• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaş haczi

Ay sende gizli

Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2021
271
270
23
28
Sağlıklı günler arkadaşlar derdim bir değilki birden fazla eski evliliğimde eşimin bana taktığı miktarı ufak ama birden fazla olan borclar 3 aydır çalışmakta olsuğum yere geliyo dün 2. İçra kağıdı geldi ilkini söylemiştim patron bana bunlarla uğraşacak vaktimiz yok ama ne yapalım başka care yok demişti ben geçmişimden hiç bahsetmemiştim borcun neden olduğunu bilmiyo.Şimdi korkum işten çıkartır diye henüz ikinci gelen icra kağıdındaki avukatla görüşmedim öyle stresliyim ki endişeliyim ki baş edeniyorum çekingen bi yapım var nasıl anlatcam bilemiyorum borclarımın oldupunu.Ödemekten kaçmak değil maksadık sigortam herşeyden önemli pek tabi işim asla kaybetmek istemiyorum ama çok endişeliyim burada tek çalışıyorjm başka personeli yok.Bana yardımcı olabilirmisiniz konumla ilgili

Senin borcundan patrona ne ?
Bunda gerilecek bir şey de yok.
Maaşının 4'te 1'ni muhasebeciniz her ay kesip icradaki verilen ibana gönderecek hepsi bu kadar.
Herkese her şeyi açıklamak zorunda değilsiniz.

Ayrıca borcunuz var diye işveren sizi işten de çıkarmaz, korkmayın.

Konu pek anlaşılır olmamış sanki. İcra kağıdı size geliyor sonuçta iş yerine haciz gelmiyor ya iş verenin bununla ilgisi ne? İş yerine ortak olmadiysaniz ki çalışan olduğunuzu söylüyorsunuz patronu ilgilendiren bir şey yok.

Ben pek anlamadım isterseniz daha net ve her şeyi anlatın ki insanlar doğru yorum yapabilsin.
(Şu yazdığınızdan acaba patron ile aranızda özel bir ilişki mi var da bu kadar rahatsız oluyorsunuz diye bile insanın aklına geliyor )

Patronu ne ilgilendiriyor onu anlamadım. Patron şu an vaktimiz yok falan diye neden demiş ?
Birde haciz boşanınca nasıl size gelmeye devam ediyor?
Kafamda deli sorular.
Evin interneti benim adımaydı çekişmeli olunca inada ödemedi ha bide kart çıkartmıştı ben istememiştim ama sırf huzursuzluk cıkmasın diye onuda ödemedi inadına ödemiyo hiçbişeyi ben ona delillli aldatma davası açtım diye

Konu pek anlaşılır olmamış sanki. İcra kağıdı size geliyor sonuçta iş yerine haciz gelmiyor ya iş verenin bununla ilgisi ne? İş yerine ortak olmadiysaniz ki çalışan olduğunuzu söylüyorsunuz patronu ilgilendiren bir şey yok.

Ben pek anlamadım isterseniz daha net ve her şeyi anlatın ki insanlar doğru yorum yapabilsin.
(Şu yazdığınızdan acaba patron ile aranızda özel bir ilişki mi var da bu kadar rahatsız oluyorsunuz diye bile insanın aklına geliyor )
Haaa yok olurmu öyle şey patronum benim yaşlarımda bayan eşiyle birlikteler ben mi çok evham yapıyorum e ticaret işinde paketleme yapıyorum ben yanlızım yani

Bu kısmı nasıl düşündünüz hayret ettim.

Bu kısmı nasıl düşündünüz hayret ettim.
Bunu olumsuz bir düşünce ile demedim yalnız lütfen yanlış anlaşılmasın, haciz borcu ile patronun ilişkisini anlamlandirmak için ihtimaller içinde olabilir ki yaş kültür kafa yapısı uyuyorsa her ne kadar iş ortamında tercih edilesi bir durum olmasa da belki bir hoşlanma vs durumu olabilir diye dedim

Haaa yok olurmu öyle şey patronum benim yaşlarımda bayan eşiyle birlikteler ben mi çok evham yapıyorum e ticaret işinde paketleme yapıyorum ben yanlızım yani
Ben de olumsuz manada demedim inanın bekar diye düşündüm belki bir hoşlantı vs varsa diye bir ihtimal dedim ama çok farklı bir durummuş zaten. Lütfen kendinizi bunun için strese sokmayın, iş vereniniz siz işinizi iyi yaptığınız sürece bunlara takılmaz bence hele ki kadınmış daha rahat iletişim kurarsınız sonuçta ortada anormal bir durum yok ki , suçlu değilsin bi şey değilsiniz. Şayet konuşmanız gerekirse de kendinizden emin bir şekilde konuşun. Ola ki yanlışlıkla kırdıysam da özür dilerim 🌺

Senin borcun patronu hiç ilgilendirmez. Onu ilgilendiren bir durum yok ki ortada, onu uğraştıracak bir durum da yok. Siz işinizi iyi yaptığınız sürece maaş haczi üzerinden kimse sizi işten filan çıkarmaz.
Hiç üzülmeyin kafanıza takmayın. Yine müsait bir zamanda söylersiniz, bu borçlar eski eşimin maalesef diye.
Maaşınızın tamamını alamazlar zaten, kısım kısım kesinti olur taksit gibi. Yeni gelen borcun avukatını da arayın lütfen, bunda çekinecek birşey yok, muhtemelen sizden tamamını isteyecekler, baskı kuracaklar, eve haciz gelir, borç 2ye 3e katlar vs diye korkutacaklar. Endişe etmeyin, en fazla maaşınızdan kesilmesini beklerler, anlaşma yoluna gidilirse kabul ederlerse siz kendiniz havale eft vs yoluyla verirsiniz zaten.
Herkesin hepimizin başında.

