maaş

tamamen saçmalamışlar, hiç böyle şey duymadım:44:

hmm bende 2 yıllık prg.ma mezunuyum anacağım biz mesleğimizi icra edmiyoruz ettirtmiyorlar yapcak bir şey yok neyse....
cnmm çok mu işsiz kaldın :26: web tasarım yapmaya çalışsan eğer uzun süre işsiz kalıpda başlamadıysan bence kendini pekde zorlama ama en azın 1-2ay çalış işi hemn anca öğrenirsin belkim başka yerde işine yarar..

ya saten ordaki çalışanlarda sorunlu diğer konumu okuduysanız bilrsnz blmyrm yarın istfa edicm galba annmde sinr oldu

Ne yazdiginizi anlamak icin 3 defa okudum
Anlamiyorum sesli harfler klavyenizde mi yok?
Yada bu benim bilmedigim bir dil mi?
Lutfen turkcemizi duzgun konusalim

Konunuza gelince
Acil paraya ihtiyaciniz yoksa bence baska bir is bulun
Hem pinti hemde problemli bir is yeri
İki yondende sagliksiz.

aslında uslupunuz ağır olmuş ama haklısınız hızlı hızlı yazarken gidiyo işte kusura bakmayın beinm konuma gelirsek ondada haklısınız :)

Bir muhasebecı olarak senı aydınlatmak ısterım
asgarı ucret 701 tl
agi de alman gerek.
701/30=23,37x11=257 tl yapar
maaş hesaplamasında hafta sonu harıcı dıye bırsey yoktur.
sana verdıgı maası 30 gun uzerınden vermek zorunda.
eger harıcınde yemek parası alıyorsan eger yemegı 30 gunden degılde
calısmadıgın gunlerden duserek verebılır.
ayrıca maaş bordronu iste ve ordan kontrol et
bordronda aylık calısman yazar.
benım hesabımca verılen para dogru.
257-286= 29 tl agi ödemıs olabılırler

canım sana doğru para vermişler sen yanlış hesaplamışsın.
maaşın 30 gunluk 750 tl ise 11 gunde 275 tl yapar zaten

zaten mantık olarak 750 yi 3 e böl 250 TL 10 Günlük parak günlük 25 TL demekki 250 + 25 : 275 yapar zaten 11 günlük para asgari geçim indirimi var tabi birde + olarak

calıstıgım bolum uzerınden emın soyluyorumkı
maaslar 30 gın uzerınden hesaplanır cumartesı gunlerı calısma gunudur sız calıssanızda calısmasanızda
bahsettgıınız ucret cok cok cok az

Günaydın canım sana asgari ücret alacagını söylemişler o zaman alman gereken ücret şudur çünkü 1 temmuzda zam yapıldı.Brüt:940 tl ,Net:739 tldir senin alacagın 739 tldir zam gelmeden önce alınan asgari ücret şuydu:Brüt:886,50,Net:701 tl idi senin 739 tl alman gerekir yeni zamlara göre.

Asgari ücret, agi dahil 739,79 TL yılın ikinci yarısı itibariyle...
Bu ücret 30 günlük net ücrettir. Öyle hafta sonu hariç falan
diye bir hesaplama olmaz.

739,79/30=24,6596 TL olur günlüğü
24,6596*11=271,3796 TL olur 11 günlük ücretin.

Bu basit bir hesaplama. Sana verilen eğer 11 günlük
ücretse aldığın para doğru görünüyor. Ayrıca yemek
ücreti maaş gibi 30 gün üzerinden hesaplanmaz,
çalışılan iş günü üzerinden hesaplanır. Günlük 9 TL
de fena bir rakam sayılmaz. Daha iyi şartlarda bir
yer bulana kadar idare edebilirsiniz.

iş yasası gereği bu tarz bir uygulama yok. asgari ücret 30 gün üzerinden verilir ve ssk 30 gün üzerinden yatırılır. yasal olarak hakların bunlar. sen firma yetkilisiyle konuş. eğer inatçı davranıyorlarsa kurumsal firma değildir . yarın öbür gün tazminat sosyal haklar vs hiçbirinden faydalanamazsın. işten çıkmanı tavsiye ederim

asgari ücret sabittir 30 gün üzernden hesaplanır... bende işverenim ve çalışanların maaşından haftasonu , bayram tatili falan kesinti yapılamaz kesinlikle sadece gerekçesiz, raporsuz gelmediği günler kesilebilir o kadar... aldığın ücret çok az bnce gt konuş bişi bilmediğini sanıp saf yerine koymasınlar seni....

arkadaşlar ben sordum bugn yukardaki hesaba göre doğru evt ama muhasebeciyle konuştum haftaiçi hesplıyolarmış saten bu benim sinirimi bozdu yemek param ile beraber asgariymiş öle sölediler bende çıkıcam dedim le şuan işteym ama öğlene doğru cıkcam

Günaydın canım senin net alman gereken maaş 739 tl dir tabi bunun küsüratı var eger zammı uygulama koydular mı bilmiyorum koymamışlarsa 701 tl dir ama uygulama geçmiştir heralde

Bence de çıkman doğru olur çünkü baştan beri huzurlu olamadın..
Hem para konusunda, hem iş arkadaşlarınla ilişkilerin konusunda sıkıntıların varken orada çalışman manasız..
Hakkında hayırlısı olsun..

amin canım saolun yorumlarınız için saten o gün konu açmıştım içimi dökmüştüm rahatlamıştım şimidide çıkcam diye sohbetler başladı gülüşmeler falan şimdi ben pas vermiyorum hem yemeği sorun hergün evden yemekmi getirilir verdikleri tickette saten yetmiyo burası çok pahalı site içi burası evmden otobüse biniyorum site içnde işyeri sitenin önünden de servise biniyorum bayır ordan yürümek zor olur diye mesafe var saten serviside 2 gün kaçırdım taksiyle cıktım 7 lara tuttu hatta taksicide güldü sen buraya geç kaldığında maaşın taksiye gider diye laf etti öle güldü haklıda yani:S

işten ayrıldım canm saten evraklarımı almak için bekliyorum daha 1 ay olmadığı için alıcam evraklarımı biraz önce bi firmadan aradılar yarında iş görüşmesine gidiyorum hayırlısı bakalım ne olcak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…