• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi olarak çok zor durumdayız

Annenizden utanmayın, yoksa isteyin. Zor günlerde aile yanınızda olamayacak da ne zaman olacak... Hatta eşinizin ailesine söyleyin. Birer paket bakliyat kımseyi fakir yapmaz. Sosyal yardımlaşma'ya gidebilirsiniz. Allah yardımcınz olsun. Keşke bebek için biraz beklemiş olsaydınız neyse olan olmuş. İnşallah bebek doğduğu zaman daha çok dar'a düşmezsiniz.

Öğretmen miymiş konu sahibi

Belediye kaymakamlık vs neden yardım etsin

Karı koca çalışıp bir Boğaz'larını doyuramıyorlarsa

Çözüm ne mi sıkışmamak

Neyse olmuş artık

Evde olanı yiyeceksiniz maaşa 4 gün var zaten

Peynir yumurta domates mükellef kahvaltı olur

Makarna ya da un varsa da öğle ve akşam yemeği de çıkar

Bir de buzlukta hiç mi bir şey yok

Ne bulursan karıştır pişir

Sonrasında da maaşı alınca bir aylık yiyecek stoğu yap gerekirse borçları geciktir

Ayağını yorganına göre uzatmak diye bir deyim var.
Ödenemeyecek borcun altına girmek var bir de. Üstüne bir de bebek var Allah hayrlı etsin bu noktadan sonra diyecek bir şey yok.
Eşiniz ailesinden istesin çok zor durumdaysanız
Ve dahi o kadar sıkışıksanız bayramda çıkmasaydınız keşke evinizden.
Borç ödenir Allah can sağlığı versin.
Ölmeye gelince
Ölemezsiniz efendim
Bir yavruyu karnınızda taşırken bunu düşünmeye bile hakkınız yok

Kızlar merhaba.borcumuz çok hepsini beiden ödemeye çalışırken çok zorlanıyoruz maddi olarak çok zor durumdayız.. bayramdı memlekete git gel bizi daha da dibe çekti.inanin evde kahvaltılık bisey yok.peynir domates ve yumurta var sadece .yemeklik hiçbirşey yok...ne sebze ne meyve. Pirinç mercimek Yok.annem biraz bu ay destek oldu para verdi ama o da bitti.simdi annemi aramaya bile utanıyorum .esim sormuyor demiyor ne yiceksin sabah kahvaltıda öğle yemeğinde? Kredi kartları dolu.hamileyim.olmeyi bile düşünüyorum bu aralar...Allahim yardımcımız olsun. Bana ne borcu vs diye sormayın lütfen .ayrıntılı anlatmak istemiyorum.sadece bu zor durumda ne yapmalıyım kafamı nasıl toplamalıyım? Bana yardımcı olacak birileri var mı? Yoksa tek çare ölüm mu???

Sürekli maddi içerikli konularınız ve çözüm yolu istemeniz insanda farklı bi düşünce uyandırıyor.

Geçenlerde annenizin evinden valizinizi alıp cikmistiniz sanırım bebeğinizle ilgili bir tartışmadan dolayı. Ve sonra onun yardımıyla 1 ay idare etmişsiniz. Bunu şunun için hatirlattim; tamam hamilesiniz duygusal döneminin dediniz ama sürekli ailenizin suçlayıcı konular açıyorsunuz. Bırakın artık ailenizle uğraşmayı ve hatta kendinizle uğraşmayı. İnsan boş durunca süreli sorun yaratır. Siz de bu yüzden herşeyi sorun haline getiriyorsunuz. Siz öğretmenimiz eşiniz de sanırım memur. Aileniz size yapması gerekeni zaten yapmış. Daha fazla beklenti içine girmeyin. Bebeğinize yazık.
Bu süreci de atlatirsiniz memursunuz ne güzel maaşınız var. Arkadaşlar tavsiyede de bulunmuşlar. Nerdeyse her hafta bı sınav oluyor gozetmenlik için başvurun kurs açın yani imkânınız çok isterseniz. Ha hamileyim yapamam demeyin. Yaparsınız. hatta hareket ve uğraşı iyi bile gelir size.

Arkadasım bir çok kişi bende dahil senin durumundan geçtik. Ölecek bişey yok bunda, bugüne şükür diyeceğiz. Yarına umutlu olacağız.
Ben evimde son kalan soğan ve pirinçle soğan dolması yapmıştım, bende emziriyordum sütüm azalacak diye korkuyordum..
Ama hep böyle değildi, ay sonu böyle oluyordu, 2 gün sonra düzeliyordu.
Sizde borçlar için başka bi plan yapın, mutfağa daha fazla bütçe ayırın..
Eşine de söyle ama bi şekilde bulur bebeğini düşünür en azından.

