Madde bağımlısı tanıdığı yakını olan ?

Anne-birr

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2017
238
235
18
31
Kızlar yakınımızın kardeşi madde bağımlısı bırakmıyor.sizin cevrenizde bu durumda olan kurtulan ölen vs var mı hikayelerinizi bekliyorum ona okutucaz hepsini ne yasadiysaniz gördüyseniz duyduysanız yazmanızı rica ediyorum iyi ya da kötü ...

Kaç yaşında yakınıniz? Ben psikiyatri kliniğinde tedavi gören koca koca adamlar gördüm madde bağımlılarıymis..İyileşip cikiyorlarmis.ama çok yipranmislar.Allah şifalar versin yakininiza ikna etmeye çalışın.

Kuzenim madde bagimlisi.anne babasi defalarca ameteme yatirdilar baliklirum hastahanesi gonderip cip taktirdilar birakmadi sonuc su an hapiste...
En yakin madde baginlisi arkadasi gozu onun de kfazla dozdan oldu..
Bu tip bagimliliklarin sonu ya hapis ya mezar yasamak varken kimse kendine bu cezayi vermesim

Komşumuzun kocası Esrar içerdi. Hem kadın temizliğe gider içki Esrar parası getirirdi hem de dayağını yerdi. Bir gün kafa dumanken düşüp kafayı çarpmış. Beyin kanamasından geberdi de kadın rahatladı. Şimdi eşek gibi çalışıp at gibi yiyor.

Kaç yaşında yakınıniz? Ben psikiyatri kliniğinde tedavi gören koca koca adamlar gördüm madde bağımlılarıymis..İyileşip cikiyorlarmis.ama çok yipranmislar.Allah şifalar versin yakininiza ikna etmeye çalışın.
22 yaşında bu klinik nerde ?

Bir adet tanıdığım var kendisi benim için rahmetli oldu:)ama ne hayat yaşadı dersen bomboşşşş bir hiç,amaçsız gayesiz,değersiz,keşmekeş,saygı duyulmayan,asla kaale alınmayan, sivrisinekten farksız yaşıyor tabi yaşamak denirse!

Her gün haberlerde görüyoruz oraya buraya serilen kriz geçirip ölen... Hiç mı örnek almamış... Benimde var öyle bir tanıdığım uzaktan akraba... Şu an içerde, kız arkadaşı sayesinde bulaştı bu pis işlere. Ardı arkası kesilmedi esrarla başladı tatmin etmedi artık onu sonraki adımlara geçti geçtikce fiyat yükseldi tabi sonrasında çalıştığı yetmiyordu derken gasp Edip insanlardan para almaya başlayarak devam etti bu pisliğe. Sonunda içeri girdi... Hala içerde. Dosyası kapanıyor sonra yine açılıyor. Tam çıktım tamam deyip yine içeri giriyor. Hayatını mahvetti...

Bu arada eklemek istedim öyle boş bir adam değildi,zengin kültürlü kendine baktıran,saygı duyulan ve asla hafife alınmayacak bir karakterdi ;sonunda o zıkkımlara para yetiştirmek için sevgilisini pazarladığını bile duydum...Bunları okutun lütfen'!

Öncelikle geçmiş olsun ve şunu söylemek isterim: Böyle bağımlılık gibi ciddi problemler için bu şekilde kişisel deneyimlerin paylaşıldığı şeyleri maddeyi kullanan kişiye okutmanızın hiçbir faydası olmaz. Sadece yakınınız okuyup bilgi edinebilir o kadar.

Bağımlılık konusu benim özel ilgi alanım, çok acı verici ve kişisinin iradesini felç eden kötü bir deneyimdir. Kişi sağlıklı düşünemez sadece yoksunluk belirtilerini gidermekle meşguldür kafası.

Bağımlılık tedavisi uzun sürebilir ve masraflı olabilir. Özellikle Türkiye bu anlamda imkanların çok zayıf kaldığı bir ülke. Çoğu insan kendi maddi imkanlarıyla başa çıkmaya çalışıyor. Çünkü yatacak yer sayısı çok az.

O yüzden benim size önerim bulunduğunuz ildeki sosyal hizmetlere mutlaka gidin. Sosyal hizmetler bunun için vardır. Sizin önünüze bir plan çıkarırlar gerekli kurumlarla yazışmaları yaparlar ve yapılabilecekleri söylerler. Sizi psiko-sosyal servislerden yararlandırırlar.

Bu arada eklemek istedim öyle boş bir adam değildi,zengin kültürlü kendine baktıran,saygı duyulan ve asla hafife alınmayacak bir karakterdi ;sonunda o zıkkımlara para yetiştirmek için sevgilisini pazarladığını bile duydum...Bunları okutun lütfen'!
Gerçekten çok yazık ediyorlar kendilerine ve böyle insanlktan ckyorlar hepsini okutucaz

Benimde var tanıdığım; içtiği uyuşturucu haplar yüzünden beyninde hasar oluştu kafayı yemek üzereydi :( Allahtan hemen tedavi edildi. Psikolog tarafından şuan bıraktı maddeyi gayet iyi:dua:

Kötü hikayelerin ne faydası olucak içende içmeyende bunun zararlı olduğunu sonunun ölüm olduğunu biliyo.

