• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi olarak çok zor durumdayız

Herkesin böyle durumlari olmuştur çok normal allah yardımcınız olsun canım onun dışında kaymakamliktan fakirlik ilmuhaberi alınıyor sanırım internetten araştır peynir zeytin makarna yağ salça aklına ne gelirse kapina koli içinde aylık getiriyolar ve bildiğim kadarıyla valilikten ayrı kaymakamliktan ayrı yardım alabiliyosun gidip oralara basvurabilirsin bazı belediyeler bebek dogdugundada yardım ediyolarmis sanırım gidip başvuru yap bence ve basvurular sonuclanana kadar annenende kal onada evde çok sıkıldım hamile halimle bi iş yapamiyorum biraz kafa dinleyim dersin

Siz de çalışıyorsunuz sanırım. Bu kadar borcu nasıl yaptınız da yiyecek ekmek bulamıyorsunuz diye merak eder herkes. Lütfen ölüm kelimesini anmayın şimdi, bebek de gelecek.

Belediyeler yardımcı oluyor canım benim, İnşallah tez zamanda düzelir

Konu sahibi konuyu açıp kaybolmuş...

Canım, Allah kolaylık versin. Ama Allah sana da karnındakine de can vermiş, sen kendin veremediğin bir şeyi almaya kalkıyorsun? Öleyim daha iyi ne demek.

Bak sağlık olsun, bütün borçlar çalışılıp ödenir. 20 sene sonra bebeğin koca insan olup seni gururlandırdığında utanacaksın bu düşüncenden.

Allah sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin.

Ona sahip olmak için insanlar neler veriyor... sıkı sıkı sarıl evladına geçer gider bu günler...

Ailenin yanina git hamilelikte iyi beslenmen gerekir esin sormuyorsa sen sor boyle nasil olacak diye

Hamilelikte hormonlar tavan sizde.
Klima yok esip niye düşünüp almiyor diye ağlıyorsunuz.
Şimdide evde yiyecek yok gene eşim düşünmüyor diye ölmeyi düşünüyorsunuz!
Klima konusunda ki kisimi arkadaş evde yiyecek yokmuş adam nasil alsin...ama tabiki insallah düzelirler

Adamı evde bırak annenin evine git annen baksın sana:işsiz:adama borçları bırak Doğumdan sonra boşa gitsin hiçbir işe yaramıyor madem. Doğumdan belli bir süre sonra çalışmaya kaldığın yerden devam et.
Bu kadar borç varken ne diye masraf edersiniz ki:işsiz:

Herkesin böyle durumlari olmuştur çok normal allah yardımcınız olsun canım onun dışında kaymakamliktan fakirlik ilmuhaberi alınıyor sanırım internetten araştır peynir zeytin makarna yağ salça aklına ne gelirse kapina koli içinde aylık getiriyolar ve bildiğim kadarıyla valilikten ayrı kaymakamliktan ayrı yardım alabiliyosun gidip oralara basvurabilirsin bazı belediyeler bebek dogdugundada yardım ediyolarmis sanırım gidip başvuru yap bence ve basvurular sonuclanana kadar annenende kal onada evde çok sıkıldım hamile halimle bi iş yapamiyorum biraz kafa dinleyim dersin
Konu sahibi öğretmen eşi memurmuş belediye yardım etmez bu durumda.

merhaba. dün bankaya gitmişsiniz sanırım, ne sonuç aldınız? borç isteyebileceginiz bir yakınınız yokmu?

Eklentiler

• Screenshot_20170911-235812.webp
    Screenshot_20170911-235812.webp
    27 KB · Görüntüleme: 348
Siz öğretmen eşiniz memur biz ölelim o zaman nasıl ekmeksiz kalıcak kadar parasız kalıyorsunuz anlamıyorum :KK12:sürekli bu tarz konular açıyorsunuz artık ayağınızı yorganınıza göre uzatın veya annenin evine git hep orayı özlüyorsun ;) geçen annen hakkında konu açmıştın annene bile olsa kimseden birşey beklemeyeceksin diye ama gene annen yardım etmiş :KK14:

Ogretmensiniz esiniz de polis yanlış anlamadıysam.
Bu durumda nasil bir borc ki odenemiyor ustune ac kalınıyor ?
Bakin ben garantici bir insanim, her ay cizelge yapar gelirimi giderimi ve gidecegini ongördüklerimi yazarim.
Maas alir almaz liste yapip markete gider aylik dayanikli gidami alirim.
Haftada bir sebze meyve icin ayiracagim para diyelim ki 50 tl~ cuzdanima ayiririm.

