Macar kameramanın çelme taktığı sığınmacının oğlu: Onu affedebilirim

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Macaristan’da kucağında oğluyla polisten kaçmaya çalışırken bir kameramanın çelme takmasıyla kendini yerde bulan Suriyeli sığınmacı Usame Abdal Muhsin Alhadab’ın oğlu, N1TV kanalı çalışanı kameraman Petra Laszlo’yu affedebileceğini söyledi.

‘Babam şansını denemek istedi’

Fotoğraf: Reuters

Hürriyet’ten Koray Durkal’a konuşan Alhadab’ın oğlu Almuhannad Abdul Muhsin Alhadab, dört kardeş olduklarını ve bir yıldır Mersin’de yaşadıklarını anlattı.

Babasının Deyrül-Zor’daki Alvetoa Spor Kulübü’nde futbol antrenörlüğü yaptığını söyleyen Alhadab, babasının muhalif olması gerekçesiyle aranmaya başladığını ve bu yüzden Türkiye’ye taşındıklarını kaydetti.

Babasının neden Türkiye’den ayrıldığını da anlatan Alhadab,“Türkiye’de yaşamak pek çok Suriyeli için oldukça zor. Burada iş bulmak mümkün olmadığı gibi ücretler de oldukça düşük. Geçim sıkıntısı yaşıyorduk. Babam, kardeşimi alarak şansını Avrupa’da denemek istedi” diye konuştu.

Babasının Türkiye’den yola çıkmasından 12 gün sonra kardeşiyle birlikte Almanya’ya ulaştığını belirten Alhadab, “Umarım en kısa sürede bir araya geleceğiz” dedi.

‘O an sadece babamın yanında olmayı istedim’
Babasının Macar kameramanın çelmesiyle yere düştüğü görüntüleri de yorumlayan Alhadab, “Ailece büyük şok yaşadık. Dayanılmaz bir acıydı. O an sadece babamın yanında olmayı diledim. Ona böyle bir şey yapılmasına izin vermezdim” dedi.

‘Affedebilirim galiba’
Alhadab, kendisine sorulan “Kadın gazeteciyi affedebilir misin?” sorusunu ise, “Affeder miyim bilmiyorum. Galiba affedebilirim” diye yanıtladı.

Daily Mail’e konuşan Usame Abdal Muhsin Alhadab ise, o an kendi için değil, oğlu için korktuğunu söylemiş, Laszlo’nun başka bir sığınmacıyı daha tekmelediğini izlediğini de belirterek “Onu nasıl affeddebilirim?” demişti.

Laszlo, sığınmacılara tekme atıp, çelme taktığı görüntülerin ortaya çıkmasının ardından çalıştığı kanaldan kovulmuştu.
http://www.diken.com.tr/macar-kamer...ginmacinin-oglu-ders-verdi-onu-affedebilirim/
 
affedilecek gibi değil ki bu vicdansız kadının yaptığı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…