Maaş kavgası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Günaydın kızlar;
Biliyorsunuz atandım çok şükür. Şu günlerde taşınma telaşındayım. Alışveriş yapmaya mecburum taşınma sürecim için. Allah gözünü doyursun diyen bir kocam var. Şimdi ise yeni tartışma konumuz henüz almaya başlamadığım maaş.
Ben 3 çocukla hiç bilmediğim bir şehirde sıfırdan hayat kurmanın telaşını ve gerginliğini yaşarken eşim, her ay bana 10 bin göndereceksin diye ültimatom veriyor. Çünkü bana orada 3 çocukla çok para lazım olmazmış. Ona gönderecekmişim, birikim yapacakmış.
Bu kadın orada 3 çocukla nasıl düzen kuracak, nelere ihtiyacı olur, nasıl yardımcı olurum diye düşüneceğine maaşımın neredeyse yarısını göndermem için baskı yapıyor. Böyle giderse ben bu adamı boşarım gibi.
Ne alaka, sizin biriktirmeye aklınız yetmiyormuymuş 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Çok özür dileyerek merakımdan soruyorum. Öğretmen maaşları ne kadar ? Ne kadar kazancınız olacakta 10 bin TL istiyor 3 çocuğa ve yeni düzene rağmen
Ben de bilmiyorum. Ders saatine göre hesaplanıyor çünkü. Bilmediğimiz maaşın kavgası dönüyor 2 aydır.

bir koca neden karıma telefnu ben aldım der ki
eşim öğretmen ben özel sektörde çalışıyorum
paramız ortak hesapta birikiyor ikimizde de kart var
kim ne harcarsa , 2 de evladımız var.

2 sene önce ortak paramızdan bana sıfır araba aldık, kimse kimseye üstünlük taslamıyor
Altında başka şeyler çıktı ondan. Yaptığı hataları insanlara oynayarak vicdanını rahatlattığını anlamak çok sürmedi. Sizin eşinizle olan uyumunuzu tebrik ederim. Bir evliliğin bu şekilde güvenli ve uyumlu şekilde yürütmek herkese nasip olmuyor maşAllah.

Amin. Senin yüzünden, bu gereksiz(!) harcamaların yüzünden araba alamayacağız diye başımın etini yiyor. Adam karım çocuklarım benden uzakta ne yapar, ben onlarsız napıcam demiyor da araba alamayız diye kavga ediyor benimle.
neden boşamıyorsun halen daha

Eşiniz, üç evladınızın babası. Boşayın vs... diyemem. Boşanmanın da zorlukları var. Ama söyledikleri hiç mantıklı değil. Teşbihte hata olmaz, eşinizin yaptığı kedinin bacağını baştan ayırmak. Kavga etmeyin. Kötü sözler söylemeyin tabi ama para gönderemeyeceğinizi aksine paraya ihtiyacınız olduğunu söyleyin. Hatta şimdiden para isteyin. Göndermenize bir alışırsa bu işin sonu gelmez. Yani 3 çocukla başka bir şehire taşınmış kadına senin masrafın daha az olur denir mi allah aşkına?
Ben israf edermişim ona göre. 3 çocukla yeterse şükredeceğim ama.

Göndermeyi düşünmüyorsun herhalde bu zamana kadar nasıl idare etti evli 3 çocuklu maaşı ile ? Şimdi mi maaşı yetmez oldu hem de tek yaşamasına rağmen.. lütfen böyle bir saf cahillik yapıp da kocamdir diye dediğini yapmayın bulunmaz hint kumaşı mı yahu .. birikimi siz yaparsınız açın çocuklarınız adına ortak bir hesap ya da kendi adınıza bi altın hesabı oraya atın aylık 10 15 bin tl orada bıriksin vadeli şekilde. Baktınız para para diyor boşayin gitsin kan emiciyi.

Boşan nafaka al, en azından adamın insafına kalmazsın devletin vereceği miktarı ödemek zorunda .. boşanırsan meşru şekilde çocuklara para vermek zorunda kalır.
Bu seçeneği aklıma kendisi soktu zaten, gıyabında tebrik ediyorum onu.

Sizin alacağınız maaş taş çatlasın 25 olsun. Doğu'da bile kiralar 4 5 ten aşağı değil artık, elektrik ve doğalgaz oralarda batiya göre daha pahalı ve ısınması zor olduğu için daha çok yakarsınız faturalar da 4 5 ten aşağı gelmez. Ee 4 kişi günde günde 4 ekmek yese bile aylık 600 yapıyor. Bide diğer mutfak ve kişisel harcamalara hiç paranız yetmeye bilir. Artı çocukların yeni okulu yeni kıyafeti yeni malzemelere ihtiyacı olacak.

Tek kuruş yollarsanz maf olursunuz bu bencillikle kocanız da ne birikim yapar ne de size bi hayri dokunur.
Aynı şeylerden bahsettim ben de. Oooo sen böyle yaparsan birikim yapamam araba da alamam diyor. Ona göre ayda 10 bin tl yetermiş, asgari ücret bile değil.

Faturalar, taksitler varmış ama onlar çok cüzi kalıyor 1 kişi için. Gideri çok olurmuş, benim 4 kişilik çok az masrafım olurmuş.
Yeni bir duzende olusacak ihtiyaclar, Siz ve uc çocugun yemeniz icmeniz, faturalariniz, arada bir cocuklarla dışarıda bir aktivite. Kendiniz işe baslayacaksiniz, belki yeni kiyafetler, ayakkabi, kuaför masrafi vs. Ay ben saydikca cikiyor
Adam orada tek başına kendi maaşı + sizinkinin de yarisini istiyor.
Șu forumda cok ariza kocalar okudum ama sizinki bencillikte cidden ömür törpüsü.
Karar sizin ama keisnlikle gondermeyin

Son düzenleme:
Göndermeyi düşünmüyorsun herhalde bu zamana kadar nasıl idare etti evli 3 çocuklu maaşı ile ? Şimdi mi maaşı yetmez oldu hem de tek yaşamasına rağmen.. lütfen böyle bir saf cahillik yapıp da kocamdir diye dediğini yapmayın bulunmaz hint kumaşı mı yahu .. birikimi siz yaparsınız açın çocuklarınız adına ortak bir hesap ya da kendi adınıza bi altın hesabı oraya atın aylık 10 15 bin tl orada bıriksin vadeli şekilde. Baktınız para para diyor boşayin gitsin kan emiciyi.
Hayır göndermem tabi ki

Araba alınacaksa size alınması lazım zaten. Üç çocukla araba size lazım olur. O tek başına her türlü idare eder kendini. Maaşınızı gördükten sonra kredi çekip alırsınız bir araba çok istiyorsanız.
Bana vermez, annesi gelinin arabasıyla mı övünsün oğlu dururken?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X