Ay yok bu kadarı da fesatlık.
Bu kadar kötü düşünmek yormuyor mu sizi?
Kadın demek istemiş ki acaba patronum hakkımda kötü düşünür mü, herkese borç taktığımı falan mı düşünür demek istemiş.

ben avukatım sizi eşinizin dosyalarına üçüncü sahış olarak ekledikleri için sizde sgk gözüktügünüz için alacaklı vekilleri yada alacaklılar size maaş haczi göndebilir bunun için avukatınız var ise yada şirketin avukatı var ise ondan maaş haczine cevap başlığı altında talep yazmasını rica edin bu şekilde maaşınızdan kesinti yapamazlar yoksa gönderilen maaş hacizlerine cevap vermez ise şirketiniz onlarıda borçlu olarak dosyanıza ekleyebilirler.

Sağlıklı günler arkadaşlar derdim bir değilki birden fazla eski evliliğimde eşimin bana taktığı miktarı ufak ama birden fazla olan borclar 3 aydır çalışmakta olsuğum yere geliyo dün 2. İçra kağıdı geldi ilkini söylemiştim patron bana bunlarla uğraşacak vaktimiz yok ama ne yapalım başka care yok demişti ben geçmişimden hiç bahsetmemiştim borcun neden olduğunu bilmiyo.Şimdi korkum işten çıkartır diye henüz ikinci gelen icra kağıdındaki avukatla görüşmedim öyle stresliyim ki endişeliyim ki baş edeniyorum çekingen bi yapım var nasıl anlatcam bilemiyorum borclarımın oldupunu.Ödemekten kaçmak değil maksadık sigortam herşeyden önemli pek tabi işim asla kaybetmek istemiyorum ama çok endişeliyim burada tek çalışıyorjm başka personeli yok.Bana yardımcı olabilirmisiniz konumla ilgili
Eşinizin size ‘taktığını’ kanıtlayıp ona ödetmeye bakın. Patronunuza da açık açık anlatın durumunuzu, borçlanmanın sizden kaynaklanmadığını mahçup olduğunuzu belirtin. Ki anladığım kadarıyla küçük bir yer kurumsal bir yer değil, siz de haliyle iş verenin sizin hakkındaki düşüncesini dert etmekte haklısınız.

Ne kadardır çalışıyorsunuz orada ?

Bir şey olmaz merak etmeyin.

Zaten maaşınız asgariden yatıyordur muhtemelen 1/4 ünü alırlar sadece maaşı elden mi alıyorsunuz ?

Ben de olumsuz manada demedim inanın bekar diye düşündüm belki bir hoşlantı vs varsa diye bir ihtimal dedim ama çok farklı bir durummuş zaten. Lütfen kendinizi bunun için strese sokmayın, iş vereniniz siz işinizi iyi yaptığınız sürece bunlara takılmaz bence hele ki kadınmış daha rahat iletişim kurarsınız sonuçta ortada anormal bir durum yok ki , suçlu değilsin bi şey değilsiniz. Şayet konuşmanız gerekirse de kendinizden emin bir şekilde konuşun. Ola ki yanlışlıkla kırdıysam da özür dilerim
Ben de olumsuz manada demedim inanın bekar diye düşündüm belki bir hoşlantı vs varsa diye bir ihtimal dedim ama çok farklı bir durummuş zaten. Lütfen kendinizi bunun için strese sokmayın, iş vereniniz siz işinizi iyi yaptığınız sürece bunlara takılmaz bence hele ki kadınmış daha rahat iletişim kurarsınız sonuçta ortada anormal bir durum yok ki , suçlu değilsin bi şey değilsiniz. Şayet konuşmanız gerekirse de kendinizden emin bir şekilde konuşun. Ola ki yanlışlıkla kırdıysam da özür dilerim 🌺

Eşinizin size ‘taktığını’ kanıtlayıp ona ödetmeye bakın. Patronunuza da açık açık anlatın durumunuzu, borçlanmanın sizden kaynaklanmadığını mahçup olduğunuzu belirtin. Ki anladığım kadarıyla küçük bir yer kurumsal bir yer değil, siz de haliyle iş verenin sizin hakkındaki düşüncesini dert etmekte haklısınız.
Kurumsallaşmaya çalışan bi yer evet ama ben yanlızım tek başıma çalışıyorum sadece borcumu dert edip işten çıkarmasınlar iatiyorum severek yapıyorum mutluyum burda onlarda memnun sanırım ki kaç aydır çalışıyorum bu sebebten işten çıkarılmak istemiyorum sigortam devam etsin yeter demiştim zaten ben kendisine

Back
X