• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaş Sorunsalı :(

İŞte arada ünvan olarak bi fark yok.Listede aynı ünvan olarak geçiyoruz.Atıyorum ikimizde uzman olarak geçiyoruz.

unvan aynı olsa da farketmez.
heryerde bu böyle yani.
dediğim gibi o zaman herkes liseyi bitirip,işe girmeye kalkışırdı.

İŞte arada ünvan olarak bi fark yok.Listede aynı ünvan olarak geçiyoruz.Atıyorum ikimizde uzman olarak geçiyoruz.

ya şöyle düşün , sen önlisans mezunusun 1000 lira ,digeri lisans mezunudur 1300 lira ,baska biride yüksek lisans mezunudur 1500 lira alır .

doğal bir şey bence ,iş yerinden memnun oldugunu da söylemişsin ,bence kafana takma .

Kısmen haklısın fark olmalı ama sizde fark çok olmuş kamu da bile her öğretim yılı için 20 tl e yakın fark alır yani senden 40 tl fazla olabilirdi tabi sen zaman farkıyla yine önde olmaliydin

adil dememizi bekliyorsunuz sanırım adil degil diyenleri paylamissiniz. ama bu adil degil. o zaman ben niye 4 yil okuyorum, ayni yere gececekse bende iki yilda bitirip meslegimi elime alayim. eger herkesin esit maas ya da tecrubelinin fazla maas aldigi bi duzeni kabul ediyorsaniz sizden once girmis lise mezununun sizden fazla maas almasini ds kabullenceksiniz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İşte tam da bu sebeplerle maaş bilgisi kişiye özeldir ve paylaşılması/araştırılması yasaktır.

diploma farkındandır o
bizde mühendis 3100 alırken tekniker 2400 alıyor
yani bu fark normal

Bence diploma farkından dolayı çok normal maaşınızın ondan düşük olması.

Herkesin konuyu anlayarak cevap yazdigini dusunuyorum..
Tek bir kisi sizi hakli gordu diye sadece o kisinin sizi anladigini belirtmek nekadar dogru bilemedim..

Ben o 40tl farkada katilmiyorum.
Asla ve asla aldigi veya almadigi egitimiyle kimseyi yargilamam yada siniflandirmam..
Ama o yaptiginiz duz hesaba gore siz 2 yil okumussunuz atiyorum 1000 tl aliyosunuz her egitim senesi icinde +20tl diyosunuz.. Ben 6 yil okuyorum sizden farkim 80tl mi olmali??

Yapmayin gozunuzu seveyim.
Ne gerek var o zaman egitime!
Herkes liseyi bitirsin kim nereyi kapabilirse..
Kendini egitimle paralayan arkadaslar bizden gec geldi ise diye bizden az alsinlar..
E eleman keyfinden mi gec gelmis egitimi almis kendini yukseltmis sonrada bizden sonra geldi diye adil degil diyelim!

Gayette adil egitim farkinin yansiyacagi ilk nokta maas olmali bence!
Asil aksi adil olmaz!

Son düzenleme:
Arkadaşlar dün öğrendiğim birşeye çok sinirlendim.Şu anki işyerimde 3 yılı doldurmak üzereyim.İşimden ve iş ortamımdan çok memnunum Allah bozmasın.Fakat dün öğrendiğim birşeye çok üzüldüm.Maaşlarımızı Euro bazında alıyoruz ve çok yüksek meblağlar değil.Ofisimize 2 ay önce yeni bir eleman aldık.Ve o yeni elemanın maaşının benden 170 Euro fazla aldığını öğrendim.Çok üzüldüm ve sinirlendim.Ben 2 yıllık üniversite o 4 yıllık üniversite mezunu.Ama ünvanlarımız aynı.Aramızda bu kadar fark olması adil mi sizce?

canım incitmek istemem ama 4 yıllığı bu nedenle okuduk biz, tabii ki adil. eğitim farkı var.
kendi sektörümde 2 yıllık dış ticaret okuyanlar 1200 tl ile lojistik elemanı olarak alınıyorlar işe biz 4 yıllık lojistikçiler ise deniz/hava yada kara operasyon elamanı olarak en az 1800 ile.
ünvan aynı olan yerlerde de bize ek operasyonda yaptırılıyor bildiğimizi bildikleri için eğitim nedeniyle.
ben 4 yıllığı sırf maaş farkı yüzünden okudum yani o da aynı olursa 2 okuyup 2 yıl fazladan çalışan olurdum neden geciktireyim değil mi ama?

