• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaş haczi

Ben pek anlamadım isterseniz daha net ve her şeyi anlatın ki insanlar doğru yorum yapabilsin.
(Şu yazdığınızdan acaba patron ile aranızda özel bir ilişki mi var da bu kadar rahatsız oluyorsunuz diye bile insanın aklına geliyor )
İciniz fesat sizin , kimse böyle bişey anlamadı bi siz anlatınız …

Haciz yazısı müzekkerisine biz muhasebeciler cevap yazarız.
Eger hala çalışanımız ise maaşının 1/4 oranında kesinti yaparak ilgili icra dairesinin hesabına yatırıp çalışandan keseriz.
Başka icra yazısı gelirse onu işleme almadan borçlunun üzerinde başka bir haciz oldugunu ve onun ödemesinin devam ettiğini bildiririz.
Maaşta bir haciz varken başka haczi koyamıyoruz.
İşyerinde çalışana sürekli haciz gelip durması durumunda işveren işçiyi işten çıkarabilir.

Bak kardeşim daha önceki konuna da yazdım. Maaş haczine cevap vermeyen iş yerlerini de borçlandırılır. Gidip tebligatta yazan icra dairesi ara. Borçlu olduğunu borcunu ödeyeceğini söyle. Güncel hesap özeti çıkarsınlar ve o çıkan hesap kadarını öde veya git yüz yüze iste ve yap. Eğer ödeme gücün yoksa da maaşından 1/4 oranında kesinti şeklinde bitsin borcun. Bir süre sonra patronunu borçlandırırlar o Zaman işler kötüye gider işte.

Şimdi bütün mesajları okudum da. Maaşıniza birden fazla haciz gelebilir sadece aynı anda çekilmez. E devletten nerede ne kadar borcunuz olduğunu öğrenin. Bir şekilde maaşınızdan kesinti yapılmadan taksitli şekilde ödeyeceğinizi bildirin. Emin olun taksitleri ödediginiz taktirde avukatlar işlem yapmıyor. Geçmiş olsun
İllaki söyleyeceğim benim yüzümden sorun çıksın istemiyorum tabi ama dediğiniz gibi vergi dairwsinden öğrendiğimde kağıtta yazandan daha az miktar mı ödüyorum
Haciz yazısı müzekkerisine biz muhasebeciler cevap yazarız.
Eger hala çalışanımız ise maaşının 1/4 oranında kesinti yaparak ilgili icra dairesinin hesabına yatırıp çalışandan keseriz.
Başka icra yazısı gelirse onu işleme almadan borçlunun üzerinde başka bir haciz oldugunu ve onun ödemesinin devam ettiğini bildiririz.
Maaşta bir haciz varken başka haczi koyamıyoruz.
İşyerinde çalışana sürekli haciz gelip durması durumunda işveren işçiyi işten çıkarabilir.
Çok uğraşıyormusunuz zamanınızı çok alıyor mu benim patronum bana bunlarla uğraşacak zamanımız yok ama ne yapalım başka care yok dedi

Konu pek anlaşılır olmamış sanki. İcra kağıdı size geliyor sonuçta iş yerine haciz gelmiyor ya iş verenin bununla ilgisi ne? İş yerine ortak olmadiysaniz ki çalışan olduğunuzu söylüyorsunuz patronu ilgilendiren bir şey yok.

Ben pek anlamadım isterseniz daha net ve her şeyi anlatın ki insanlar doğru yorum yapabilsin.
(Şu yazdığınızdan acaba patron ile aranızda özel bir ilişki mi var da bu kadar rahatsız oluyorsunuz diye bile insanın aklına geliyor )

İciniz fesat sizin , kimse böyle bişey anlamadı bi siz anlatınız …
Neden fesatlık bir durum olsun ki bir çok insan iş arkadaşından hoşlanabiliyor , sevgili oluyor ve hatta evlenebiliyor. Belki de güzel bir ilişkiye başlama ihtimali varken bu durum endişelenmesine sebep olmuş olabilirdi.

