arkadaşlar görüyorum ki bir çok özel hastane doğum için çok uçuk fiyatlar istiyor. öncelikle şunu belirteyim yazacaklarım sgk lıları ilgilendiriyor. internetten araştırma yaptım geçenlerde baya bi özel hastanelerin haksız kazancıyla ilgili şikayet var. malum artık %200 e kadar ek ücret alınabiliyor sgklılardan. ben de sgk nın resmi sitesine girip yapılacak işlem veya tetkiki seçip fiyatını öğrendim. en fazla % 200 alınabiliyor ve %200 oranındaki ek ücret bile sezeryan için 388 tl normal doğum için 1080 tl. bununla yetinmeyip 170 i sgk yı arayıp görevliyle görüştüm. görevli dediklerimi tasdikledi.ama hastaneler bize bi çok imza attırıyor biliyorsunuz. yaptıkları yasal olmadığı için attığımız imzanın da bir geçerliliği olmuyor. ve görevli de bunu dedi: hastaneler israr ederse bu parayı verebilirsiniz sonrasında hastaneden aldığınız faturayla dilekçe yazıp bulunan bölgenin sağlık müdürlüğüne şikayet edip hastanenin sizden fazladan aldığı parayı geri alma şansınız var. ütfen siz de sgk nın resmi sitesine girip hastanesine göre alınabilecek ücretlere bi bakın hatta yetinmiyorsanız siz de sgk yı arayıp bu konuda bilgi alın. sgk lı olduğumuz halde neden bu kadar çok para verelim ki?