Tüm pisliklerini öğrendim..

Arada laf taşıyanlar iyi niyetli mi sizce?iyi niyeti olan insan boyle laf taşımaz.Milletin lafına uyupta eş ailesiyle aranızı bozmayın siz uzulursunuz.bu arada abartmış veya bazı şeyleri yalan yanlış söylemiş olmasida muhtemel

Sacma saçma dedikodu yapmışlar. Böyle şeyleri hiç dinlememek gerekiyor. Eşinize söyleseniz ne değişecek sonuçta annesi babası silecek mi hayır huzursuzluk çıkacak. Hiç gerek yok kurcalamaya.

O meşhur tatile kocamın ailesinin yanına gittik.. kaynana, kayınpeder ve görümcemin arkamdan konuştuğu her şeyi öğrendim.
Kayınpeder benim için salak garı diyor. Bana güya laf sokuyormus ve bu hoşuna gidiyor.
Kaynana, her gün gezdiğimden bir giydiğimi bir daha giymedigimden ( çamaşır çok çıkıyormuş)
Her gün ben ve çocuklar duş alınca su çok gidiyormuş, onlara hizmet etmediğimden şikayetçi daha var ama sizi sıkmak istemiyorum.
Kısa geçiyorum.
Görümcem, eşimin bana neden hiç kizmadigindan bağırmadığından şikayetçi.
Artık gitsinler kafamız sisti çocuklarla. Evde yalnız kalsak diye konuşmuşlar. Yaşlanınca kayınpedere bakmazsam bize mirasından pay vermeyecekmiş her seyi satacakmış 😃😃
Bunlara şu ana kadar hiç bir kötülük yapmadım evlenirken bile ne kadar paranız varsa o kadar altın alın dedim. Evimde her zaman iyi davrandım. Normalde hepsi yüzüme gülüyor ama arkamdan çok pis şeyler konuşuyorlarmış öğrenmiş oldum. Bu beni biraz sarstı. Çocuklarımı bile kötülemişler torunlarını. Ayrıca oğlunu sevmediğini kızını daha çok sevdiğini söylemiş. Oğlu da benim kocam.
Bunlara bir açıklama yapıp sizinle görüşmek istemiyorum deyip irtibatı kesmek mi daha iyi yoksa sessizce uzaklaşmak mi? Ben kimsenin mirasına da muhtaç biri değilim. Kocama ailesinin bu pisliklerini anlatmalı miyim?
yüzleşmenin sonu hep kötü bitiyor. başarabilirsen sessizce sınır koy

Şimdi bi yüzleşmeyle ortslık ayağa kalksa, eşiniz de hadi iyi düşünelim yanınızda olsa size inansa, ömür boyu küs kalamayacaksınız. Bi noktada yüzlerine bakmak barışmak zorunda kalacaksınız. Yüzyüze bakılacak bi kapı bırakmalısınız. O insanlar kötü de olsa iyi de olsa eşinizin ailesi. Eşiniz kendi tercihiyle görüşmemeyi seçmedikçe her daim hayatınızda olacaklar. Bariz bişey olur, yüzünüze söylerler, kulaklarınızla duyarsınız ve ben bunu affedemem der görüşmeyeceğinizi herkese duyurup sınırı koyarsınız. Taşıma suyla değirmen dönmez derler. Taşıma lafla iş yapılmaz. 1e 1000 katmadığını ne bileceksiniz? Ben sessiz sessiz zamana yayarak mesafeyi koymanızı öneriyorum. En temizi bu olur. Ya eşiniz inanmayıp bi de ailesini korur da yuvanızda bozulursa? Değer mi?

Başkasından size laf getiren sizden de başkasına götürür. Kulak asmayın, görüşmek istemiyorsanız kötü olmadan yolunuza bakın

Size bu lafları getirenin amacı ne? Aranızı mi bozmak mi iç yüzlerini görsün saf olmasın mı demek. İs siz de bundan sonra mesafe herkese. Lafı taşıyana da . Ben olsam herkesi yuzlestirirdim. İçime atıp üzülmezdim. Sizin karakterinizi bilemem ama ben baya ortalığı karıştırirdim:)

Ne yaparsanız yapın eş ailesi degısmeyecek. Sımdı karsı karşıya gelıp çat çat yüzlerine konuşsanız da inkar edecekler. Boş yere gerılıcek eşinizle aranızı bozacaksınız. Biliyorum çok sinir bozucu bır durum ama kımseye birşey söylemeyin alttan alta lafı vurarak örneğin biz çok su harcıyoruz gıbısınden konuşup artık gıdelim dıyerek onlarla vedalasabılır araya mesafe koyabılırsiniz. Çok kalmanız gerekıyorsa daha az muhattap olun. Eşinize bısey soylesenız de ailem napiyim dıyecek. Laf getıren elti hanıma da çok güvenmeyin sizlerden de onlara tasıyor emın olabilirsiniz.

Back
X