Birde zaten maaşımda haciz varken geldi
Merhaba bende muhasebeciyim çok uğraştırıcı tarafı yok aslına bakarsanız ilgili icra dairesine yazı yazılır ptt aracılığıyla yada elden teslim edilir ptt den teslim edildiğinde cüzi bir ücret ödenir, cevap yazılmama durumlarında da işyerinin bütün hesaplarına bloke konulur işveren sorumlu tutulur bu bloke kaldırma işlemleri sıkıntılı bankalarda işverenin önüne çıkabiliyor eğer böyle bir durum yaşandıysa işvereniniz rahatsız olabilir.

Merhaba bende muhasebeciyim çok uğraştırıcı tarafı yok aslına bakarsanız ilgili icra dairesine yazı yazılır ptt aracılığıyla yada elden teslim edilir ptt den teslim edildiğinde cüzi bir ücret ödenir, cevap yazılmama durumlarında da işyerinin bütün hesaplarına bloke konulur işveren sorumlu tutulur bu bloke kaldırma işlemleri sıkıntılı bankalarda işverenin önüne çıkabiliyor eğer böyle bir durum yaşandıysa işvereniniz rahatsız olabilir.
Yok bu ikinci icra kağıdı elimde 7 gün içinde cevap yazılcak dedndi de perşebe günü ödeme ihtimalimden dolayı söylemedim ödeyemezsem mecnur söyleywceğim daha bi kaç kalem daha var ama miktraı az insan utanıyo çekiniyo söylerken belkide işten çıkaracak bilemiyorum endişem bu yönde

Yok bu ikinci icra kağıdı elimde 7 gün içinde cevap yazılcak dedndi de perşebe günü ödeme ihtimalimden dolayı söylemedim ödeyemezsem mecnur söyleywceğim daha bi kaç kalem daha var ama miktraı az insan utanıyo çekiniyo söylerken belkide işten çıkaracak bilemiyorum endişem bu yönde
sizinle alakalıdır demek istemedim belki sizden önce başka bir personel tarafından böyle durumda kalmıştır. İnşallah ödeyebilirsiniz personele icra geldiğinde ben üzülüyorum insanlar zor durumda diye, uğraşıp uğraşmama rahatsızlığı kişisel olduğunu düşünüyorum vicdanı olan bir insan zor durumunda kimseye bu şekilde konuşmaz kimseyi işten çıkarmaz.

sizinle alakalıdır demek istemedim belki sizden önce başka bir personel tarafından böyle durumda kalmıştır. İnşallah ödeyebilirsiniz personele icra geldiğinde ben üzülüyorum insanlar zor durumda diye, uğraşıp uğraşmama rahatsızlığı kişisel olduğunu düşünüyorum vicdanı olan bir insan zor durumunda kimseye bu şekilde konuşmaz kimseyi işten çıkarmaz.
Bilemiyorum ki insanları şuan beni çıkarsa hemen birini bulması biraz zor kendisi yapması gerekiyo oda dükkan var depoya mı baksın dükkana mı baksın zaten yoğun ama işte korkuyorum ya kış günü işten çıkarılmaktan bana dedi bunlarla uğraşcak çok zamanımız yok ama ne yapalım mecnur dedi

Bilemiyorum ki insanları şuan beni çıkarsa hemen birini bulması biraz zor kendisi yapması gerekiyo oda dükkan var depoya mı baksın dükkana mı baksın zaten yoğun ama işte korkuyorum ya kış günü işten çıkarılmaktan bana dedi bunlarla uğraşcak çok zamanımız yok ama ne yapalım mecnur dedi
Ne iş yapıyor firma ?

