• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi durum ve sevgi,aşk...

Milseyk

Dilemma
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2015
50
19
3
Merhaba ablalarım,Arkadaşlarım..
21 yasında genç bir kızım. 1 buçuk senelık bir ilişkim var. Erkek arkadasım 30 yasında. Unıversıte mezunu lakın is bulamıyor. Oda bu zamana kadar satış danışmanlığı vs yapmış. Son bı kaç aydır benım ısrarlarımla guvenlık gorevlısı meslegıyle uğraşıyordu lakin şuan işsiz. O benı çok sevıyor bundan emınım. Benım için çok fedakarlık yaptı. Bende onu sevıyorum Fazlasıyla. Bende olmaz o verır. Onda olmaz ben verırım cebımden. Lakın annem çok baskı yapıyor. Isı yok yası gecmıs dıye. Mılletın sevgılılerı öyle zengın, böyle durumu iyi. Senin bulduguna bak vs :( çok üzülüyorum. Erkek arkadaşımda çok üzgün . Biz hiç evlenemezmiyiz :( hiçbir zaman biseyler düzelmez mi... Beklerım onu yeter ki kavusabilelim .. Akıl Verín neler yapabiliriz hayatımızı yoluna koymak için??

banka sınavları
bakanlık sınavları
merkezi/açık atamalar
hiç birini denemedi mi? yaşıda geçiyor açıktan alımlar için 2 senesi kalmış
geçen sene kpss ye girdiyse şuan infaz koruma memuru alımları var adalet bakanlığında bir girip denesin en azından
işletme iktisat bu tür bölümler kapatılsa keşke mezunu milyonları aştı

Yok Hiçbirini denememiş . Şimdide geç kaldım diyo. Yardım edin nelere teşfik edebilirim ?

E napmış beklemiş mi boş boş? Senin zorunla güvenlik görevlisi olmuş, şimdi o da yok. Kuzum biraz çabasız mı seninki? Gerçekçi düşünmek lazım bak. Gelik geçmiş yetişkinlik çağına gelmiş bir adamın az çok yolunu çizmiş olması lazımdı. İyi düşün

Geç kaldığı olayı doğru ama bu bi son değil bence.
Yani 30 yaşına gelmiş bi insanın ortalama en az 4 senedir kendi alanında bi iş yapıyo olması gerekirdi.
Açık öğretim mezunu mu?

Nasil hic birsey denememis millet ta ilkokuldan basliyor meslek kaygisi. Yasi 30 olmus denememis bile bir baltaya sap olamamissa anneni dinle sen yoksa sefil bir hayat bekliyor.

2 yıl örgün 2 yıl Açıköğretim. Ama inanın tembellik değil. Garsonluk, satış danışmanlığı vs herşeyi denedi artik sonu olan bir iş istiyorum . Yükselebileceğim bir yer diyor :(

2 yıl örgün 2 yıl Açıköğretim. Ama inanın tembellik değil. Garsonluk, satış danışmanlığı vs herşeyi denedi artik sonu olan bir iş istiyorum . Yükselebileceğim bir yer diyor :KK43:

Canım ben sana şöyle söyleyim.Hayatta herkesin öncelikleri vardır.Bazısı der ki benim için kocam yakışıklı olsun, bazısı akıllı olsun der,bazısı çalışkan olsun,bazısı güvenilir olsun der,bazısı zengin olsun der.Bunların hepsini öncelik olarak sıraya koyar insanlar beklentilerinde.

Eğer senin hayatında parasızlık,geçim derdi çok büyük bir yer tutmayacaksa,olsun benim için daha öncelikli şeyler var, o da bunlara sahip diyebiliyosan eğer evet evlen.

Ama parasızlık seni evliliğinde çok mutsuz edecekse uzak dur.

Merhaba ablalarım,Arkadaşlarım..
21 yasında genç bir kızım. 1 buçuk senelık bir ilişkim var. Erkek arkadasım 30 yasında. Unıversıte mezunu lakın is bulamıyor. Oda bu zamana kadar satış danışmanlığı vs yapmış. Son bı kaç aydır benım ısrarlarımla guvenlık gorevlısı meslegıyle uğraşıyordu lakin şuan işsiz. O benı çok sevıyor bundan emınım. Benım için çok fedakarlık yaptı. Bende onu sevıyorum Fazlasıyla. Bende olmaz o verır. Onda olmaz ben verırım cebımden. Lakın annem çok baskı yapıyor. Isı yok yası gecmıs dıye. Mılletın sevgılılerı öyle zengın, böyle durumu iyi. Senin bulduguna bak vs :KK43: çok üzülüyorum. Erkek arkadaşımda çok üzgün . Biz hiç evlenemezmiyiz :KK43: hiçbir zaman biseyler düzelmez mi... Beklerım onu yeter ki kavusabilelim .. Akıl Verín neler yapabiliriz hayatımızı yoluna koymak için??
eşim 30 yaşında
doğru dürüst bir işe 4 ay önce girdi
üniversiteye ise bu sene başlıyor
evlendiğimizde askerliğini de yapmamıştı askere gitti evlendikten sonra 12 ay
evi 3 sene ben geçindirdim
ama evlendik yani :)
imkansız diye bişey yok zorlukları göze almak diye bişey var

Kızlar şu saatten sonra hiçbirşey olmaz mı :KK43:

Satış danışmanlığı tecrübesi varsa mağaza müdürlüklerine başvurabilir. Mağaza müdürleri de az kazanmıyor.
Banka sınavlarına girebilir.
Aynı zamanda bir yerde tezli yüksek lisans yapıp dil puanı, ortalama , ales yüksek tutarsa mezun olduktan sonra özellikle yeni açılan vakıf üniversiteleri baya öğretim görevlisi alıyor.

