- 16 Eylül 2017
- 7.748
- 13.996
- 248
- 29
- Konu Sahibi pportakall
Yaa bence de arkadaslarimla konusurken falan hep evladim oğlusum diye bahsediyorumHayvan demek bile bende yadırgamaya sebep oluyor inanın. O benim evladım ötesi yok![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yaa bence de arkadaslarimla konusurken falan hep evladim oğlusum diye bahsediyorumHayvan demek bile bende yadırgamaya sebep oluyor inanın. O benim evladım ötesi yok![]()
Kızımdan daha çok masrafı var bunun yahu :))Ya mamanin ucuzu da var mesela 65 tlye 15 kilo köpek alabiliyorsun(kedi mamalarinin en ucuzu 100 tlden basliyor) ama evdeki genellikle 5-6 kilo yer aylık arada ek gıda da veriliyor çünkü. Ucuzlari genelde sokaktakilere tercih ediyoruz. Veterinere de 3 ayda bir 50 tlye (ic&dis parazit) yaptirabilirsin. Baska hicbir masrafi cikmayabilir. Böyle bakarsan cok ucuza denk gelir-geliyor. Ama rutin kontrolleri yas mamasi begenmedigi artik sevmedigi mamalar eve verdigi maddi hasarlar (canlari sagolsun) özenip oynasin diye aldigin oyuncaklar (bir süre sonra sıkılıyorlar) bir sirü masraf tutuyor. Mesela bir tanidigimin köpegi vardi 6 yasinda bu ses cikaran oyuncaklar var ya onlarla oynamayi cok severdi. Ya da bir keresinde ben evde ayakkabimi cikarma gafletinde bulundum benim ayakkabimi oyincak yapmisti gibi gibi. Kediyse de pantolonlarini tirmaliyor.
Bir cocugun masrafinin yaninda devede kulak kalıyor ama genede masrafli keretalar :))Kızımdan daha çok masrafı var bunun yahu :))
Aslında kızım kedi istiyor ama benim korkularım yüzünden alamıyoruz.Bir cocugun masrafinin yaninda devede kulak kalıyor ama genede masrafli keretalar :))
Kizinizin yaşına bağlı bu bence eğer 5-6 yaslarinda ya da daha büyükse sahiplenebilirsin bir tane sorumluluk almayi öğrenir ama daha küçükse tavsiye etmemAslında kızım kedi istiyor ama benim korkularım yüzünden alamıyoruz.
Ahh keşke yenebilsem korkumu ama benimki korkmanın bir tık üstüKizinizin yaşına bağlı bu bence eğer 5-6 yaslarinda ya da daha büyükse sahiplenebilirsin bir tane sorumluluk almayi öğrenir ama daha küçükse tavsiye etmemSiz de korkunuzu sokaktakilere mama vermeye başlayarak yenebilirsiniz
en yakın arkadasim baslarda korkardi hayvanlardan sonra etrafindaki köpekleri besleye besleye alıştı. Su an uyuz hapı falan yutturuyor. Bebek kedişlere bakıyor. Kendi kedileri de var :)
Yaaa ahahaha kediler hic tınlamıyo ya sahibini köle muamelesi yapıyorlar ama disi kediler erkeklere cok sırnaşıyor benim de gecici yubalik yaptigim disi bir kedi vardı benden ve ev arkadasimdan nefret ederdi erkek arkadaslarimiz geldiginde bacaklarina falan sürtünürdü. Bir ara yemedeb icmeden kesilmisti yemek yesin diye pesinde dolanirdim yemezdi erkek arkadasimi görünce yerdi sadeceBi de 5 cocugu vardı zillinin
O zaman uzaktan sevmek sevmelerin en güzelidirAhh keşke yenebilsem korkumu ama benimki korkmanın bir tık üstü
Kalp ritmimde sıkıntı var o yüzden ciddi problem yaşıyorum hayvanlarla yakın temas olursa.
benim ciddi derecede kedi fobim vardı çöp atmaya gi,demem kediler var diye çay bahçesinde oturamam uzaktan görsem kaçarım o derece taa ki eşim eve 15 günlük yaralı hasta şekilde kızımı getirene kadar 3 gün kafeste tuttum yanına bile yaklaşamadım sonra kıyamadım şimdi 2 kedimiz var evde evladımdan öteler yeri geldiğinde çünkü onların dilleri yok dertlerini anlatamıyorlar ayrıca bende de aritmi vardı kalbimde kızımdan sonra iyileştim artık ilaç kullanmıyorum çünkü inanılmaz derecede huzur veriyor bana gurrr gurrr kucağımda :))Ahh keşke yenebilsem korkumu ama benimki korkmanın bir tık üstü
Kalp ritmimde sıkıntı var o yüzden ciddi problem yaşıyorum hayvanlarla yakın temas olursa.
