger cenetlik amel işler de Rabbimin izniyle cennet'e girebilirsek yavrularımızı görebilicez inşallah diye biliyorum.
yanlışım varsa RAbbim affetsin.
kısa zamanda sağlıkı hamilelikler geçirirsin inşallah.
adis-i şeriflerde Peygamberimiz (asv), çocuğun anne karnında oluşumunu anlatırken farklı ifadeler kullanmıştır. Bazı hadisler çocuğun yüz yirmi günlük iken canlandığı imajını verirken, bazı hadisler de kırk günlükken canlandığı açıklamasını yapıyor.
Hadisi yüz yirmi gün olarak yorumlayan alimlerimiz, ilk dört ay dolmadan kürtaj yapmanın haram olmadığını, ancak dört ay dolduktan sonra kürtajın haram olduğunu söylemişlerdir.
Ancak çocuğun kırk günde canlandığını ifade eden hadisleri esas alanlar ise, kırk gün geçtikten sonra kürtajın haram olduğunu ifade ediyorlar. Konuyu kaynaklarıyla açıklayan bir araştırmayı aşağıda vereceğiz.
Biz de ruhun çocuğa kırk günlükken üfeleneceğini belirten rivayetleri esas alıyoruz.
bunu bi yerden alıntıladım. ama öle ama böle. sonuçta senin acın bu. atlatmak için çok düşünme bence. surrenderin dediği gibi en güzeli ona melek demen. bi melekti. belki görürsün belki göremezsin, bunu kimse bilemez bence.
canım paylaşımın için teşekkür ederim
hangi siteden alıntıladın bilmiyorum ama kürtaj her koşulda haramdır,günahtır.sadece sağlık problemleri olursa o durumda ne olur bilemiyorum.sanki çok sağlıklı bir yazı değilmiş gibi geldi bana. tabi Allah herşeyin daha iyisini bilir...
gerçi şu an konumuz bu değil,bebeğin canlanma süresini anlatmak istemişsin.
bence de 40 günlükken dir...
Öncelikle geçmiş olsun...cinsiyeti belli olmayan çocuğa isim konulması gerektiğini düşünmüyorum....bende bir ara bunları merak ettim....ben 21 haftalık kız bebegimi kaybettim....doğum yapacağım güne kadarda yasiyordu...dr demesi dogdugu anda cigerleri hiç gelişmediği için doğum anında çıktıkça ölecek....ben mecburen isim koydum yurt dışında yaşadığım için çünkü doğum kağıt örneği ve evlilik cüzdanına kaydı için şarttı....bir hoca bana dediği bebek aglarsa mecbur gomeceksin aglamazsa gömmek zorunda degilsin...fransızlar olulerini yakıyorlar istersen hastaneyede teslim edebilirsin dediler....kimisi bebek dünya gözüyle seni görmediği için sefaatci olmaz dediler....ben bildiğimi yaptım bebeğim hastane morgundayken annemi bir akrabami hastaneye gönderdim...kizimi yikadilar kulagina ismini söylediler kefenlediler....fransada 15 yıllığına mezari kiraladim cenaze arabasiyla hastaneden alıp defnettiler bebegimi sonra mezarının kararlarını yaptirttim....dinimiz ne emrediyorsa onu yaptım yeterki vicdanim rahat etsin dinimize göre olsun dedim her nekadar yabancı ülkede olsakta sefaatci olurmu olmazmi bilmiyorum ama biryerde duymuştum bebeğin kordonu olusmussa yeterlidir...allah birdaha yaşatmasin kimseye....[/QUOTba
amin, basiniz sag olsun, bnde fransada yasiyrm, bnmki daha 1 aylikti o yuzden gorme sansim olmadi, et parcasi, ama yinede insanin cani yaniyr iste, bunlarida esimle merak ettik, yoksa illa isim vermek istedigimiz icin degil, rabbim sabir versin, cevaplariniz icin tesekkur ederim
