- 31 Mayıs 2016
- 794
- 822
- 53
- 29
- Konu Sahibi laviienrose
-
Sgk ya hastalıgınızı söyleyip sorsaydınız keşke tekrar.
Bayram günleri kesilmez.
2 gunu odemez sgk
2 gunun uzerindeki raporlari oder.yani size bir gunluk maasiniz kadar odeme yapmis sgk
Diger konuda bayram haric 3 gun rapor aldiysaniz yine bir gunluk odeme yapilir tarafiniza
Sirket 3 gunu keser evet ama sgk ilk 2 gunu odemiyor .mesela 5 gun rapor alirsaniz 3 gunluk odeme yapar sgk.Şimdi şöyle salak gibi gözükmek istemem ama cidden anlamadım dediğinizi. 3 gün rapor aldım, şirket 3 günlük maaşımı kesti. Bu 3 günün ücretini ödemesi gerekmiyor mu SGK'nın ? Bayram 5 Temmuzdu, benim rapor başlangıç tarihim 30/06/2016 - 08/07/2016 da bitiş tarihim. Yani bayram haricinde 30-31 Haziran, 4 Temmuz ve 8 Temmuz için rapor aldım, ancak 10 günü kapsıyor rapor tarihim. Bu nasıl olacak ?
Sirket 3 gunu keser evet ama sgk ilk 2 gunu odemiyor .mesela 5 gun rapor alirsaniz 3 gunluk odeme yapar sgk.
Bayramlar haric diye biliyorum
Aldiginiz rapordaki is gunu sayisindan 2yi cikararak kac gunluk maasinizi sgkdan alabileceginizi hesaplayabilirsiniz
Rica ederim :)Çok teşekkür ederim
Rapor alırken 5Veya üzeri alın
3 gün aldıysanız sadece bir günü devlet öder, iki gün yanar kimse ödemez
5gün olsaydı rapor, 2gününü şirket ödeyecekti 3günü sigorta.
bayram resmi tatil keserlerse itiraz edin
sokak arası küçük tekstil dükkanlarında bile bayram günlerinin ücreti veriliyor
ama işyeriniz uyanıklık yapmaya çalışabilir
rapor bayrama denk geliyorsa şirket hepsini keser ödemesini sgk yapar
Raporun bayramıda kapsadığı için işyeri resmi tatilde olsa kesmek zorunda.O günlerin ücretini SGK dan alacaksınız.Şöyle, bayram 5 Temmuz'da başladı. Benim raporum 30 Haziran başlangıç 8 Temmuz bitiş. Bayram haricinde 30-31-4-8 günleri sayılıyor raporlu geri kalan 6 gün haftasonu ve bayram
gün hesabını çok bilmiyorum ama, bizde şöyle bir durum oluşuyor,
maaş + prim olarak alıyorum maaaşımı, her ay hesaplanıyor.
rapor durumunda şirket maaş+primden kesim yapıyor, ama sgk sadece maaş kısmından ödeme yapıyor, bu durumda da prim kısmından kesilen tutarı kimse ödememiş oluyor.
Raporun bayramıda kapsadığı için işyeri resmi tatilde olsa kesmek zorunda.O günlerin ücretini SGK dan alacaksınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?