maalesef özel hastanelerde kazıklanıyoruz...

pembesim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2014
197
48
103
arkadaşlar görüyorum ki bir çok özel hastane doğum için çok uçuk fiyatlar istiyor. öncelikle şunu belirteyim yazacaklarım sgk lıları ilgilendiriyor. internetten araştırma yaptım geçenlerde baya bi özel hastanelerin haksız kazancıyla ilgili şikayet var. malum artık %200 e kadar ek ücret alınabiliyor sgklılardan. ben de sgk nın resmi sitesine girip yapılacak işlem veya tetkiki seçip fiyatını öğrendim. en fazla % 200 alınabiliyor ve %200 oranındaki ek ücret bile sezeryan için 388 tl normal doğum için 1080 tl. bununla yetinmeyip 170 i sgk yı arayıp görevliyle görüştüm. görevli dediklerimi tasdikledi.ama hastaneler bize bi çok imza attırıyor biliyorsunuz. yaptıkları yasal olmadığı için attığımız imzanın da bir geçerliliği olmuyor. ve görevli de bunu dedi: hastaneler israr ederse bu parayı verebilirsiniz sonrasında hastaneden aldığınız faturayla dilekçe yazıp bulunan bölgenin sağlık müdürlüğüne şikayet edip hastanenin sizden fazladan aldığı parayı geri alma şansınız var. ütfen siz de sgk nın resmi sitesine girip hastanesine göre alınabilecek ücretlere bi bakın hatta yetinmiyorsanız siz de sgk yı arayıp bu konuda bilgi alın. sgk lı olduğumuz halde neden bu kadar çok para verelim ki?

Malesef bile bile kaziklaniyrz. Doktorum cok iyi vazgecemiyrm.

Haklisin kaziklandigimz cok nokta var mesela ben seker yuklmsi icin gttim ozel hastaneye kan icin bir saat sira brkledim snra isme gore cagrcaz dedidler mal gbi bekledik ac ac ayakta kuyruk bekledim sira degnce otrdum benden snra gelenler girdi resmen 80 kusur para verdim 3 kan alncak die 60 da sirf doktora sonuu gstermek icin muayne 140 tl ama kolumda damar bulamadilar sag kolumu delip brakdilar sol kolumu deldiler en son elimden aldlar okdr rezillik yetmez gbi sdce aclik kan verdim sekeri kaldrmdm istfra ettim diger iki kani almadilar ama ben onlarinda parasni odedim arksndada durmdm aslnda geri alablrdm hakkmi arayip onca rezillge faturam duruyo elimde

arkadaşlar elinizdeki testte işlemin adı ne ise sgk nın sitesinden girip adını yazıp fiyatına bakabiliyorsunuz. kesinlikle hakkımızı aramalıyız. yoksa aynen dediğiniz gibi adım başı dünyanın parasını alıyorlar. mesela bana daha var ama doppler ayrıntılı ultrason fiyatına baktım A sınıfı bi hastanenin alacağı en fazla ücret 82 tl.zamanı gelince hastane fazla isterse vermemekte direnicem ve ısrarla alırlarsa da hemen şikayette bulunucam.sizler de mutlaka bilgilenin bu konuda

Back
X