Son düzenleme:
adil dememizi bekliyorsunuz sanırım adil degil diyenleri paylamissiniz. ama bu adil degil. o zaman ben niye 4 yil okuyorum, ayni yere gececekse bende iki yilda bitirip meslegimi elime alayim. eger herkesin esit maas ya da tecrubelinin fazla maas aldigi bi duzeni kabul ediyorsaniz sizden once girmis lise mezununun sizden fazla maas almasini ds kabullenceksiniz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Pardon nerede paylamışım? Sadece 1 tane arkadaşa uyarıda bulundum o da gayet kibar bir şekilde.Bence payalma lafı biraz ağır oldu.

Herkesin konuyu anlayarak cevap yazdigini dusunuyorum..
Tek bir kisi sizi hakli gordu diye sadece o kisinin sizi anladigini belirtmek nekadar dogru bilemedim..

Ben o 40tl farkada katilmiyorum.
Asla ve asla aldigi veya almadigi egitimiyle kimseyi yargilamam yada siniflandirmam..
Ama o yaptiginiz duz hesaba gore siz 2 yil okumussunuz atiyorum 1000 tl aliyosunuz her egitim senesi icinde +20tl diyosunuz.. Ben 6 yil okuyorum sizden farkim 80tl mi olmali??

Yapmayin gozunuzu seveyim.
Ne gerek var o zaman egitime!
Herkes liseyi bitirsin kim nereyi kapabilirse..
Kendini egitimle paralayan arkadaslar bizden gec geldi ise diye bizden az alsinlar..
E eleman keyfinden mi gec gelmis egitimi almis kendini yukseltmis sonrada bizden sonra geldi diye adil degil diyelim!

Gayette adil egitim farkinin yansiyacagi ilk nokta maas olmali bence!
Asil aksi adil olmaz!

Ben sadece o kişi demedim.Dikkatle okursanız beni anlayanlardan birisiniz yazdım.Sözüm beni anlayan diğer arkadaşlar içinde geçerliydi.

Ben sadece o kişi demedim.Dikkatle okursanız beni anlayanlardan birisiniz yazdım.Sözüm beni anlayan diğer arkadaşlar içinde geçerliydi.
beni iyi anlayanlardan biride siz olmuşsunuz demişsiniz arkadaşa,
anlayan derken size hak veren anlamında mı diyorsunuz o kısmı tam anlamadım.
yoksa kendi adıma konuşursam bende sizi anladım ama sizden farklı düşünüyorum.
yani adil olduğunu düşünüyorum.

o insanın 2 yıl daha okumak ıcın zorluk çektiğini masraf yaptığını düşünürsek bile normal

Ne alakası var şimdi? Ben burda herkese sadece fikir soruyorum.Lütfen kimseyi rencide etmeden yazacaksanız yazın. "hatta bu mantıkla sizden önce gelen lise mezununun sizden cok maaş alması gerekir" ne alaka? Sorduğum soruyla mantıksız biri olduğum kanısına nasıl vardınız?

niye celallendiniz anlamadım şimdi. nasıl ne alakası var. sizin soylediginiz dogrultuda bir cevap verdim. burda rencide edici ne analmadım?? demek sitedigim şu. eğitim düzeyine göre maaş farklılıkları olur ve cogu şirket bunu baz alır. yazdıgımı bir daha okuyun.

