LYS tercihleriyle başım belada.

eljin

" Çekip sağa inmesini de bilirim."
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2014
541
218
Merhaba arkadaşlar
Ben hem sozelden hem eşit ağırlıktan girdim sinava gelebilecek bölümler arasında fikir vermenizi istiyorum.
İktisat
İşletme
Kamu yönetimi
Maliye i.ö (belki gelir)
Edebiyat
Ve en cok arada kaldigim iki bolum cografya ve uluslarasi iliskiler ..
Aslinda uluslarasi iliskiler guzel gibi geliyor ama buyuk sehirlere puanim yetmiyor gidersem normal bi universitede okucam yani sizce en mantikli bolum hangisi olur. ?

Ben inatla uluslararasının önü açık bir bölüm olmadığını savunuyorum. Hatta ist. Ulustan ayrılıp yeniden sınava girdim bu sene ama belki senin ekmeğin ordandır. Coğrafya çok daha sıkıntılı çünkü ona göre. Yabancı dilde tercihen ingilizce dışında bir iibf tutmuyor mu?

Ben inatla uluslararasının önü açık bir bölüm olmadığını savunuyorum. Hatta ist. Ulustan ayrılıp yeniden sınava girdim bu sene ama belki senin ekmeğin ordandır. Coğrafya çok daha sıkıntılı çünkü ona göre. Yabancı dilde tercihen ingilizce dışında bir iibf tutmuyor mu?
İngilizce dışında derken anlamadım

Coğrafya kalıyor geriye o zaman ama bilmiyorum kararsızim.
hedefin kamuysa bu yazdıklarından hiç birine bulaşma. puan türlerinden pek anlamıyorum ama psikoloji falanda olabilir. tıbba ilgin varsa sağlık bölümleri falan. ama kesinlikle iibfden uzak dur benden demesi

İİBF kesinlikle iyi bir ünv dışında tercih etme derim.
Puanim malesef İst. Ankara gibi büyük şehirlere tutmuyor. Uluslararsı ilişkiler de İngilizce gerekirse bi dil daha öğrenip iş bulur muyum diye düşünüyorum onu da tavsiye etmiyorsaniz coğrafya kalıyor geriye.

hedefin kamuysa bu yazdıklarından hiç birine bulaşma. puan türlerinden pek anlamıyorum ama psikoloji falanda olabilir. tıbba ilgin varsa sağlık bölümleri falan. ama kesinlikle iibfden uzak dur benden demesi
Valla ben sağlığa ilgi duyuyorum da o bana duymuyor sayisalci değilim :)

İngilizce dışında derken anlamadım

Almanca, fransızca vs. Ingilizce dışarıdan daha kolay geliştirirsin ya ekstra bir yabancı dili okurken öğrenmiş olmak mesleki hayatında işine yarar diye düşündüm başta. Mesela bankaların iyi sevîye dil tazminatları neredeyse maaşa denk. Ama sonradan mesela fransızca kamu okumak gerçekten işe yarar mı bilemedim. Aslında bende tercih katalogu inceliyorum da şuan gözüme Almanca işletme enformatikleri vs çarpıyor. Ona istinaden söyledim.

Almanca, fransızca vs. Ingilizce dışarıdan daha kolay geliştirirsin ya ekstra bir yabancı dili okurken öğrenmiş olmak mesleki hayatında işine yarar diye düşündüm başta. Mesela bankaların iyi sevîye dil tazminatları neredeyse maaşa denk. Ama sonradan mesela fransızca kamu okumak gerçekten işe yarar mı bilemedim. Aslında bende tercih katalogu inceliyorum da şuan gözüme Almanca işletme enformatikleri vs çarpıyor. Ona istinaden söyledim.
Söylediğiniz mantıklı gerçekten yanı benim tek sıkıntım dil öğrenirsem iş imkânım olur mu onu dusunuyorum

İibf bölümlerinde bence büyük şehir küçük şehir farketmiyor. Bir boğaziçi ODTÜ veya özellerin bursluları hariç. Çünkü bunlardan biri değilse tek seçeneğin kamuda çalışmak, uzmanlık müfettişlik. Bunlarda da test mantığı var. Ben bir büyükşehirde, ingilizce bölümlerden sonra en yüksek puanı olan bir okulda iktisat okudum. Bütün sınavlarımız klasikti ve okulda aldığım Eğitimle KPSS'nin test mantığı çok çok uzak. Okulun bana ne faydası oldu hiç bilmiyorum. Eğitim ingilizce olmadığı için özel sektörde şansım yok.
Ben büyükşehir üniv. Lerinin iibf bölümlerinde prestijden başka avantajı olduğunu düşünmüyorum.
Evet KPSS'ye 2 gün kala söyleyeceklerim bunlar hakim bey : D

