maaş kartınız eşinizde mi,siz de mi???

• Konu Sahibi Konu Sahibi berkeley
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ne yani şimdi siz bir hayatı paylaşmak içinmi evleniyorsunuz yoksa paranızla yatırım yapıp ihtiyaçlarınızı birinin üzerine yıkmak içinmi evleniyorsunuz anlamadım.
Senin paranla bana bak, benim paramla cukka yap. Ne oldu? Evliyiz, ama paraya gelince senin paran benim param. Allah Allah evliliğin anlamımı değişti yoksa ben cidden geri kafalımıyım.

merhaba bende eşime maaş kartımı vermiyorum ama ay başında çeker çekmez bütün parayı eline saydığım halde her ay kavga çıkıyor evde efendim kartımı neden vermiyormuşum sakladığım bişeymi varmış ayrıca bir tanede kredi kartım vardı onun için laf ediyor bunaldım artık ne yapacağımı şaşırdım dahada 1,5 senelik evliyim dün akşamda sabaha kadar kavga edince bu yüzden artık boşanmaya kakr verdim siz olsanız benim yerimde ne yapardınız.

Ben de 1.5 yıllık evliyim.20 Haziran'da doğum iznim biter bitmez bebeğime bakacak kimse olmadığı için işten ayrıldım. yaklaşık 22-25 bin ytl arası bir kazancım oldu. eşim bana evlendiğimiz ilk aydan beri şunu yaptı. benim maaşım internetten fatura ve kredi kartlarına, artan olduysa da çektirmedi öbür aya devretti. defalarca kavgasını yaptık. verdiği her 1 liranın hesabını sordu. yeri geldi 1 lira bile vermedi. yeri geldi şirket gibi herşeyin fişini verdim. dogumdan sonra annelik iznim ve tazminatımı yine bana kullandırmak istemedi. en son butun parayı getirip masaya bıraktı. al ne yaparsan yap! her çalışan senin gibi mi yapar, arkadaşlarımın hanımları kartlarını eşlerine verirler,onlar da durur, hiçbiri maaşını bilmez.sen neden boylesin????????? dedi ve gitti.ben de artık yetsin deyip evden çıktım.baba ocagına gidecektim.bebeğim ana kucagında, yürüyerek gidemezdim. ne oldu biliyor musunuz? gidemedim. çünkü cebimde bırakın taksiye binmeyi, otobus bileti alacak 75 kuruşum bile yoktu.
ben kendimi çok parcaladım ama olmadı. olmayınca karşıdaki insan olamayınca olmuyor. insanlık olmalı...

ben bana neden maaşımı kullandırmadı demiyorum, evet butun masraflarımızı yapalım ama bir yere çıkarken ya da evdeyken dunyanın binbir turlu hali için yanımda para olsun isterim.

inanır ya da inanmazsınız sizler bilirsiniz ama eşim hiçbir zaman 20 liradan fazla harclık vermedi.(çocuklar gibi..ne acı...)ve demedi ki al şu 50 lirayı maaşlarımız yatmış git dilediğin gibi harca dememiştir dememiştir dememiştir...

ve daha bir sürü sorun yaşıyoruz.boşanmak isteyince de tehditi kızını bir daha göremezsin!kızımı göstermeyeceği için de evden ayrılmıyorum. ama aynı evde kardeş gibi yaşıyoruz...

ben çalışan bir bayanım.ama evlendiğim zaman ihtiyaçlarımı kendi paramla gidermek istemiyorum.istiyorum ki eşim kendi parasıyla gidersin benim ihtiyaçlarımı.benim paramı da başka birşey için kullanalım.siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?beni yanlış anlamasını da istemiyorum.sonuçta evlilikte senin benim param olmaz.

"senin param benim param benim param yine benim param"
olsun diyorsunuz yani:bbo:

maaş kartım bende hatta eşiminki de bazen bende.paralar bi hesapta durur veya bende durur ben ona harçlık veririm.nasıl ama:)

evlilikte sen ben kavramı varsa hep sorun çıkar zaten
senin paran benim paran
senin annen benim annem
senin araban benim evim vs...
evlilik demek bizim demektir
sahiplenmektir
tabi enayi yerine konmak ayrı bişey
ama siz siz olun bizim evliliğimiz diye sahip çıkın

benimde eşimde kalıo sonuçta fark eden bişey olmuyor oda maaşını benim kartıma yatırıo oradan yapıo bütün ödemeleri istedigim zamanda haşlık verioo:)