Arkadaşlar vakit ayırıp cevap yazan herkese çok teşekkür ederim.Benim burda konu açmaktaki amacım üzüldüğüm konuda haklı mı,haksız mı olduğumu anlamaktı.Ama çoğunluk arkadaşın cevabına göre sanırım haksız yere üzmüşüm kendimi.Ancak burası bir paylaşım ortamı,hepimiz birbirimize fikir paylaşımında bulunuyoruz ama bulunurken neden bazen kırıcı oluyoruz.Mesela bir arkadaş bana "sizinle aynı düşünmeyenleri paylamışsın" demiş.Paylamak ne haddime? Kimseye öyle birşeyde bulunmam.Bir arkadaşta kalkıp "sen bu mantıkla gidersen senden sonra gelen lise mezunununda altında alırsın" gibi birşey yazmış.Neden böyle kırıcı oluyoruz? Başka konulardada denk geliyorum.Üzülüyorum.Geçen başka bir sayfada eşinin kendisini aldattığından şüphelenen bir bayana teselli edici şeyler yazdım sayfalar dolusu,ama o bayan eşinin kendisini aldattığına inandığı için beni sayfasından kovdu.Şimdi bende burda kendi konumun dışına çıktım belki ama ben burda herkese fikrini sordum ve dediğim gibi düşüncemin yanlış olduğunu anladım.Herkes aynı fikirde olmak zorunda değil tabiiki de.Ama lütfen kırıcı olmayalım.Teşekkürler...

Arkadaşlar vakit ayırıp cevap yazan herkese çok teşekkür ederim.Benim burda konu açmaktaki amacım üzüldüğüm konuda haklı mı,haksız mı olduğumu anlamaktı.Ama çoğunluk arkadaşın cevabına göre sanırım haksız yere üzmüşüm kendimi.Ancak burası bir paylaşım ortamı,hepimiz birbirimize fikir paylaşımında bulunuyoruz ama bulunurken neden bazen kırıcı oluyoruz.Mesela bir arkadaş bana "sizinle aynı düşünmeyenleri paylamışsın" demiş.Paylamak ne haddime? Kimseye öyle birşeyde bulunmam.Bir arkadaşta kalkıp "sen bu mantıkla gidersen senden sonra gelen lise mezunununda altında alırsın" gibi birşey yazmış.Neden böyle kırıcı oluyoruz? Başka konulardada denk geliyorum.Üzülüyorum.Geçen başka bir sayfada eşinin kendisini aldattığından şüphelenen bir bayana teselli edici şeyler yazdım sayfalar dolusu,ama o bayan eşinin kendisini aldattığına inandığı için beni sayfasından kovdu.Şimdi bende burda kendi konumun dışına çıktım belki ama ben burda herkese fikrini sordum ve dediğim gibi düşüncemin yanlış olduğunu anladım.Herkes aynı fikirde olmak zorunda değil tabiiki de.Ama lütfen kırıcı olmayalım.Teşekkürler...

Senden sonra gelen lise mezunu değil arkadaşın yazdığı hani siz diyorsunuz ya ben 3 yıldır aynı şirketteyim diye arkadaşta senden önce gelen bir lise mezunu o zaman sizden daha yüksek maaş ister anlamına getirmiş olayı oda benim tecrübem ondan çok diyebiir.

Senden sonra gelen lise mezunu değil arkadaşın yazdığı hani siz diyorsunuz ya ben 3 yıldır aynı şirketteyim diye arkadaşta senden önce gelen bir lise mezunu o zaman sizden daha yüksek maaş ister anlamına getirmiş olayı oda benim tecrübem ondan çok diyebiir.

Anladım,açıklama için teşekkürler...

arkadasım ben sana bu mantıkla gidersen lise mezununun altında alırsın demedim. bence sen bu duruma üzüldügün için kendinden farklı düşünenlerin sana saldırdıgını seni rencide ettigini düşünmüşsün. ben mimarim ve calıstıgım yerde aynı işi yaptıgım lise mezunu arkadaslarımın tam iki katı maaş alıyorum. ben 5 senemi okumak için verdiysem ve maddi manevi bir sürü sıkıntı cektiysem aynı maaşı almak bana agır gelir. aynı sekilde yüksek yapan kişilerde benden cok alıyor bu da beni rahatsız etmiyor. demek istedigim bu. yoksa ne amacla seni rencide etmeye calısaibilirim??

şu arkadaşın lise muhabbetını nasıl aşağılanmak olarak algıladınız tebrik ederim tam tersi sizden dusuk eğitim sevıyelı bırı senden yuksek maaş almamalı demıs nerde küçümse me senı lıseden yuksek tutmuş yani siz bu konuyu kompleks mi edindiniz

Back
X