• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maas farki bu derece sorun olur mu sizce?

Canm eğer beni dikkate alırsan ve en azından evlilik süresini biraz uzatırsan zamanla görmş olursun..benim sorunlarımda bunun en iyi örneğini görebilirsin..ben öğretmenm yurtdışı eğitim, en güzel üni de mezun, 2 üni okumuş biriyim..hiç dillendirmedm..gezdim olrk anlattım tabi.. eşim üni terk..
ama şu anda egosu tavan yapmış statü olarak ondan yükseğim ama her seferinde beni ezmeye çalışıyor, eziyor psikolojik olark, kuş beyinli vs gibi saygısız söylemlerde bulunarak..eğer bir şansım daha olsaydı bırak kendimedenk olmasını ailemin ailesine bile denk, onların bile gelir düzeyine, görüşüne aynı insanı seçerdim..
ben cok pişmanın şu anda...

hakaret ettirme kendine sonuçta okumuş kültürlü kendi ayaklarının üzerinde durabilen bi bayansın ben anlamıyorum bu erkeklerini yaa nelerine güveniyolarsa sanki :19:

Merhabalar kizlar.. Ben bundan yaklasik 6 ay önce sozlendim mezun oldugumda evlenecegiz Allah kismet ederse. Uzun süredir birlikteyiz zaten.. Ailem bu birliktelikten çok istekli değiller, farklı şehirlerdetiz,o lise terk ben üniversitede okuyorum akademisyenlik için cabalayacagim vs. Onlar maaş farkini filan bahane etmeye calisiyorlar cevremdeki herkes o kadar çok şey söyledi ki artik icime bi şüphe düştü. Şimdiye kadar aramizda boyle bi sorun olmadi,kendini çok geliştirmiş kültürlü biri okumayo arastirmayi sever,güncel olayları takip eder sürekli benimle paylasir ama gelgelelim aldiği maaş 1700 sirf bu yüzden ailem burun kiviriyor. İleride sorun yasarsiniz diyorlar.. Özellikle eşindenyuksek maas alan bayanların yorumlarini bekliyorum. Lütfen bana fikir verin kizlar kafami karistirdilar :(

Kendimi senin yerine koydum. Yok ben yapamazdım bu durumda. Evlenmezdim muhtemelen. Maaş mesele değil. Eğitim durumu, statü, kültür farkı mesele. Yani en azından hedefleri olan bir adam olsa, ben liseyi de üniversiteyi de dışardan bitiricem dese bi ihtimal. Ama bulunduğu yerden memnun gibi görünüyor. Sen akademisyen olmayı düşünüyorsun. Profluğa kadar yolu var bu işin. İlerisini düşünsene, doçent olmuşsun, çevrende o statüde insanlar var, eşinle o ortamlara girmek istemeyeceksin. Ya da eşin çekinecek, kendini küçük görecek falan filan. Arkadaşlarından ya da girdiğin ortamdan biri soracak eşine ne iş yapıyorsunuz diye verdiği cevaba burun kıvıranlar olacak. Ya da sen çekineceksin eşinin mesleğini söylemekten. Bunlar kavga sebebi olacak. Ya sen kendini büyük göreceksin, ya o kendini ezik hissedecek. Ailen haklı gibi sanki. En azından evlilik işini biraz ertele. Bi gözlem yap derim ben.

Kendimi senin yerine koydum. Yok ben yapamazdım bu durumda. Evlenmezdim muhtemelen. Maaş mesele değil. Eğitim durumu, statü, kültür farkı mesele. Yani en azından hedefleri olan bir adam olsa, ben liseyi de üniversiteyi de dışardan bitiricem dese bi ihtimal. Ama bulunduğu yerden memnun gibi görünüyor. Sen akademisyen olmayı düşünüyorsun. Profluğa kadar yolu var bu işin. İlerisini düşünsene, doçent olmuşsun, çevrende o statüde insanlar var, eşinle o ortamlara girmek istemeyeceksin. Ya da eşin çekinecek, kendini küçük görecek falan filan. Arkadaşlarından ya da girdiğin ortamdan biri soracak eşine ne iş yapıyorsunuz diye verdiği cevaba burun kıvıranlar olacak. Ya da sen çekineceksin eşinin mesleğini söylemekten. Bunlar kavga sebebi olacak. Ya sen kendini büyük göreceksin, ya o kendini ezik hissedecek. Ailen haklı gibi sanki. En azından evlilik işini biraz ertele. Bi gözlem yap derim ben.
Evlilik konusu uzakken bunlar hic sikinti olmuyordu bana ama evlilik yaklastikca herkesin söylediğini irdeler oldum. Nasil gözlemler yapabilirim mesela nazil ayrintilara dikkat etmeliyim

Evlilik konusu uzakken bunlar hic sikinti olmuyordu bana ama evlilik yaklastikca herkesin söylediğini irdeler oldum. Nasil gözlemler yapabilirim mesela nazil ayrintilara dikkat etmeliyim

Şu an öğrencisin pek anlama şansın olmaz. Şimdilik ufak ufak bakabilirsin ancak. Mesela okul arkadaşlarınla görüşüyor musun kızlı erkekli? Bir ortamın var mı yani? Ve bu ortama erkek arkadaşını sokabiliyor musun? Girdiğinde tavırları nasıl oluyor, sıkılıyor mu, rahat mı? Bunlar az da olsa ipucu verir.