İllaki söyleyeceğim benim yüzümden sorun çıksın istemiyorum tabi ama dediğiniz gibi vergi dairwsinden öğrendiğimde kağıtta yazandan daha az miktar mı ödüyorum

Çok uğraşıyormusunuz zamanınızı çok alıyor mu benim patronum bana bunlarla uğraşacak zamanımız yok ama ne yapalım başka care yok dedi
Şimdi e devlete girin. Hangi icra dairesinde ne kadar borcunuz var öğrenin. Öğrendikten sonra bakın bakalım kaç tanesi maaşınıza yazmış. Genelde hepsi maaşa yazar maalesef. Daha sonra şimdi kesilene zaten bir şey yapmayın o bu şekilde odensin. Daha sonra bu geri kalan borçların esas numaralarıyla icra dairesini arayın. Alacaklının avukatini öğrenin ya avukata rica edin. Ödemeyi yapacağınızi ama maaşındaki haczi çekmesini isteyin.
Ne kadar ve kaç kişiye borç var bilemediğim için çok yardımcı olamıyorum.

calısan ınsanların para borc meselelerınde hıc bırsey bılmemesını anlamıyorum
arkadasım borcunuzdan patrona ne ? nıye boyle panıksınız
gelsın ıs yerınıze kagıt ne olacak kı ?
cok ıcap ederse maasınızın bır kısmıına hacız koyar banka, odeme her ay maasınız yattıgında kucuk bır kesıntı seklınde bankaya da gıder kımın borcu yok kı sakın olun

Yok zaman alıcı degil.
Sadece ptt'den kargo süreci var.
Bir de aylık maaş haczini unutmaması gerek muhasebecinin.

calısan ınsanların para borc meselelerınde hıc bırsey bılmemesını anlamıyorum
arkadasım borcunuzdan patrona ne ? nıye boyle panıksınız
gelsın ıs yerınıze kagıt ne olacak kı ?
cok ıcap ederse maasınızın bır kısmıına hacız koyar banka, odeme her ay maasınız yattıgında kucuk bır kesıntı seklınde bankaya da gıder kımın borcu yok kı sakın olun
Yeni başlamış ve mahcup hissediyor haliyle :(
Etraf kimin borcu yok ki maalesef demez

Yeni başlamış ve mahcup hissediyor haliyle :KK43:
Etraf kimin borcu yok ki maalesef demez
ay ne alaka allah askına
onu dıyen etrafında borcu var
patronun işi bıle degıl bırsey yapılacaksa muhasebecısı yapacak .
ıcralık olmus- bırınden 50 bın borc almıs -tefecıden borc almak zorunda kalmıs- kredı kartı borcundan nefes alamayan mılyonlarca ınsan var ve hepsı calısıyor .

ay ne alaka allah askına
ıcralık olmus- bırınden 50 bın borc almıs -tefecıden borc almak zorunda kalmıs- kredı kartı borcundan nefes alamayan mılyonlarca ınsan var ve hepsı calısıyor .
Bence de çok normal

Ama kötü niyetli kişiler hemen yadırgıyor ne yazık ki

Bence de çok normal

Ama kötü niyetli kişiler hemen yadırgıyor ne yazık ki
allahtan kanunlar var
kanunen hıc bır ıs yerı ben bununla ugrasamam deyıp ıstende cıkaramaz , eger unlu bır fırmanın ceosu falan degılsenız ımaj da zedelenmez...
muhasebecısı bıldırecek o kesıntıyı de otomatık olacak zaten. o yuzden ısyerlerının ben bunla ugrasamam demesı ya da ınsanların yadırgaması calısanların da buna uzulmesı sadece vakıt kaybı. bosa strese gırıyor konu sahıbı ,patron bu yuzden ısten cıkarırsa ılk ıs iş mahkemesıne gıdıp dava acmak haksız yere ısten cıkartıldım dıye ondan sonra nasıl tutusur paçası :)

ay ne alaka allah askına
Bizim patron kızıyor bunlara.
Taşeron ekip gerçi.

Bizim patron kızıyor bunlara.
Taşeron ekip gerçi.
aayy kızıyormus bırde
cok kızıyorsa hepsını yardım etsın ödesın kapatsın kızması gecer :KK53:
sankı ınsanlar gece alemlere aktıgı ıcın hacızlenıyor ıcralık oluyor saka gıbıler

İşverenlik ne sıkıntı var sadece 4 de 1 i ni icra dairesine yatıracak. İcraları da sıraya koyacaksınız.

Back
X