- 3 Nisan 2014
- 2.453
- 1.415
- 198
- 36
Merhaba canım, herhalde bu konumda seni en iyi anlayabileceklerden biri benim. :) Acaip benziyor çünkü durumlar. :) Ben üniversite mezunuyum, eşim lise mezunu..Ve benim maaşım neredeyse onunkinin üç katı..Yani bence senin sözlün lise mezunu olmasına rağmen gayet iyi alıyormuş, Allah daha bol kazançlar versin..Evet ben de çok fazla tepki aldım, hem de çok..Ama bu biraz bakış açısıyla alakalı..Benim eşim de kendini geliştirmiş birisi, bir topluma girdiğimizde lise mezunu olduğunu kimse anlamaz. :) Maşallah diyeyim..E huyu suyu zaten maaş eksiliğini tamamlar derecede :) Ve diğer yorumlarda bi arkadaş demişti.. Sonuçta tam tersi de olabilirdi, aile olunca iki kişinin parası da ortaya konulur, karıştırılır ve ona göre idare edilir..Şöyle diyeyim çok lüks bir hayatın peşinde değilsen, mütevazi yaşamayı seviyorsan ve her şeyden önemlisi karşındakinin cebindeki değil gönlündeki senin için daha önemliyse bir sorun olacağını zannetmiyorum.. Düşünsene tam tersi olduğunu eşin üniversite mezunu, sen lise terk..Sen diyorsun ki ilerde bir gün toplum içine girdiğimde ondan utanır sıkılır mıyım acaba, Allah aşkına ya eşin o şekilde düşünseydi , bir empati yapabilirsin bence..Toplumda kalıplaşmış bir sorun bu bence.. Her daim çalışmayı düşünen bir bayansan bu durum çok ta önemli değil..İki maaş bir araya geldi mi gül gibi geçini gidilir..Ama şöyle de bir durum var onu da demeden geçemeyeceğim..Eğer ki ilerde bir gün çalışmayı düşünmeyecek olursan o zaman sıkıntı olabilir..Benim şuan çalışmama gibi bir lüksüm yok, bazen bu açıdan sıkılıyorum ama eşimi çok seviyorum ve o yüzden bu benim için hiiiiç sorun değil :)
Yani bu durum senin hayata bakış açınla yorumlanır canım..Şu hayatta en çok neyi önemsediğinle alakalı..Karar verirken mantığın ve duyguların hep bir arada olsun :)
Ekleme yapmak istedim ama mesaj düzenleme sürem dolmuş, tekrardan yollayayım dedim ben de :))))
Yani bu durum senin hayata bakış açınla yorumlanır canım..Şu hayatta en çok neyi önemsediğinle alakalı..Karar verirken mantığın ve duyguların hep bir arada olsun :)
Ekleme yapmak istedim ama mesaj düzenleme sürem dolmuş, tekrardan yollayayım dedim ben de :))))