maaş kartınız eşinizde mi,siz de mi???

• Konu Sahibi Konu Sahibi berkeley
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
B

berkeley

Ziyaretçi
ben çalışan bir bayanım.ama evlendiğim zaman ihtiyaçlarımı kendi paramla gidermek istemiyorum.istiyorum ki eşim kendi parasıyla gidersin benim ihtiyaçlarımı.benim paramı da başka birşey için kullanalım.siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?beni yanlış anlamasını da istemiyorum.sonuçta evlilikte senin benim param olmaz.

biz maaşları çeker birleştiririz. fatura tutarını içinden alırız. geriye kalandan bir miktar cebe harçlık koyrız geri kalanı bankayaa birikim olayı:)

Evli olmamamıza rağmen nişanlımın maaş kartı bende durur..
Eğer kendisinde olursa olur olmaz çok para harcıyor bu yüzden bana sende dursun dedi..
Bizim aramızda hamd olsun böyle şeylerin konusu olmaz..
Bir gün ihtiyacımız olursa sürekli onda kalabilir ama bunu kötüye kullanan eşler var..
Kendi parasıyla cüzdanında 5 kuruş para olmayan bayanlar var..
Buradaki önemli faktör eşlerin kişiliği sanırım

Allah hepimizi bu tür insanlardan korusun...

Kesinlikle böyle bir durum söz konusu olmaz bizim evimizde.
Benimki eşimde, eşiminkide bende olabilir. İhtiyaclarımıza göre belirliyoruz. Kim müsait ise o çekiyor bankadan maaşları.
şakkıdı

kendi özel ihtiyaçlarınızı kendi maaşınızdan çekersiniz?

senin kartın benim param diye bir durum varmı ya evli çiftlerde:1shok: nasılki evlenince hayat ortak tamamen duygusal da ortak olmalı bence yani bu benim fikrim tabi...

biz maaslarımızı çekip birlestiririz ve ğerektiği yerlere dayıtıp kalanını kullanırız ayırmayız

Herkes kendi maaşını kendisi alır... Zaten eşim eve para getirmiyor arabanın kredisi ve kirayı ödüyor garibimde para kalmıyor ki...
ben maaşımı alınca faturaları ve kredi kartlarını ödüyorum , alışveriş yapıyoruz , kayınpederime destek veryoruz..
cebimize harçlığımızı alıp gersini ortak bir yerde bırakıyoruz ama harcanıyor tabi 1 ay boyunca..
Allah bereket versin geçinip gidiyoruz şimdilik pek birikim yapamıyoruz ama bakalım annem ve arkadaşları gün yapıyorlardı onalra katıldım bende aylık 100.-ytl geçen ay gğn bana çıktı ve 2 ad. bilezik yapıp kasaya koydum... onun dışında yatırıma kalmıyor...

ben çalışan bir bayanım.ama evlendiğim zaman ihtiyaçlarımı kendi paramla gidermek istemiyorum.istiyorum ki eşim kendi parasıyla gidersin benim ihtiyaçlarımı.benim paramı da başka birşey için kullanalım.siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?beni yanlış anlamasını da istemiyorum.sonuçta evlilikte senin benim param olmaz.

Evlilikte senin paran benim param ayrımı olmaması gerektiğine inanırım..
Bizde de kazancımızı ortaya koyar, ödemelerimizi yapar, kalandan kendimize harçlık ayırır ve artanı da bankaya yatırırız.
Eşimin kartının bende olması veya benimkinin onda olması bişey değiştirmez..
Ama sizin düşüncenizi tam anlayamadığım aslına bakarsanız..
Kendi ihtiyaçlarımı kendi paramla gidermek istemiyorum, eşim karşılasın, benim paramı başka şeylerde kullanalım diyorsunuz..
Yani zaten ikinizin gelirini müşterek olarak görüp harcama ve yatırımlarınızı bu düşünce içinde yaparsanız ihtiyaçların veya yatırımların kimin parasıyla yapıldığının ne gibi bir önemi var ki??
Lütfen kusuruma bakmayın anlamak için soruyorum..
Sizin paranızın başka şeylerde (muhtemelen yatırım için) kullanılmasını isteme sebebiniz ileride Allah korusun bi sorun olursa "benim paramla alındı" diyebilmek için mi?? :uhm:

kimseye maaş kartımı veremem kimse kusura bakmasın bana da kimse vermsin herkes bir birey kadına kart vermyi anlarım evi eçkip çevirsin diye ama kocaya maaş kartı verilir mi dünyanın binbir türlü hali var