Cok haklisiniz, tamamen katiliyorum...Fb da bir grupta gördüm yavru köpek sahiplenmiş biri(öğrenci). Sonra köpek koltuktan atlamis ve bacagi cikmiş ödem toplamış. Veterinerler ameliyat edilmesi gerektigini ve ödemin indirilmesi gerektiğini öylemiş. Sahibi de veterinerler cok pahali diye ödem indirici ilaç ariyormuş. Cok kizdim bu duruma. Çıkık yanlış kaynarsa hayvan sakat kalmaz mi ? Hayvan beslemek lükse girer dedigimde sözde hayvanseverler sen hayvan sevmiyorsun can kurtarmak sevaptir diye başlıyor. Kendine zor bakan insanlar hayvan sahipleniyor bunun mamasi esyasi veterineri kontrolleri bitmiyor ki sonu yok . Sonra böyle sorunlar ortaya cikiyor. Ve bu duyar kasanlarin cogu sokaktakilere bakmıyor alıyor evine bir tane bidi bidi konuşuyor oradan. Neymis ölüme mi terketseymiş. Haksiz miyim ya![]()
Benim kardesim de öyleydi ne zamanki eve köpek geldi ve onunla birlikte yaşaması gerektiğini öğrendi ve korkusunu yendi. Ama kedi korkusunu hic yenemedi aslinda hic sevmiyordu kedi getirdim eve hayır gitsin alışamıyorum diyordu. Nefret ediyordu resmen korku da var tabi. Asıl sebep korku zaten. Sonra ben evlendim kediyi de onlara bıraktımbenim ciddi derecede kedi fobim vardı çöp atmaya gi,demem kediler var diye çay bahçesinde oturamam uzaktan görsem kaçarım o derece taa ki eşim eve 15 günlük yaralı hasta şekilde kızımı getirene kadar 3 gün kafeste tuttum yanına bile yaklaşamadım sonra kıyamadım şimdi 2 kedimiz var evde evladımdan öteler yeri geldiğinde çünkü onların dilleri yok dertlerini anlatamıyorlar ayrıca bende de aritmi vardı kalbimde kızımdan sonra iyileştim artık ilaç kullanmıyorum çünkü inanılmaz derecede huzur veriyor bana gurrr gurrr kucağımda :))
teşekkür ederizBenim kardesim de öyleydi ne zamanki eve köpek geldi ve onunla birlikte yaşaması gerektiğini öğrendi ve korkusunu yendi. Ama kedi korkusunu hic yenemedi aslinda hic sevmiyordu kedi getirdim eve hayır gitsin alışamıyorum diyordu. Nefret ediyordu resmen korku da var tabi. Asıl sebep korku zaten. Sonra ben evlendim kediyi de onlara bıraktımkediyi ağzının içine sokuyordu öpe öpe. Sonra rahmetli oldu tabi ama
Kedi korkusu da köpek korkusu da geçiyor gercekten başkalarında da şahit oldum. Kızınıza sağlıklı uzun ömürler dilerim
![]()
Fb da bir grupta gördüm yavru köpek sahiplenmiş biri(öğrenci). Sonra köpek koltuktan atlamis ve bacagi cikmiş ödem toplamış. Veterinerler ameliyat edilmesi gerektigini ve ödemin indirilmesi gerektiğini öylemiş. Sahibi de veterinerler cok pahali diye ödem indirici ilaç ariyormuş. Cok kizdim bu duruma. Çıkık yanlış kaynarsa hayvan sakat kalmaz mi ? Hayvan beslemek lükse girer dedigimde sözde hayvanseverler sen hayvan sevmiyorsun can kurtarmak sevaptir diye başlıyor. Kendine zor bakan insanlar hayvan sahipleniyor bunun mamasi esyasi veterineri kontrolleri bitmiyor ki sonu yok . Sonra böyle sorunlar ortaya cikiyor. Ve bu duyar kasanlarin cogu sokaktakilere bakmıyor alıyor evine bir tane bidi bidi konuşuyor oradan. Neymis ölüme mi terketseymiş. Haksiz miyim ya![]()
Kaliteli besleyecegim diyorsanız ne yazık ki pahalı. Kedimin veteriner hariç aylık masrafı 200 tl. İlk veteriner muayenesi 400 TL tutmustu. Şimdi o kadar tutmuyor ama ona iyi bir hayat sunacağım derseniz bu paralar gidiyor. Orta kaliteli mama alacağım derseniz 70 TL civarında kilogramı.Civcivler bile çığlık atmama sebep oldukları için hayvan beslemedim hiç. Gerçekten bu kadar pahalı mı mama ve veteriner![]()
Benim önceden hayvan bana yaklaştığında bayilasim gelirdi çok korkardım. Sağolsun eşim sevgililik döneminde tavşan, köpek, kuş aldığı için hepsine alıştım ve çok sevdim. Şimdi kedi kızım var opmelere doyamıyorum onuAhh keşke yenebilsem korkumu ama benimki korkmanın bir tık üstü
Evet biz de gecen veterinere gittik parazit yaptırmaya iğne istemedim onun yerine hap verelim dedik kilosu basina 10 tl (35 kilo) birini icmedi hatta tekrar aldım. Parazitlerine 80 verdim tam. İkidebir tırnağı dönüyor o kesiliyor falan.Daha dün 2 muhabbet kuşumu ve 1 sultan papağanımı veteriner kontrolune götürdüm, herhangi bir sağlık problemleri yokken. 250 lira verdik. Sağlıklı olduklarını duymak beni çok mutlu etti. Ama Nice insanlar gördüm, 50 liralık hayvan zaten deyip hastayken bile götürmüyorlar malesef. Evde deneme yanılma yöntemi ile tedavi etmeye çalışan da var. Saçma sapan işler.