Teknik bir alan okumasini tavsiye ederim elektrik elektronik gibi erkekler icin meslek alani cok cok genis bir yerden baslamak lazim
Maalesef isletme mezunlari iibf mezunlarinin net meslegi yok bu yüzden is bulmakta zorlanmalari normal ben asla ve asla sinavlara calissin diyemiyorum bu ülkeden kimin hangi sinavla nereye girdigi belirsiz .
özelde is yapabilecegi meslekleri arastirip yönelmesi onun icin cok daha faydali olacaktir

Çünkü gerçekten çok iyi,Güvenilir ve fedakar biri. Arkamı dönebiliyorum ona rahatça. Içimde Kuşku kalmadan. Merhametli, saygılı. Insan bu Özellikleri de göz ardı edemez ki. Yarın öbürgün karşıma başkası çıksa işi mesleği çok iyi olsa ama ya Yüreği ?...

Çünkü gerçekten çok iyi,Güvenilir ve fedakar biri. Arkamı dönebiliyorum ona rahatça. Içimde Kuşku kalmadan. Merhametli, saygılı. Insan bu Özellikleri de göz ardı edemez ki. Yarın öbürgün karşıma başkası çıksa işi mesleği çok iyi olsa ama ya Yüreği ?...
Mesleği ve yüreği iyi insanlar da var emin olun.
Şimdiki aklım olsa ailemin onaylamadığı evliliğimi asla yapmazdım.
İnsan gün geliyor ve ailem haklıymış diyor emin olun.
O kişi anneniz, sizin neden kötülüğünüzü istesin?
Evlilik hiiiç kolay bişey değil.
İşin içine geçim derdi girince,evin faturaları ödenmeyince ne aşk ne saygı kalıyor.
Aslında bunları anlamak için yaşınız küçük,evlilik gayet zor bi iş.
Siz ayın sonunu nası getireceğinizi düşünürken arkadaşlarınız instagramdan tatil fotoları atıyo olacak.
Para her şey demek değil evet ama çok şey demek.
Ayrıca da bir insanın 30 yaşına kadar doğru dürüst bir işe girememesi açıkça sorumsuzluktur.
Sorumsuz bir insandan da ne koca olur ne baba..
Bence siz çok aşıksınız ve gerçekleri gözünüz görmüyor.

Canım bak hemen hemen aynı yaştayız. Benim erkek arkadaşım da 30 yasında. Ama 18inden beri çalışıyor lise mezunu teknisyen ama kendini özel sektörde yetiştirmiş bu zamana kadar. Çok kazanmıyor olsun ama en azından bişeyler için çabalıyor.Bu da bana yeterli.Şimdi bana da derler ki ilerde sen üniv mezunusun o lise vs vs bıdı bıdı. Yani insanları çok takmamak lazım. Gösterdiği çaba hayat görüşleri önemli . Hani derlermiş ya taşı sıksa suyunu çıkarır işte öyle olmalı bi erkek bence.Ki sen de onu savunabilesin ailene ve çevrene karşı . Şimdi bu açıdan annen de kendine göre haklı,tamamen senin iyiliğini düşünüyor bunu söylerken. Sen de onun açısından baksaydın böyle düşünürdün emin ol.
Yani İşletme mezunu birinin satış danışmanlığı,garsonluk yapması çok acı bi durum. Ha desen ki kpss girmiş atanamamış, sınavlara girmiş olmamış tamam derim. Ama bana erkek arkadaşın bi yerlere gelmek için pek çabalamamış gibi geldi. Önümüzdeki 2 3 sene içinde iyi bir işe girerse evlenirsiniz neden evlenmeyesiniz. Annenin görüşleri de o zaman değişir sıkma canını... Ama bu konuda erkek arkadaşını biraz destekle, yani biz nasıl evlenicez bak şu şu iş imkanları varmış gibi.

Mesleği ve yüreği iyi insanlar da var emin olun.
Şimdiki aklım olsa ailemin onaylamadığı evliliğimi asla yapmazdım.
İnsan gün geliyor ve ailem haklıymış diyor emin olun.
O kişi anneniz, sizin neden kötülüğünüzü istesin?
Evlilik hiiiç kolay bişey değil.
İşin içine geçim derdi girince,evin faturaları ödenmeyince ne aşk ne saygı kalıyor.
Aslında bunları anlamak için yaşınız küçük,evlilik gayet zor bi iş.
Siz ayın sonunu nası getireceğinizi düşünürken arkadaşlarınız instagramdan tatil fotoları atıyo olacak.
Para her şey demek değil evet ama çok şey demek.
Ayrıca da bir insanın 30 yaşına kadar doğru dürüst bir işe girememesi açıkça sorumsuzluktur.
Sorumsuz bir insandan da ne koca olur ne baba..
Bence siz çok aşıksınız ve gerçekleri gözünüz görmüyor.

hayat herkese aynı şansı tanımıyor burcubahar :)
mesela ben 21 yaşında üniversite mezunu kamuda öğretmendim
çünkü düzenli bir hayatım vardı annem babam başımda, eğitimime destek veriyorlardı
ben de o sorumlulukları üstüme aldım üstüme düşeni yaptım çalıştım çabaladım
ama mesela eşimin ailesi yoktu,parası yoktu, kalacak bi yeri , bir yol göstereni bile yoktu.
bu sorunların içinde sıkıntılar yaşadı tabi

insanların 22-23 yaşlarında geldiği noktaya o 35 yaşında ancak varabilecek
eğer ki konu sahibinin sevgilisi de tembellikten sorumsuzluktan bi dikiş tutturamadıysa haklısın bu şekilde düşünmekte
ama belki de ailevi ya da başka problemleri olmuştur

Back
X