Kurtuluş hikayelerini hastaneleri falan okutun tutup kolundan götürüp yatırın ölmesini beklemiyosanız tabi

Öncelikle geçmiş olsun ve şunu söylemek isterim: Böyle bağımlılık gibi ciddi problemler için bu şekilde kişisel deneyimlerin paylaşıldığı şeyleri maddeyi kullanan kişiye okutmanızın hiçbir faydası olmaz. Sadece yakınınız okuyup bilgi edinebilir o kadar.

Bağımlılık konusu benim özel ilgi alanım, çok acı verici ve kişisinin iradesini felç eden kötü bir deneyimdir. Kişi sağlıklı düşünemez sadece yoksunluk belirtilerini gidermekle meşguldür kafası.

Bağımlılık tedavisi uzun sürebilir ve masraflı olabilir. Özellikle Türkiye bu anlamda imkanların çok zayıf kaldığı bir ülke. Çoğu insan kendi maddi imkanlarıyla başa çıkmaya çalışıyor. Çünkü yatacak yer sayısı çok az.

O yüzden benim size önerim bulunduğunuz ildeki sosyal hizmetlere mutlaka gidin. Sosyal hizmetler bunun için vardır. Sizin önünüze bir plan çıkarırlar gerekli kurumlarla yazışmaları yaparlar ve yapılabilecekleri söylerler. Sizi psiko-sosyal servislerden yararlandırırlar.
Denediler canım ama hiç birine yanıt vermiyor kimseyi dinlemiyor belki dedik bunları okur ne bilelim işte :/

Denediler canım ama hiç birine yanıt vermiyor kimseyi dinlemiyor belki dedik bunları okur ne bilelim işte :/

Evet anlıyorum bağımlılık konusunda en çok zorlanılan konu budur zaten. Eğer maddi durumu yeterliyse bağımlılık konusunda uzman birinden randevu alsın yakınınız. Önce kendisi gitsin bir görüşme yapsın durumu anlatsın ona göre bir planlama yapılıp kardeşi dahil edilir. Eğer durumu yoksa da sosyal hizmetlere gitsin görüşsün aynı şekilde. Kaç yaşında kardeşi?

Evet anlıyorum bağımlılık konusunda en çok zorlanılan konu budur zaten. Eğer maddi durumu yeterliyse bağımlılık konusunda uzman birinden randevu alsın yakınınız. Önce kendisi gitsin bir görüşme yapsın durumu anlatsın ona göre bir planlama yapılıp kardeşi dahil edilir. Eğer durumu yoksa da sosyal hizmetlere gitsin görüşsün aynı şekilde. Kaç yaşında kardeşi?
22 ama çok yere başvurdular çok yere götürdüler ama brakmıyor malesef

22 ama çok yere başvurdular çok yere götürdüler ama brakmıyor malesef

Bağımlılık gerçekten tedavisi zor ve zaman alan birşey. Vazgeçmeden yılmadan mücadele etmeleri gerekiyor. Yıllarca uğraşan aileler var çok yıpratıcı bir süreç anlıyorum ama umut her zaman var, kurtulan insanlar var.. Vazgeçmesinler..

evet var maalesef ki...

bir tanesinin her yeri çizik çizik, her yeri dövme... ergenlikte başladı daha bu yıl 18 yaşında. klinikten kaçtı. hayatın ellerinden tutamadan kaydı.

bir başkası çok iyi bir insan, aklı başında görünür, çok güzel bir mesleği var. keyif diye içerdi arada üniversitede yaşadığı şehir sebebiyle başlamıştı. baktı ki maaş gidiyor tamamen kendini tutmaya çalışıyor. içmeyince öfke problemi olmaya başladı. ancak aşıyor, direniyor.

yurt dışından gelen öğrenci bir çocuğun içtiğini öğrendim. amatem'e yönlendirdik, inşallah kendisi de istekli umarım çözülecektir.

ancak içilen maddenin ne olduğu çok önemli. özellikle kimyasal içerikli olan uyuşturucu maddeler de bağımlılık çok zor aşılıyor. uzman ellere yatılı olarak teslim etmek gerekiyor. kliniğe yatınca belki altı ay irtibatı kopuyor gibi görünüyor ama bir ömür kazanıyor.

Kendisini bu illetten evlat sevgisi bile kurtaramadı.
29 yaşında bu uğurda öldü gitti.
Normalken çok iyi bir insandı anormalken beddua ettirirdi kendine.
Allah rahmet eylesin.
Ardında 29 yaşında bir eş ve küçücük çocuk bıraktı.
Teyze oğlu, enişteydi işte..

Ailesi hiç bir şeyi bahane etmesin, sadece evladını kurtarma derdine düşsün derim.
Sonra mezar başında ağlama oluyor son..

Back
X