Maaşlı gelin

ben sırf bu yüzden çok sevdiğim insandan ayrıldım. öğretmenlik mezunuyum arkadaşlara ama kpss den atanamadım geçen yıl karşıma biri çıktı hayatımda ilk kez aşkı tatdım dedim güya onun içinde öyleydi ne yapsam hayallerindeki kız oluyodum. kpss ye girdim atanırım gözüyle bakıyodum aileside öyle düşünüyodu ama olmadı atanamadım.herşey hazırdı nişan kıyafeti bile alındı nişandan birgün önce annesi aradı ve olmayacak ben öğretmen istiyorum dedi. annesini ikna edeceğini söyledi asla bırakmam seni dedi ama 2 ay sonra artık huzursuzluğa dayanamıyorum dedi ve bitirdi ne acıla çektim anlatamam hergünüm ağlamakla geçti 7 kilo verdim bi yandanda kpssye hazırlandım o kitaplarım gözyaşlarımla yıkandı resmen. ara ara arıyo yokluyo kimse varmı hayatımda diye yalan değil hala çok seviyorum bu yıl 82 aldım herkes atanırsın diyo ama nolur bilmiyorum. dua edin bana allah hakımda hayırlısını versin. zaten atanamadım diye çok üzülüyordum bunlarda karşıma çıkıp iyice yaraladılar beni...

Eee öğretmen olursan ve de dam seni geri isterse koşa koşa geri mi gideceksin yani?

Allah yardımcın olsun meslektasım.Valla biz de de ufak tefek oluyo ama bu kadar degil.ama benim edindiğim bir deneyimim var,kayınvalıde kötü de olsa oğluna kötü senin annen deyip şikayet etmeyeceksin ne de olsa o onun annesi.esine böyle dersen senden uzaklasır.esini elinde tutman lazım,mantıklı acıklamalar ile onu kendine cekmen lazım.esinle görüsmeyin biraz ayrı kalın yıne yatışsın ortalık.rahat ol,esini seviyorsan o da seni seviyorsa hersey normale döner.öncelikle tayin isteyip kayın valıdeden uzaklasın:))

biz muştayız canım zaten onlar nevşehirde adamlar telefonda bile yönetiyor.yaz tatiline geldik.yapmadıkları kalmadı.eşimide soğuttular benden.eşimlede güzel güzel konuştum.bak ben onlarla benim aramda dengeyi sağlamanı istiyorum diye yok bu bile suç sen annem babm hakkında yorum yapacak seviyede bi insan değilsin diyo.agzımdan çıkan hersey suc iyide kötüde.parayıda elimden aldı taa gecen aya kadar. afedersin donuma atletime varana kadar tüm ihtiyacımı annem karşılıyor.beyfendi paraları anasıyla babasıyla değerlendiriyo bana soran danışan yok.parasıda batsın ama bunlar parayıda aldıkça arsızlaşıyo.nasıl baş edeceğimi şaşırdım bunlarla.bilmiyorum sonumuz ne olacak:(

Kimsenin çalışan gelinlerin parasına el koyma hakkı yok.Çok lazımsa o paşa oğulları çok çalışsın.Evini eşinin desteği olmadan da geçindirsin.annesine babasına da parayı kendi versin.çalışan kadınlar evlerini döndürür.ev ve araba için birikim yapar.ihtiyacını alır.kimse kusura bakmasın kimsenin sülalesini beslemek bizim görevimiz değil.dinen de bu böyle.erkek kadının malına gelirine dokunamaz.

biz muştayız canım zaten onlar nevşehirde adamlar telefonda bile yönetiyor.yaz tatiline geldik.yapmadıkları kalmadı.eşimide soğuttular benden.eşimlede güzel güzel konuştum.bak ben onlarla benim aramda dengeyi sağlamanı istiyorum diye yok bu bile suç sen annem babm hakkında yorum yapacak seviyede bi insan değilsin diyo.agzımdan çıkan hersey suc iyide kötüde.parayıda elimden aldı taa gecen aya kadar. afedersin donuma atletime varana kadar tüm ihtiyacımı annem karşılıyor.beyfendi paraları anasıyla babasıyla değerlendiriyo bana soran danışan yok.parasıda batsın ama bunlar parayıda aldıkça arsızlaşıyo.nasıl baş edeceğimi şaşırdım bunlarla.bilmiyorum sonumuz ne olacak:(

yuhhhh :53:
demekki böyleside varmış. eşim benden gizli birkaç defa para gönderdi diye kıyametleri koparmıştım.
demekki kötününde kötüsü varmış. allah yardımcın olsun arkadaşım.

bende maaşlıyım ama kaynanam hiç sevmez beni bende onu sevmiyorum zaten. evlendiğimiz sene oğlumun ekmeğini yiyip kuduruyon dedi bana ondada eviem kavgaya gelmiş beni dövmek istedi bende bağırdım çağırdım eşim sakinleştirmişti. oğlumun ekmeğini yiyon deyince iyice çıldırmış ve cevabı yapıştırmıştım "daha dur oğlunun ekmeği kursağımdan geçmedi sayenizde tüm borçlar üzerimizde oğlunun maaşı borçlara gidiyor benim maaşımla kirayı ödüyoruz karnımızı doyuruyoruz yani ben oğlunu besliyorum demiştim eşimde evet anne sen ne dediğinin farkındamısın eşim çalışmasa biz açız demişti" kaynanam şoklarda tabi ve eşim her laf açıldığında bu lafı yapıştırıyor ha ha haytt. şimdide kaynıma çalışan arıyo ama kimse vermiyor kızını diğer gelinine ne yaptında bizimkine yapacan diyorlarmış.