Şu an öğrencisin pek anlama şansın olmaz. Şimdilik ufak ufak bakabilirsin ancak. Mesela okul arkadaşlarınla görüşüyor musun kızlı erkekli? Bir ortamın var mı yani? Ve bu ortama erkek arkadaşını sokabiliyor musun? Girdiğinde tavırları nasıl oluyor, sıkılıyor mu, rahat mı? Bunlar az da olsa ipucu verir.

Ortamlarimda oldukça rahat davraniyor hatta bazen o teklif ediyor hadi arkadaslarinida cagir yemeğe gidelim sunu yapalim vs. diye

Şu an öğrenci olduğunuz için normal biraz da aslında rahat olması. Sonuçta o ayakları üstüne basan biri, siz ise daha hayat yolunda çömezsiniz. Resmi ortamda nasıl olacak önemli olan o sanırım. Kendine güvenli bir adam demekki. Sorun olmayacaksa mesleği ne öğrenebilir miyim?

Şu an öğrenci olduğunuz için normal biraz da aslında rahat olması. Sonuçta o ayakları üstüne basan biri, siz ise daha hayat yolunda çömezsiniz. Resmi ortamda nasıl olacak önemli olan o sanırım. Kendine güvenli bir adam demekki. Sorun olmayacaksa mesleği ne öğrenebilir miyim?

İnşaat firmasında satis elemani şuan

aklıma hemen bir örnek geldi bir arkadaşım var en iyi üniversiteyi birincilikle bitirdi yurt dışında master yaptı şimdide yar.doç neyse birgün lise mezunu bir adama aşık oluyor adam tam bir odun nisan yaptı düğün yakındır ama baskalarina takdim ederken çok zorlanıyordu kızcagiz. Konu sahibine gelince maaştan ziyade kariyer farkı üzer yoksa maaş sorun değil bence

İnşaat firmasında satis elemani şuan

Firma büyük mü? Satışçıların önü açık olur, yükselmeleri kolay olur. Maaşları da oldukça yüksektir aslında. Yeni mi girdi acaba? Satış için maaş düşük. Ama büyük şehir oranlarıyla konuşuyorum, şehire göre farklar olabilir. Yanlış anlama sadece analiz etmeye çalışıyorum.

Firma büyük mü? Satışçıların önü açık olur, yükselmeleri kolay olur. Maaşları da oldukça yüksektir aslında. Yeni mi girdi acaba? Satış için maaş düşük. Ama büyük şehir oranlarıyla konuşuyorum, şehire göre farklar olabilir. Yanlış anlama sadece analiz etmeye çalışıyorum.
Uzun suredir orda 5 yil filan oldu ama maasi sabitti zaten hep. İstanbul ankara gibi büyük şehirlerde değil ama..

Hem eğitim seviyesi hemde maaş farkı çok büyük problemler yaratıyor. Hayat bugün bakıp gördüğünüz gibi değil inanın. Büyükleriniz bazı şeyleri öngörüp yol gösteriyorlardır, kulakardı etmeyin bence bu söylemleri... Zira tecrübe konuşuyor...

Merhabalar kizlar.. Ben bundan yaklasik 6 ay önce sozlendim mezun oldugumda evlenecegiz Allah kismet ederse. Uzun süredir birlikteyiz zaten.. Ailem bu birliktelikten çok istekli değiller, farklı şehirlerdetiz,o lise terk ben üniversitede okuyorum akademisyenlik için cabalayacagim vs. Onlar maaş farkini filan bahane etmeye calisiyorlar cevremdeki herkes o kadar çok şey söyledi ki artik icime bi şüphe düştü. Şimdiye kadar aramizda boyle bi sorun olmadi,kendini çok geliştirmiş kültürlü biri okumayo arastirmayi sever,güncel olayları takip eder sürekli benimle paylasir ama gelgelelim aldiği maaş 1700 sirf bu yüzden ailem burun kiviriyor. İleride sorun yasarsiniz diyorlar.. Özellikle eşindenyuksek maas alan bayanların yorumlarini bekliyorum. Lütfen bana fikir verin kizlar kafami karistirdilar :(

kişinin karakter meselesi bana göre sorun eden erkek de olabilir etmeyen erkek de olabilir siz birlikte olduğunuz adamı daha iyi tanırsınız hal ve hareketlerini asıl ve doğru cevap sizde bana kalırsa buarada kuzenimin eşi çok yüksek maaş alıyor ama kuzenim daha düşük bu arada erkek olan benim kuzenim karısına göre daha düşük ama şöyle bir durum var ikiside Üniversitesi mezunu ikiside farklı şirketlerde mudur olarak gorev alıyorlar :26: aralarında da sorun olmuyor aksine takılırlar birbirlerine