benim eşimde maaşımı alır elimden..maaş kartım daha yeni çıkacak..
elden alıyoruz maaşımızı..
onun maaşı da ondadır.kaydirigubbakcemile
istediğimde para verir bana..
ama arkadaşlarıma katılıyorum sanırım sizin düşünceniz biraz farklı!sositososito

merhaba bende eşime maaş kartımı vermiyorum ama ay başında çeker çekmez bütün parayı eline saydığım halde her ay kavga çıkıyor evde efendim kartımı neden vermiyormuşum sakladığım bişeymi varmış ayrıca bir tanede kredi kartım vardı onun için laf ediyor bunaldım artık ne yapacağımı şaşırdım dahada 1,5 senelik evliyim dün akşamda sabaha kadar kavga edince bu yüzden artık boşanmaya kakr verdim siz olsanız benim yerimde ne yapardınız.

:1shok:eşiniz abartmış tüm parayı siz ona saymayın ortaya koyun ikiniz de harcayın...en mantıklısı bunu ona anlatın anlarsa:1no2:

bizde maas karti yok kendi isimiz oldugu icin ama her turlu odemeler benim sorumlulugumda ve butun paralar bende toplanir, tum ekstreler bana gelir. Ikimizin de ayri hesabi var ve kazanclarimiz orada toplanir, hangi hesapta para varsa ve hangimiz disari cikacaksa o hesaba ait karti alir cikar. Zamaninda ben de esime biraktim hesap olaylarini ama unuttu odemeyi vs ve borclar katlandi. Simdi ben takip ediyorum, ikimizin de kafasi rahat ama bir gun olsun kimin hesabinda ne kadar para var gizlememisizdir birbirimizden. Ufak tefek girisimlerim oldu birikim olsun diye ama beceremedim gizli is yapmayi.

Ne yani şimdi siz bir hayatı paylaşmak içinmi evleniyorsunuz yoksa paranızla yatırım yapıp ihtiyaçlarınızı birinin üzerine yıkmak içinmi evleniyorsunuz anlamadım.
Senin paranla bana bak, benim paramla cukka yap. Ne oldu? Evliyiz, ama paraya gelince senin paran benim param. Allah Allah evliliğin anlamımı değişti yoksa ben cidden geri kafalımıyım.

haklısn wala para ortaktır ortak harcanmalı
kalanı da yatırım matırım yapılabılıyosa yapılmalıdır
öle sen bırıktır ben harcarım olayı yok evlılık ortaktır
hihoyyyt

senin paran benim param yerine bizim paramız olmalı bence.benim maaş kartım genelde eşimde olur çünkü ikimizin maaşlarıda yatar yatmaz internetten ödemelerimizi yapıyor.

Ben evli değilim daha ama maaş kartı hariç bütün kredi kartlerı bende zavallımın...
Maaşını da zaten taksitlere veriyor.....
Benim kartım da bendedir...

Son düzenleme:
kartım bende, eşimde hiç almadı şimdiye kadar. almayı bırak istemedi bile.

biz konuştuk anlaştık evlendiğimizde benim maaşımla birikim yapıcaz onunkiyle geçinicez tabi onunki geçinmemize yetecekse..bence benim param senin paran olmamalı ve bayanların eşlerinden gizli birikim yapmasına çok karşıyım..güven yoksa zaten niye evlendin o adamla madem güvenmiyorsun diye sormak lazım oyle hanımlara...

onunkide bendedir...
genelde yakın tarihler arası alırız maaşlarımızı,sabit giderleri çıkarır ev için harçlığı ayırır kalanıda birikim yaparız...
bizim bi kutumuz var.ikimizde ordan alırız kullanacağımız miktarı...
o kutuda zaten ayın sonuna kadar bizi idare eder...
ayrıca ben eşlerin birbirinden para gizlemesinide anlamış değilimdir,sonuçta bir hayatı ve masrafı paylaşıyoruz...
kimden neyi kaçırıyosunki............fisfisfis

vallahi bizde sen ben yok maaşlarımızı alır birleştiririz sonrada ödenecekleri öderim ben eşimde cebine parasını alır (yani nekadar kullanacaksa)bizde ayrı gari olmaz ama tüm ödemeleri ben yaparım eşim fatura işlriyle ilgilenmez ama hep der sen olmasan ben ipin ucunu kaçırdım diye öğle evlilikte ayrı gayri olmaz yoksa nerde kaldı güven

Eşim ve ben özel ihtiyaçlarımız için senin paran benim param diyaloğuna girmeyiz.
Alış veriş yaparken bazen ben eşimin ihtiyacı olan birşeyi alırım, bazende o alır. bu senin kendi paranla al yada bunu bana sen alsana diye birşey söz konusu olmaz bizde.
böylede mutluyuz açıkçası.

Back
X