Kadın ve erkek maaşlarını kendi kafalarına göre harcayınca hesap hiçbir zaman tutmuyor. Nerden biliyorum biz böyleydik çünkü.Bu yaptığımız hatayı yeni yeni düzelttik.
Maaş kartı kimde olursa olsun maaşlar biryerde toplanır ödemeler düşer kalanda harçlık olarak kullanılır. Doğrusu bu bence.
Mesela bilgisayarda kendimize bir çizelge hazırladık. Herhangi bir harcamamız olduğunda güncelleyip birbirimize gönderiyoruz. Böylece ne ödeyeceğimizi biliyoruz

kendi içinizde çelişiyorsunuz,
hem benim param senin paran olmaz diyorsunuz,
hemde evlendiğim zaman ihtiyaçlarımı kendi paramla gidermek istemiyorum, eşim kendi parasıyla gidersin istiyorum diyorsunuz..
bu durumda senin paran benim param ayırımı yaratmış olmuyormusunuz?
ben sizin gibi düşünmüyorum..
bende çalışan bir bayanım, eşimin ihtiyacı benim ihtiyacım diye düşünmem..
siz kendinizi eşinizden ayırdığınızda eşiniz de sizi kendinden ayırır..
bunu unutmayın...

bizim icin fark etmiyor bazen onda bazen bende ikimiz de kullaniyoruz birbirimizin kartini onemli olan guven duymak

Lütfen kusuruma bakmayın anlamak için soruyorum..
Sizin paranızın başka şeylerde (muhtemelen yatırım için) kullanılmasını isteme sebebiniz ileride Allah korusun bi sorun olursa "benim paramla alındı" diyebilmek için mi?? :uhm:

Evet benimde aklıma geldi arkadaşım sormuş..
Bunun için mi kendi kazandığınız parayı biriktirmek istiyorsunuz?
Üzgünüm ama eğer doğruysa siz eşinize güvenmiyorsunuz ki?

merhaba bende eşime maaş kartımı vermiyorum ama ay başında çeker çekmez bütün parayı eline saydığım halde her ay kavga çıkıyor evde efendim kartımı neden vermiyormuşum sakladığım bişeymi varmış ayrıca bir tanede kredi kartım vardı onun için laf ediyor bunaldım artık ne yapacağımı şaşırdım dahada 1,5 senelik evliyim dün akşamda sabaha kadar kavga edince bu yüzden artık boşanmaya kakr verdim siz olsanız benim yerimde ne yapardınız.

ben maaşı alınca hesabıma yatırırm eşimde maaşının bi kısmını benim hesaba yatırır
onun hesapta kalan parada o aylık harçlığımız kalır
cebimizde harçlık bittikçe onun hesaptan çeker harcarız
benim hesabım kumbaramız :) eşim benim internet şifremi bilir ihtiyacı olunca ordan havale yapar
eşimin 2 kredi kartı var biri bende biri ondadır ihtiyacım olunca kullanırım diye ben istemeden o verdi
ben kumbara hesabından asla para çekmem eşimden isterim
çalışmadığım zaman para istemek zoruma gitmesinde alıştırıyorum kendimi :)
tüm harcamaları birlikte yaparız birbirmizden ayrı aldığımız herşeyi anlatıırz birbirimize
evlilikte ayrı gayrı olmaz birlikten kuvvet doğar tavsiyem budur

benim maaş kartım yok... çalışmıyorum...eşimin maaş kartı genelde bende kalır...

o calıssın bana baksın benım param kenarda yatırım kalsın demekse bu bunu kım olursa olsun fesatlıga ceker canım
evlenme arefemızde esım sıkıstı kredı cekmek ıstedı ve ben benım bankada param varken cekmemıze gerek olmadıgını soyleyerek kendısıne verdım aynı sekılde evlendıkten sonra ıs kurarken yıllarca calısıp araba almak ıcın bırıktırdıgım paraları da verdım ve esımın uzerıne bır ıs kurduk
esım calısırken maas kartı bendeydı ve ben cekerdım maasları her turlu odemelerı yapar kendısıne de ayrıca parar verırdım
sımdı kendı ısıyle mesgul olan kocam bana duzenlı olarak para verır ben yıne tum odemelerı yaparım eger kenara ayırabılıyorsak ta bazen ortak hesapta bazende benım sahsı hesabımda tutuyoruz ama kıme lazımsa her ıkımızde cekıyoruz

senın maasın ya da benım maasım bızde hıc olmadı

benim maaş kartım eşimde,zaten maaş yatınca faturalar,krediler derken kesiliyor geriye kalanıda harçlık ediyoruz..açıkcası sorun etmiyorum çünkü beraber harcıyoruz..sonuçta evlilikte ayrı kese olmamalı..

Back
X