• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi manevi çöküntüdeyim

Köydeki ev dede evi bizim bile değil amcamın üstüne
Yeni ev yaptrcaktık evi yaptırcağımız arsada amcaın üstüne çıktı mahkeme falan oldu uzun iş kısacası
Niye merkeze taşınmıyoruz çnkü 50-100 tl nin hesabını yapacak pozisyondayım
Yol param sabit 300 tl 1 tl bile aşmıyor ama ev öyle mi
Eşya vs. hiç bişey yok annem alışmış köye kira istemiyo
Ev kiraları en az 500 oda yol parası çıkıyo yine kız kardeşimde var lisede okuyan eder 700 tl
İşyerine yakın tutsam merkezi bi yerde olduğu için kiralar 700-800
Şimdi 300 nerdeee 700 nerdeeee
Daha doğalgazı saymıyorum bile annem de gelmiş olsa sobalı evde tutarız ama köyden kim getircek odun kömür
Annem gelmese doğalgaz faturasını nasıl öderim çok zor
Işte ben de annenle git diyorum zaten annende çalışsın bi işe girsin.
Yemek yapmayı biliyor mesela değil mi yapabilir gayet aşçılık vs.
Baban da ek is falan yapsın gerekirse.
Genç bi kızın üstüne bu kadar yük yüklemek doğru mu sence?
Tamam herkesin sıkıntılari var hepimiz borç ödüyoruz ama senin ailen özellikle de baban sıkıntılı.
Senin sırtına binme durumu var ailende sıkıntı bu yoksa herkes borç harcla yaşıyor bu devirde zaten.

Kelebek sevgilinden niye ayrıldın?
Yani insanları anlayamıyorum erkek arkadaşının ailesinin bencillikleri konuştuk aylarca yillarca. Bu ne perhiz ne lahana şimdi?
Senin ailenin de onlardan geri kalır yanı yokmuş.
Haklısın ama benim babam sevgilimin ailesi kadar yüklü borç altına sokmaz
Kredi ödemem bitti diye yeni bişeye sokmaya çalışır
Mesela geçen geldiğinde sana bi araba alalım biraz ben kredi çekerim biraz sen demişti bende çok isterim ama ödemem münkün dğeil

Işte ben de annenle git diyorum zaten annende çalışsın bi işe girsin.
Yemek yapmayı biliyor mesela değil mi yapabilir gayet aşçılık vs.
Baban da ek is falan yapsın gerekirse.
Genç bi kızın üstüne bu kadar yük yüklemek doğru mu sence?
Tamam herkesin sıkıntılari var hepimiz borç ödüyoruz ama senin ailen özellikle de baban sıkıntılı.
Senin sırtına binme durumu var ailende sıkıntı bu yoksa herkes borç harcla yaşıyor bu devirde zaten.
Annem daha önce hiç çalışmadı yemek yapabiliyor ama böyle hiç çoklu ortamda yemek yapmadı
Tabii ilk etapta iş bulmak da zor olur
Ben açıkçası babam benmle gurur duysun istedim ne güzel benm kızım çalışuyo evine destek oluyo diye ama ipin ucu kaçtı tutamıyorum

Annem daha önce hiç çalışmadı yemek yapabiliyor ama böyle hiç çoklu ortamda yemek yapmadı
Tabii ilk etapta iş bulmak da zor olur
Ben açıkçası babam benmle gurur duysun istedim ne güzel benm kızım çalışuyo evine destek oluyo diye ama ipin ucu kaçtı tutamıyorum
Bir kere sen üniversite okurken 2 kuruş gönderip senin yalan söylemene neden olmuş.
Bu kız ne yaptı ne etti dememiş hiç?
Bence babana gerçeği açıkla ihtiyacım vardı aldım şimdi ödeyeceğim benden bir şey beklemeyin de geç.
Böyle yalanla dolanla olmaz zaten gözleri senin aldığın 3 kurusta.
Ayrıca ayda bir eve gelip gidecek bi işte çalışıyor baban ama hala eve yetemiyor.
Madem o kadar kazanmıyor neden bu hasret gurbet üstelik yıllardır?
Kazandığı parayı napiyor acaba ?
Neden 1 aylık evin ihtiyacını düşünmüyor mesela onu da sana yıkıyor?

Hayır ev kredisi dğil ama ona yakın bişeyler ev yaptırcaz diye demir beton vs. için kredi çekmişti onu ödüyor
Evde yaptıramadık kaldık ortada
Annem çalışmak istiyoda bulamıyoruz
Patronunuzla konuşun yol parası isteyin servis yoksa yol paranı versin.

Günaydın kızlar
Sürekli konu açar oldum ama canım çok sıkkın sizden başka kimsem yok dertleşmek istedim sadece
Kendimi çok yalnız yorgun bitkin hissediyorum
Çok saçma biliyorum ama işyerinin camından atıveresim geliyor kendimi birkaç gündür :KK43:

Bildiğiniz üzere sevgilim olacak adamla ayrıldık oda dünden razıymış zaten
Hoş bu sefer pişman olsada dönmycem diye kendimi sıkı sıkı tembihlemiştim
Kafada bitirmiştim ama yinede insan arasın sorsun bin pişman olsun sürünsün istiyo
Ama yok halinden memnun bense herseye rağmen aptal gibi salak gibi acı çekiyorum

İşyerinde deseniz 6-7 aydır ruh gibi vakit geçiremiyorum hele şu 3-4 gündür akşam edemiyorum