Valla ben sağlığa ilgi duyuyorum da o bana duymuyor sayisalci değilim :)
canım tecrübelere kulak ver. ha belki cidden başarılı olursun falan ama artık devir riskler üzerinde üni okuma devri değil. nasıl ekmeğimi kazanırıma bakacaksın. tabi çok büyük ideallerin varsa u.i de bilemem. coğrafya zaten direk ele. formasyon alsanda ataması yok biliyorum.
sağlık için öyle aman aman bir sayısala ihtiyacın yok. özellerde yarı burs düşünebilirsin. fizyoterapi olur, radyoterapi olur vs vs. araştır bak hemen karar verme.

İİBF den sadece uluslarasi ilişkiler kulağa hoş geliyordu onunla coğrafya arasında kalmıştım ama vazgececek gibiyim .
Ben saydığım ünilerden birinde siyaset okuyorum, bölümümü çok seviyorum. Ama dediğim gibi isim yapmış bir okul olması lazım. Coğrafya için de mezuniyetten sonra formasyon alman gerekecek mi? araştırdın mı? Hayırlı olsun bu arada

İibf bölümlerinde bence büyük şehir küçük şehir farketmiyor. Bir boğaziçi ODTÜ veya özellerin bursluları hariç. Çünkü bunlardan biri değilse tek seçeneğin kamuda çalışmak, uzmanlık müfettişlik. Bunlarda da test mantığı var. Ben bir büyükşehirde, ingilizce bölümlerden sonra en yüksek puanı olan bir okulda iktisat okudum. Bütün sınavlarımız klasikti ve okulda aldığım Eğitimle KPSS'nin test mantığı çok çok uzak. Okulun bana ne faydası oldu hiç bilmiyorum. Eğitim ingilizce olmadığı için özel sektörde şansım yok.
Ben büyükşehir üniv. Lerinin iibf bölümlerinde prestijden başka avantajı olduğunu düşünmüyorum.
Evet KPSS'ye 2 gün kala söyleyeceklerim bunlar hakim bey : D
Olacaksa İngilizce eğitimi mi olmalı diyorsunuz :)

canım tecrübelere kulak ver. ha belki cidden başarılı olursun falan ama artık devir riskler üzerinde üni okuma devri değil. nasıl ekmeğimi kazanırıma bakacaksın. tabi çok büyük ideallerin varsa u.i de bilemem. coğrafya zaten direk ele. formasyon alsanda ataması yok biliyorum.
sağlık için öyle aman aman bir sayısala ihtiyacın yok. özellerde yarı burs düşünebilirsin. fizyoterapi olur, radyoterapi olur vs vs. araştır bak hemen karar verme.
Ya haklisiniz ne varsa sağlık bölümlerinde var ama burslu okumama imkan olacağını da zannetmiyorum. Coğrafya'nin ataması kötü mu cidden ya rehberlik hocamla daha konusamadim .

Iibf ölü artik mulkiye dahil. Tercih zamaninda uayi cok yazmak istemistim sordugum herkes issizim acim ölüyorum dedi.iyiki de yazmamisim
Edebiyat da asiri mezun veriyor formasyon vs yorar
Iktisat lanet bi bölüm bence bu sene 1 dersini aldim da illallah getirtti tabii zevk meselesi bunlar benim bakis acim.
Kucuk sehirde okuyacağın bolumu buyuk sehirde oku. Hitit uni kırıkkale uni vs yazma.
Bogazici odtu hacettepe ankara uni istanbul uni. Vs iyidir

Olacaksa İngilizce eğitimi mi olmalı diyorsunuz :)
KPSS'den başka çaren olmamasını istemiyorsan evet. :)
Tabi bunda ingilizce temeli de önemli. Ben berbat bir düz lisede okudum. Verdiği Ingilizce ilkokul ingilizcesini geçmiyordu. İngilizcen çok sağlamsa Türkçe bir bölümde de Önünü açabilirsin. Lisem benim için çok büyük bir dezavantajdı.

X