• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaş Sorunsalı :(

arkadasım ben sana bu mantıkla gidersen lise mezununun altında alırsın demedim. bence sen bu duruma üzüldügün için kendinden farklı düşünenlerin sana saldırdıgını seni rencide ettigini düşünmüşsün. ben mimarim ve calıstıgım yerde aynı işi yaptıgım lise mezunu arkadaslarımın tam iki katı maaş alıyorum. ben 5 senemi okumak için verdiysem ve maddi manevi bir sürü sıkıntı cektiysem aynı maaşı almak bana agır gelir. aynı sekilde yüksek yapan kişilerde benden cok alıyor bu da beni rahatsız etmiyor. demek istedigim bu. yoksa ne amacla seni rencide etmeye calısaibilirim??

Evet ben yanlış anlamışım kusura bakmayın...

şu arkadaşın lise muhabbetını nasıl aşağılanmak olarak algıladınız tebrik ederim tam tersi sizden dusuk eğitim sevıyelı bırı senden yuksek maaş almamalı demıs nerde küçümse me senı lıseden yuksek tutmuş yani siz bu konuyu kompleks mi edindiniz

valla teşekkür ediyorum. gercekten yazdıgımı okuyup durdum acaba yanlıs bir cümlemi kurdum diye. anlatmak istedigim anlasılmıs

şu arkadaşın lise muhabbetını nasıl aşağılanmak olarak algıladınız tebrik ederim tam tersi sizden dusuk eğitim sevıyelı bırı senden yuksek maaş almamalı demıs nerde küçümse me senı lıseden yuksek tutmuş yani siz bu konuyu kompleks mi edindiniz

Şu anda buraya 3.defa yanlış anlamışım yazıyorum.Teşekkürler...

2 yıl önce girmişsin, 2 yıl önce o paraya tamam demişsin ama bugün senin maaşınla girecek eleman bulamamışlardır.

Ayrıca iş yeriniz kurumsal bir şirket mi? Eğer öyleyse 4 yıllık 2 yıllık şekilnde çalışanları ayırıp belli bir maaş politikası uygulanıyordur belki. Eğer bu şekilde bir maaş politikası yoksa zam isteyebilirsin, o çalışanın maaşını öğrendiğini söylemeden :34:

4 yıllık sorunu hep karşına çıkabilir. Açıköğretimden tamamla derim..

2 yıl önce girmişsin, 2 yıl önce o paraya tamam demişsin ama bugün senin maaşınla girecek eleman bulamamışlardır.

Ayrıca iş yeriniz kurumsal bir şirket mi? Eğer öyleyse 4 yıllık 2 yıllık şekilnde çalışanları ayırıp belli bir maaş politikası uygulanıyordur belki. Eğer bu şekilde bir maaş politikası yoksa zam isteyebilirsin, o çalışanın maaşını öğrendiğini söylemeden :34:

4 yıllık sorunu hep karşına çıkabilir. Açıköğretimden tamamla derim..

Evet kurumsal bir şirket ama zam olayına maalesef pek sıcak bakmıyorlar burda :5:

Herkesin konuyu anlayarak cevap yazdigini dusunuyorum..
Tek bir kisi sizi hakli gordu diye sadece o kisinin sizi anladigini belirtmek nekadar dogru bilemedim..

Ben o 40tl farkada katilmiyorum.
Asla ve asla aldigi veya almadigi egitimiyle kimseyi yargilamam yada siniflandirmam..
Ama o yaptiginiz duz hesaba gore siz 2 yil okumussunuz atiyorum 1000 tl aliyosunuz her egitim senesi icinde +20tl diyosunuz.. Ben 6 yil okuyorum sizden farkim 80tl mi olmali??

Yapmayin gozunuzu seveyim.
Ne gerek var o zaman egitime!
Herkes liseyi bitirsin kim nereyi kapabilirse..
Kendini egitimle paralayan arkadaslar bizden gec geldi ise diye bizden az alsinlar..
E eleman keyfinden mi gec gelmis egitimi almis kendini yukseltmis sonrada bizden sonra geldi diye adil degil diyelim!

Gayette adil egitim farkinin yansiyacagi ilk nokta maas olmali bence!
Asil aksi adil olmaz!

Arkadaşım ben olması gerekenleri söylemiyorum ki kamu kurumunda çalıştığım için olanı söylüyorum aynı gün aynı unvanla başladığım is arkadaşim benden sadece 50 tl eksik alırdıki onun iki yıllık olduğu için. Artı maaş islerini yapanda yakın arkadaşımdi bizzat merak eder bakardim. Bazı arkadaşlar Teknikerle mühendis bir olurmu demiş ama onlarda ünvan farklı yani farkın belirgin olmasi gayet normal ama ikiside b gurubu memuru yani aynı unvanlardan memuriyette olsaydi fark yok denecek kadar az olurdu zaman daha önemli. Sonkez diyorum benim fikrim değil kanunlar böyle

2 sene önce başlamıştım aslında İşletme 3 ve 4 tamamlıycaktım ama yoğun iş temposu,eş,çocuk hiç çalışamadım kaldı.Tekrar bi ilgilenmem lazım bu konuyla.Oğlum 4.sınıfta ve ilkokul olmasına rağmen ağır bir okul.Onu ders çalışıtırmaktan kendim çalışamadım :44:

Arkadaşlar dün öğrendiğim birşeye çok sinirlendim.Şu anki işyerimde 3 yılı doldurmak üzereyim.İşimden ve iş ortamımdan çok memnunum Allah bozmasın.Fakat dün öğrendiğim birşeye çok üzüldüm.Maaşlarımızı Euro bazında alıyoruz ve çok yüksek meblağlar değil.Ofisimize 2 ay önce yeni bir eleman aldık.Ve o yeni elemanın maaşının benden 170 Euro fazla aldığını öğrendim.Çok üzüldüm ve sinirlendim.Ben 2 yıllık üniversite o 4 yıllık üniversite mezunu.Ama ünvanlarımız aynı.Aramızda bu kadar fark olması adil mi sizce?

günümüzde kalifiye eleman piyasası da hergeçen gün yükseliyor
malesef
durum bu
işverenlerin buna yapabileceği bir şey olmasa da
eski elemanlarına iyileştirme yaparak
ezilmelerini engellemeleri lazım
yoksa bu durum iş huzurunu çok olumsuz etkiler

şuan sende iş değiştirmiş olsan
emin ol aldığın maaştan daha iyi bir maaşa başlarsın
piyasa yükseliyor çünki

:34:

günümüzde kalifiye eleman piyasası da hergeçen gün yükseliyor
malesef
durum bu
işverenlerin buna yapabileceği bir şey olmasa da
eski elemanlarına iyileştirme yaparak
ezilmelerini engellemeleri lazım
yoksa bu durum iş huzurunu çok olumsuz etkiler

şuan sende iş değiştirmiş olsan
emin ol aldığın maaştan daha iyi bir maaşa başlarsın
piyasa yükseliyor çünki

:34:

Haklısın.Valla iş değiştirmeyide düşünmedim değil ama 16 yıldır (arada biraz doğum nedeniyle ara vermiştim) buradayım,ve sil baştan başka yere geçmekte çok gözümde büyüyor açıkçası.:30:

Back
X