Son düzenleme:
Uzun suredir orda 5 yil filan oldu ama maasi sabitti zaten hep. İstanbul ankara gibi büyük şehirlerde değil ama..

Ben izmirdeyim, burdaki oranlarla kıyaslıyorum. İlk başlayan satışçılar pirimlerle falan 1800 civarı alıyor burda. 5 yıllık olanlar 2500-3000 civarı. Firma değiştirse belki artar maaşı, ailen de problem çıkarmaz belki o zaman. Hayırlısı olsun hakkında.

Maas konusunda bir problem olmazda eğitim yönünden sorun olabilir.Bende üniversite mezunuyum nişanlım lise mezunu ailem ilk başda önyargılı davrandı. Şuan bunları aştık ben özel sektörde calısıyorum ve nisanlim benden yüksek maas aliyor

Sen etmesen bile o edebilir. Çünkü erkekler takar böyle seylere

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ben eşimden yüksek alıyorum. (2 katı kadar)
ama bizim evde para hesabını ben yaparım. nereye ödeme yapılacak, ne alınacak vs. o yüzden eşim çalıştığı dönemde hep bana verdi maaşını, ben ona bir kısım para harçlık verdim.
erkek kompleks falan yapmadıkça bir sorun olmaz diye düşünüyorum.
mesela benim maaşıma zam geldiğinde eşim çok sevinir, gelsin paralar ohh ben yiycem hepsini diye takılır :52:

:26::26::26:
eşim lise mezunu, ben yüksek lisans yapıyorum, eşimi tanıştırdım hocalarımla falan, gayet olumlu tepkiler oldu ama umarım dediğiniz durum ilerde başımıza gelmez.
ben eşimin işinden hiç utanmadım, umarım o da benim mesleğimden rahatsız olmaz..

:26::26::26:
eşim lise mezunu, ben yüksek lisans yapıyorum, eşimi tanıştırdım hocalarımla falan, gayet olumlu tepkiler oldu ama umarım dediğiniz durum ilerde başımıza gelmez.
ben eşimin işinden hiç utanmadım, umarım o da benim mesleğimden rahatsız olmaz..

Anlattığınız duruma rastlamak çok zor. Umarım hep böyle devam edersiniz ve bunlar aranızda hiç sorun olmaz.

Maas cok onemli degildir bana gore. Cunku hayat uzun, bugun o maasi alirsin, yarin farkli iste farkli maasi alirsin. Belki issiz de kalirsin. Ama egitim ve meslek onemli. Bu kisi isten cikarilsa ortada kalir. Lise terk= orta okul mezunu. Artik ne bulursa; temizlikci mi olur, cayci mi olur, kum mu tasir,... Meslegi yok cunku, meslek gerektirmeyen ne bulursa oraya girmek zorunda. Belki hicbir yere giremez, orta okul mezununun hicbir cekici yani yok, evde istedigi kadar kendini gelistirsin. 2+2=4. Sonu belli degil. Ben oyle meslek gibi bir arkasi olmayan, hayat boyunca yaprak gibi savrulacagini bildigim bir insanla yapamazdim.

Kendini gelistirmemis. Kendini kandirma. Cunku kendini gelistiren insan okuluydu birseysiydi birseylerin pesinde kosan, kendini kurtarmaya calisan insan bana gore. Ya da calistigi kurumda ilerler. Ki bu tahsille herseyin sonu duvar sevgiline. Mumkun degil is hayatinda ilerlesin. Devir eskisi gibi degil.

Hadi okumasi gereken yasta okumamis. Simdi de zormus. Liseden mezun olmanin nesi zor Allah askina? Isteyen insan pekala aciktan da okur, ilerlemeye bakar. Seninki oldugu yerden memnun gibi geldi bana.

Velhasili, egitim ve kultur konusunda denklik onemli diye dusunuyorum. Benim bahsettigim maddi olarak dayanaksizligin yani sira diger yorumcularin bahsettigi asagilik kompleksi ve olasi sorunlar da cabasi. Siz bu isi bir daha dusunun. :ssz:

Back
X