Öncelikle geçmiş olsun...cinsiyeti belli olmayan çocuğa isim konulması gerektiğini düşünmüyorum....bende bir ara bunları merak ettim....ben 21 haftalık kız bebegimi kaybettim....doğum yapacağım güne kadarda yasiyordu...dr demesi dogdugu anda cigerleri hiç gelişmediği için doğum anında çıktıkça ölecek....ben mecburen isim koydum yurt dışında yaşadığım için çünkü doğum kağıt örneği ve evlilik cüzdanına kaydı için şarttı....bir hoca bana dediği bebek aglarsa mecbur gomeceksin aglamazsa gömmek zorunda degilsin...fransızlar olulerini yakıyorlar istersen hastaneyede teslim edebilirsin dediler....kimisi bebek dünya gözüyle seni görmediği için sefaatci olmaz dediler....ben bildiğimi yaptım bebeğim hastane morgundayken annemi bir akrabami hastaneye gönderdim...kizimi yikadilar kulagina ismini söylediler kefenlediler....fransada 15 yıllığına mezari kiraladim cenaze arabasiyla hastaneden alıp defnettiler bebegimi sonra mezarının kararlarını yaptirttim....dinimiz ne emrediyorsa onu yaptım yeterki vicdanim rahat etsin dinimize göre olsun dedim her nekadar yabancı ülkede olsakta sefaatci olurmu olmazmi bilmiyorum ama biryerde duymuştum bebeğin kordonu olusmussa yeterlidir...allah birdaha yaşatmasin kimseye....[/QUOTba
amin, basiniz sag olsun, bnde fransada yasiyrm, bnmki daha 1 aylikti o yuzden gorme sansim olmadi, et parcasi, ama yinede insanin cani yaniyr iste, bunlarida esimle merak ettik, yoksa illa isim vermek istedigimiz icin degil, rabbim sabir versin, cevaplariniz icin tesekkur ederim
Tesekurler canım....fransada belirli bir haftaya gelmeden vermiyorlar....zaten bize sordular isterseniz bize bırakın biz yakalim isterseniz kendi dinimize göre gomun yada turkiyeye gönderelim...ben burayi istedim hergün gözümün önünde olsun istedim her fırsatta gidiyorum ....senin ilk bebekmiydi....ben bebeğimi hiç görmedim...daha doğrusu görmeye cesaret edemedim...ozaman vedalaşmak daha zor olurdu 1 hafta boyunca hergün vedalastim ama son anında vedalasamadim cesaretim yoktu....:ama drlar doğumdan sonra fotolarini çekmişlerdi...fotolarindan tanidim yüzünü saolsun annem fotolari ne yapmışsa yok ortada hergün gorupte uzulmeyeyim diye...allah beterinden korusun ama şunu çok iyi anladimki hiçbir acı ciger acisina benzemiyor....
Tesekurler canım....fransada belirli bir haftaya gelmeden vermiyorlar....zaten bize sordular isterseniz bize bırakın biz yakalim isterseniz kendi dinimize göre gomun yada turkiyeye gönderelim...ben burayi istedim hergün gözümün önünde olsun istedim her fırsatta gidiyorum ....senin ilk bebekmiydi....ben bebeğimi hiç görmedim...daha doğrusu görmeye cesaret edemedim...ozaman vedalaşmak daha zor olurdu 1 hafta boyunca hergün vedalastim ama son anında vedalasamadim cesaretim yoktu....:ama drlar doğumdan sonra fotolarini çekmişlerdi...fotolarindan tanidim yüzünü saolsun annem fotolari ne yapmışsa yok ortada hergün gorupte uzulmeyeyim diye...allah beterinden korusun ama şunu çok iyi anladimki hiçbir acı ciger acisina benzemiyor....
allah yardimciniz olsun kolay degildr tabi, benki ufacik daha gelismemis bir cana cok uzuluyorum sizinki daha zordur, sukur 2 tane yavrum var zaten, bir kizim var 5 yasinda birde 2 bucuk yasinda oglum var, son olarak 1 tane daha istiyrdum, oda nasip, veren rabbim, herseyin hayirlisini versin, sizin varmi baska ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?