Bizde borç ödüyoruz vallahi çok iyi anlıyorum ucu ucuna geliyor herşey evde eski kullanmadığın birseylerin varsa sat bı sure idare eder birde evde iş yapabilirsin çok getirisi olmaz belki ama en azından mutfağını karsilarsin bazen bizim dolap da dediğin gibi oluyor eşinden işte bulsun buluştursun olmadı ailesinden istesin cnm

Arkadasım bir çok kişi bende dahil senin durumundan geçtik. Ölecek bişey yok bunda, bugüne şükür diyeceğiz. Yarına umutlu olacağız.
Ben evimde son kalan soğan ve pirinçle soğan dolması yapmıştım, bende emziriyordum sütüm azalacak diye korkuyordum..
Ama hep böyle değildi, ay sonu böyle oluyordu, 2 gün sonra düzeliyordu.
Sizde borçlar için başka bi plan yapın, mutfağa daha fazla bütçe ayırın..
Eşine de söyle ama bi şekilde bulur bebeğini düşünür en azından.
Biz kayınvalidemlerin üst katından taşındıktan sonra bir süre, kayınvalidemin evine alınıp,senetleri eşimin üstüne olan borcu ödedik.Bir sabah konu sahibi kadar bile değil,kahvaltılık 1 yumurta bile yoktu.Akşamdan patlıcan yemeğimiz vardı,çayla onu yemiştik:)Ama umutsuzluğa düşmedim ben,hamur kızarttım çayın yanına filan,1 2 günü öyle atlattık.Kara gün kararıp kalmaz konu sahibi,borç ne borcu bilmiyorum ama,tekrar aynı duruma düşmemek için kararlar alın,plan yapın.
Bugün öyle böyle geçer,ama yarın bebeğin varken sıkıntıya düşersen bugünü de ararsın...

ogretmen misiniz.bende evde calismiyo falan sandim nerde yasadiginizi bilmiyorum ama k.bakmayin biraz abartmissiniz.goren sokakta kalmis sanacak.aldiginiz maas gayet iyi borclarinzi varsa biraz tutumlu olmaliydiniz.bu kadar duygusalliga gerek yok.bende gecen yio atanmamistim bebegime hamileyken bi surude borc vardi.cok sukur bitti.sizin gibi hayata kusmedim.ucretli ogretmenlik yaptim hamile halimle dersanede ders verdim.kaldi ki siz atanmissiniz.oturun halinize sukredin allah elinizdekini de alir o zaman gorursunuz asil sikintiyi.

Allah aşkına ne ölmesi arkadaşım.. Lutfen silkelenin annesiniz anne adayisiniz.. Esinize soyleyeceksiniz ne istiyorsaniz alip getiricek..ayrica ne borcu diye sormayin demissiniz de konuyu tam bilmeden nasil yorum yapalim.. Belki asgari ucretle gecinmeye calisiyorsunuz o yuzden borclar birikmistir yani esiniz cabaliyordur.. Belki esinizin sorumsuzlugundan ya da kumar borcudur bana gore ikisi farkli seyler.. Ona gore yorumum degisir...

Bir de bir konu daha varki o da onemli konu sahibi arkadasim madem yemeye biseyin yok bayramda memlekete gitmek niyedir? Onceligin karnini doyurmak olmali herhalde.. Ya da birikmis borclarini odemek... Allah yardimciniz olsun..

Biz daha kötü duruma düştük eşimin işi geliri sigortası hiç bir şeyi kalacak evimiz dahi yoktu.Sıfırdan başladık herkez bebegine devam mamaları alırken ben alamadım pirinç unu pişirdim yeri geldi.Tüp bitti fırında kahvaltılık hazırladım.Üst üste bulgur pilavı yaptım.
Ekmek alamayacak duruma geldik unla ekmek yapmaya çalıştım.Daha bir çok şey kıyafet alamadım ikinci el yahut başkalarının verdiklerini giydirdim.Hiçbir zaman hayata küsmedim.
Hasta olurdum ilaç alamazdık bitkisel yolla tedavi olurdum grip için tabi

Kırgınlıklarım oldu üzüldüm bunaldım ama çocuklarım için dik durdum.
Pazarlara akşamüstü giderdim ki ucuz olsun diye.yeri geldi günlük temizliğe gittim.Ben hep çok param olsunda çok karnımız doysuna baktım.Alırdım parayı doğru markete gıda malzemesi alırıdm.Zor günlerdi ama önemli olan zoru başarmak.Zamana bırakmak.
Şimdi ayrı evim eşimin bir işi var şükür karnımız doyuyor.Zaman en güzel ilaç sabredersen güzelliklere ulaşabiliriz.
Size de tavsiye şu yok bu yok demeyin pilav yapacaksanız pirinç yoksa sehriyyeden pilav yapın mesela.
Bu malzemelerle neler yapabilirim diyin gerisi gelecektir.

Back
X