bende 9 aylık evliyim eşimin 1 dilim ekmeği kursağımdan geçmedi. onun alması gereken eşyaların borçlarını bile ben ödedim. o zamanlarda eşimin tarafından arayan soran yoktu. şimdi devlete atamam çıktı maşallah sülale boyu telefon telefon üstüne. bu ne arsızlıktır ya rabbi...

Kendi adıma ve bazı kişiler adına konuşmuş olucam ama kendi evlatlarına yapamadıklarını gelin çalışıp yapmaya çalışınca,
Kendileri mışıl mışıl 12 ye kadar uyurken gelin sabahın 6 sında kalkıp işe gidip gelip evle uğraşınca bide....Ee gelde böyle gelini sevme yanii

paragöz,maddiyatçı,görgüsüz,insanlıktan nasibini almamış kaynanalardan nefret ediyorum.

bence aslında bu onları korkutuyor yani ekonomik özgürlük.kafası bozulursa çeker gider hatta oğlumuda götürür diye:))))))))

dengesizlikten görgüsüzlükten başka bişi değil yaptıkları.benim ailem aman mutlu olsunlar geçimleri bozulmasın hani onların mutlulugu bizim mutluluğumuz diye düşünürken karşı taraf son derece bencil ne koparsam kar hesabıyla hareket ediyor.oğullarıda tabi inatla bunu görmezden geliyor..hayırlısı artık..

Oğulları evlenmeyi biliyorsa,eşlerine de bakmayı bilecekler.Kaynanası maaşlı gelini $ olarak görenler, bunu cevap olarak versin. :D

Ben de çalışan bir gelinim. Kayın validem çalıştığım için araya araya beni bulmuş ve ben en baştan bunu biliyordum. Eşime bu durumdan rahatsız olduğumu söyledim daha nişanlanmadan eşim de kendisinin öyle düşünmediğini istersem işi bırakabileceğimi söyledi. Şimdi ise evleneli 2 yıl oldu bir yaşında bir kızım var. Kayınvalidem sürekli bana güvenerek kocama değil de küçük oğluna mal kaçırmaya çalışıyor. ben birşey söyleyince de eşim sen kendi ailene bak 5 kuruş faydaları yok diyor. Halbuki ben eşimden bin tl fazla maaş alıyorm. Eşimin çalışma saatleri de çok sıkıntılı üstelik ama kimsenin gözüne gözükmüyor. İma bile etsem eşim kırılıyor küsüyor. Kayınvalidemin diğer çocukları adına hep bi beklentisi var bizden. Sanırsınız bnm paramı eşim kazanıyor ben evde oturuyorm . Bırakın işi bırakmayı ücretsiz izin bile kullanamadım. Çocuğuma da bnm annem ücretsiz bakıyor.

İyi tarafından bakan birisi ise hayat zor daha iyi daha rahat geçinsin diye düşünüp çalışsın ister.
Ama ne yazikki herkes iyi niyetli değil çoğu kaynana oğlumun parasını yicek diyor türlü türlü oyunlar oynuyor.
Ve oğlundan kopamayan kadınlar var gelin almamış da sanki oğlunu gelin vermiş gibi davranıyor elinden gelse sırf gelini çalıştırıp oğlunu evde baş köşede sarıp sarmalayacak bütün gün.

Ben de çalışan bir gelinim. Kayın validem çalıştığım için araya araya beni bulmuş ve ben en baştan bunu biliyordum. Eşime bu durumdan rahatsız olduğumu söyledim daha nişanlanmadan eşim de kendisinin öyle düşünmediğini istersem işi bırakabileceğimi söyledi. Şimdi ise evleneli 2 yıl oldu bir yaşında bir kızım var. Kayınvalidem sürekli bana güvenerek kocama değil de küçük oğluna mal kaçırmaya çalışıyor. ben birşey söyleyince de eşim sen kendi ailene bak 5 kuruş faydaları yok diyor. Halbuki ben eşimden bin tl fazla maaş alıyorm. Eşimin çalışma saatleri de çok sıkıntılı üstelik ama kimsenin gözüne gözükmüyor. İma bile etsem eşim kırılıyor küsüyor. Kayınvalidemin diğer çocukları adına hep bi beklentisi var bizden. Sanırsınız bnm paramı eşim kazanıyor ben evde oturuyorm . Bırakın işi bırakmayı ücretsiz izin bile kullanamadım. Çocuğuma da bnm annem ücretsiz bakıyor.

İşte böyle haysiyetsiz görgüsüz dilim varmıyor gerisine insan bozuntuları insanı kullanıyor resmen Allah görsün bela okumıcam

Back
X