Maddi anlamda da darlandım ödemelerim çok haddinden fazla
1.600 tl maaş alıyorum
300 tl kredi ödüyorum bu ayla birlikte 2 taksitim var
330 tl geri ödemeli öğrenim kredim başlıyo bu ay ödemem gereken 2 sene boyunca (ailemin haberi yok)
300 tl her ay yol parası veriyorum köyden gidip geliyorum
330 tl bu ay açıköğretim sınav parası yatırcam ama kredi kartından geçip diğer ay ödemeyi planlıyorum
200 tl her ay işyerine kestinti oluyo ailem için 3.000 para almıştım işyerinden onu maaşımdan kesiyolar
Patron ağustos da maaşına zam yaparım 1800 olur dmeişti hiç sesini çıkartmadı bende utanıyorum diyemiyorum
Normalde sene sonuna kadar işyerinden aldığım 3.000 tl yi ödeyecektim ama maaşıma zam olmayınca yan yattı hepi topu 800 falan ödedim
Hangisine yanayım bilmiyorum çok şükür işin var kelebek ya olmasa diyorum bazen ama yine de sitem etmeden duramıyorum sabahları kalkerken gözlerimden yaş geliyor bazen

Saçma sapan yolunda gitmeyen bi hayatım var mutsuzum
O kadar yol parası veriyorum ama O paraya rezil oluyorum yollarda soğukta kışta donuyorum uykusuzluk desen cabası
Millet 9 da işyerine gelirken ben 6.30 da kalkıp 1 saat yol çekiyorum 7:45 de işyerinde oluyorum
Onlar daha yatağında uyuyo
Ağlamak istiyorum kızlar ya :bicak:

sıkma be canını.... maddiyat, zor bi mesele bilirim. ben de bunaldım birikim yapamamaktan maaşımdan çok ödemeler yapmaktan. yıllardır iki yakamız bir araya gelmiyoı yıllarca da devam etçek. sevgilimden ayrıldım artık dediğin gibi hiç haberleşmiyoz. ama napalım idare etçez. Allah sağlık versin, sevdiklerimize bişey olmasın gerisini salla gitsin... :KK66:
hayat kimine kavun yedirir kimine kelek ben de öyleyim battı balık yan gidiyorum.

ya ben blokeyi bilmiyordum şimdi öğrenmiş oldum. o iş çok sakat. bloke koyarlarsa yandık... :KK43:
2009 da mezun oldum. Öğrenim kredisi aldım. Mezun olunca hiçbir ödeme yapmadım. Geçen yıl. Kredi kartımın birinden aradılar bloke oldu diye. Tabi hemen aklıma öğrenim kredisi geldi. Oymuş maalesef. Yapılandırdım fakat çok artmış. Çok zor ödüyoruz şu an. Demem o ki çok uzun yıllar ihmal etmeyin. Sürpriz olmasın.

2009 da mezun oldum. Öğrenim kredisi aldım. Mezun olunca hiçbir ödeme yapmadım. Geçen yıl. Kredi kartımın birinden aradılar bloke oldu diye. Tabi hemen aklıma öğrenim kredisi geldi. Oymuş maalesef. Yapılandırdım fakat çok artmış. Çok zor ödüyoruz şu an. Demem o ki çok uzun yıllar ihmal etmeyin. Sürpriz olmasın.
bunu duyduğum iyi oldu... çözüm bulayım o zaman yapacak bişey yok... :(

Oooo sizin bayağı zaman geçmiş 7 sene az değil ben zaten o kadar geciktirmeyi düşünmüyorum 2 ay var zorlu süreç
Allah yardımcımız olsun hepimiizn

Oooo sizin bayağı zaman geçmiş 7 sene az değil ben zaten o kadar geciktirmeyi düşünmüyorum 2 ay var zorlu süreç
Allah yardımcımız olsun hepimiizn
Aynen. O yüzden çok da aceleye gerek yok. Siz rahatlayın diye geciktirenler de uyarı alsın diye yazdım:KK66:

Ailene hayir demeyi ogrenmedigin surece maddi olarak duze cikamazsin.

Kendin maasini ailene yagdirirken, ogrenim kredin oldugunu bile soyleyemezken ve bir kredi biterken baban yeni krediyi planlarken sevgiline de maddi konularda baski yapman cok abes degil miydi? Ayrilmaniz bana tuhaf gelmedi

Ailene hayir demeyi ogrenmedigin surece maddi olarak duze cikamazsin.

Kendin maasini ailene yagdirirken, ogrenim kredin oldugunu bile soyleyemezken ve bir kredi biterken baban yeni krediyi planlarken sevgiline de maddi konularda baski yapman cok abes degil miydi? Ayrilmaniz bana tuhaf gelmedi
Yalnız aradaki fark şu benim babam kendi için istemiyo geçen bahsini geçridği konu bana araba almaktı
Kredin de bitiyo sana bi araba alalım biraz sen çekersin biraz da ben demişti
Bu şartlarda çekemem
Ayrıca ben onun gibi milyarlarca borç altına girmem büyük konuşmayayım da

Yalnız aradaki fark şu benim babam kendi için istemiyo geçen bahsini geçridği konu bana araba almaktı
Kredin de bitiyo sana bi araba alalım biraz sen çekersin biraz da ben demişti
Bu şartlarda çekemem
Ayrıca ben onun gibi milyarlarca borç altına girmem büyük konuşmayayım da
Araba almakla bitmiyorki is. Vergisi var. Kaskosu var. Yok kışlık lastik yok yazlık teker falan derken birikiyor yani

Back
X