- 26 Ağustos 2012
- 665
- 677
- 323
- Konu Sahibi mavikelebek92
İşe başladığın ilk 2 hafta deneme süresi olarak mı konuşuldu eğer öyleyse bu yüzden eksik almışsındır maaşını
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bak şimdi normalde eğer maaşlar ayın birinde veriliyorsa ve sen ayın 19'unda işe başladıysan bir sonraki ayın 19'u beklenmez maaşının verilmesi için. Ayın birinde maaşın çalıştığın gün sayısı hesaplanarak verilir. Sonraki aya tam başlarsın yani. İkinci olarak maaş elden verilmez hesaba yatar devlet denetlemesini yapabilsin diye. Benim de iş yerim var. İşe yeni eleman alınacağı zaman ilk yaptığım iştir sigorta işlemlerini başlatmak. Yani senin bu girdiğin nasıl bir yer bilmiyorum ama bana hiç güven vermedi. Madem öyle çok ihtiyacın da yok burada biraz deneyim kazan ama bu arada doğru düzgün bir iş bakmaya da devam et.Ben daha acemiyim bende başak birisi daha var muhasebeye bakan maaşları o ödüyor . Bana al bu senin maaşın ağustos maaşları zaten maaşları geç veriyoruz dedi.Şaşırdım yani Bismillah ya daha yeni girdim ve bugün tam tamına bir ay
19 ağustos
Tam tamına 1 ay çalıştım dediğine göre 18-19 ağıstos civarı çalışmaya başlamışsın. Ücret tahakkukları genelde ayın 1-31 günleri esas alınarak yapılır. Dolayısıyla 2 haftalık (18-31 ağustos) ücretin ödenmiştir.
Bir muhasebeci olarak bunu bilmemen ilginç. İşverene yada diğer muhasebeciye bunu sorup, kendine bilmiyormusun dedirttirme bence..
Maaslar ayin birinden 30'una kadar hedaplanir sen ayin 19'da girdiysen 19'dan 30'una kadar 12 gunluk maasini alirsin agustos ayi icin 340 lira maas almis olman lazimBen daha acemiyim bende başak birisi daha var muhasebeye bakan maaşları o ödüyor . Bana al bu senin maaşın ağustos maaşları zaten maaşları geç veriyoruz dedi.Şaşırdım yani Bismillah ya daha yeni girdim ve bugün tam tamına bir ay
Yok ağustos ayında vermeyecekler Ekim'in 19'unda tam maaş olacakmış ki o zaman da tam alacağımı zannetmiyorumMaaslar ayin birinden 30'una kadar hedaplanir sen ayin 19'da girdiysen 19'dan 30'una kadar 12 gunluk maasini alirsin agustos ayi icin 340 lira maas almis olman lazim
Eylul ayinda calistigini ekimin 19.unda alacaksin calistigin yerin ucret politikasi boyle ben personelime her ayin 5.de odeme yapiyorumYok ağustos ayında vermeyecekler Ekim'in 19'unda tam maaş olacakmış ki o zaman da tam alacağımı zannetmiyorum
Bence büyük haksızlık ve ben çok sinirlendim gerçekten banane ayın kaçında ödeme yapyorsa ben 1 ay çaıştım 1 ayEylul ayinda calistigini ekimin 19.unda alacaksin calistigin yerin ucret politikasi boyle ben personelime her ayin 5.de odeme yapiyorum
Neye gore bir ay calistin sen agustosun 19. Da ise baslamadin miBence büyük haksızlık ve ben çok sinirlendim gerçekten banane ayın kaçında ödeme yapyorsa ben 1 ay çaıştım 1 ay
19 ağustosadan 19 eylül e 1 ay değil mi ?Neye gore bir ay calistin sen agustosun 19. Da ise baslamadin mi
Benim daha önce staj yaptığım yerde aynı bu şekilde eleman alındı deneme süresi olduğu için ssk olmadı ama maaş tam verildi19 ağustosadan 19 eylül e 1 ay değil mi ?
Hayir degil iste agustosun 1 de baslayip 30 una kadar olan sure 1 aydir sen 19 da basladin 30una kadar 12 gun yapar yani sen agustos ayinda 12 gun calistin 340 lira odeme alirsin19 ağustosadan 19 eylül e 1 ay değil mi ?
Bunları biliyorum heralde ben ticaret lisesi mezunuyum ve üstüne üniversite bitirdim ben ne olduğunu bile anlamadım ki parayı küçük çocuğa harçlık verir gibi elime tutuşturdular.İnsan bir zarfa koyar hiç olmazsa .Madem şu anda aldığım Ağustos ayı ücreti o zaman geri kalanını da Eylül ayında almam lazım ama alamayacağım çünkü Ekim de verilecekmiş.Ben bişi soramadım zaten fırsat vermediler sğılsunlarTam tamına 1 ay çalıştım dediğine göre 18-19 ağıstos civarı çalışmaya başlamışsın. Ücret tahakkukları genelde ayın 1-31 günleri esas alınarak yapılır. Dolayısıyla 2 haftalık (18-31 ağustos) ücretin ödenmiştir.
Bir muhasebeci olarak bunu bilmemen ilginç. İşverene yada diğer muhasebeciye bunu sorup, kendine bilmiyormusun dedirttirme bence..
Bana o kadar bile verilmediHayir degil iste agustosun 1 de baslayip 30 una kadar olan sure 1 aydir sen 19 da basladin 30una kadar 12 gun yapar yani sen agustos ayinda 12 gun calistin 340 lira odeme alirsin
Maaslar oyle aa senin bugun 1 ayin doldu yarin baskasinin doldu diye takip edilmez bordrolar her ayin 1 de yapilir odemeside bir sonraki ayin 20.sine kadardir
Net maasin 850 degil mi ayrica agi alman gerekiyor ne kadar verdiler sanaBana o kadar bile verilmedi
250 tlNet maasin 850 degil mi ayrica agi alman gerekiyor ne kadar verdiler sana