Hamilesiniz ve cocugu sizden baska kimse dusunmez siz dusuneceksiniz. Ben olsam izinde gitmez o parayla erzagimi da dolabımi da doldurur bir guzel dinlenirdim.

Bizden nasil bir yardim istiyorsunuz?
Dilerseniz geliri ve borcu yazin ben size planlama yapayim, ne dersiniz?

Kızlar merhaba.borcumuz çok hepsini beiden ödemeye çalışırken çok zorlanıyoruz maddi olarak çok zor durumdayız.. bayramdı memlekete git gel bizi daha da dibe çekti.inanin evde kahvaltılık bisey yok.peynir domates ve yumurta var sadece .yemeklik hiçbirşey yok...ne sebze ne meyve. Pirinç mercimek Yok.annem biraz bu ay destek oldu para verdi ama o da bitti.simdi annemi aramaya bile utanıyorum .esim sormuyor demiyor ne yiceksin sabah kahvaltıda öğle yemeğinde? Kredi kartları dolu.hamileyim.olmeyi bile düşünüyorum bu aralar...Allahim yardımcımız olsun. Bana ne borcu vs diye sormayın lütfen .ayrıntılı anlatmak istemiyorum.sadece bu zor durumda ne yapmalıyım kafamı nasıl toplamalıyım? Bana yardımcı olacak birileri var mı? Yoksa tek çare ölüm mu???

Canım üzme kendini bende aynı senin gibiydim yardım eden kimsemiz yoktu hamileydim bi yiycek beyaz peynir bulamıyoduk borcumuz coktu çünkü sıfırdan başlamıstım bide almanyadan temelli geldim bi ara hamileyken kaynanama taşınmayı bile düşündük evi boşaldıl nolduysa boşalmadan eltimin kardeşi 500 tl borc verdi taşınmaktan vazgeçtık berektlimi geldi bilmiyorum sonra eşim çabaladı tek başına borcunu bitirdi ben hep şükrettim inandım bu günler elbet bitcek diye kızımız 3 yaşında bende çalışıyorum artık yani diyceğim bozma moralini iyi düşün iyi şeyler dile eşinle birbirinize inanırsanız herşey düzelir ve umuyorumki bıgünlerı cabucak atlatırsınız...

Moralinizi bozmayin lutfen. Pekcok insandan daha iyi durumdasiniz. Acliktan olen insanlari dusunup sukredin ve ölüm fikrini uzakkastirin aklinizdan. Yumurta ve peynir cok iyi proteinlerdir. Domatesi de dogradiniz mi kahvalti hazir. Aksama da 2 liraya birmakarna alin. 8 liraya 3 litre sut alin bir yogurt mayalayin. Oldu sana aksam yemegi. Moralinizi bozmayin. Esinizle paylasin. Allsh size de evladiniza da saglik versin yeter ki. Hamileliginde tarama testleri kotu cikan gebelik boyunca aglayan anneleri dusunun de biraz sukredin halinize.

Biz daha kötü duruma düştük eşimin işi geliri sigortası hiç bir şeyi kalacak evimiz dahi yoktu.Sıfırdan başladık herkez bebegine devam mamaları alırken ben alamadım pirinç unu pişirdim yeri geldi.Tüp bitti fırında kahvaltılık hazırladım.Üst üste bulgur pilavı yaptım.
Ekmek alamayacak duruma geldik unla ekmek yapmaya çalıştım.Daha bir çok şey kıyafet alamadım ikinci el yahut başkalarının verdiklerini giydirdim.Hiçbir zaman hayata küsmedim.
Hasta olurdum ilaç alamazdık bitkisel yolla tedavi olurdum grip için tabi

Kırgınlıklarım oldu üzüldüm bunaldım ama çocuklarım için dik durdum.
Pazarlara akşamüstü giderdim ki ucuz olsun diye.yeri geldi günlük temizliğe gittim.Ben hep çok param olsunda çok karnımız doysuna baktım.Alırdım parayı doğru markete gıda malzemesi alırıdm.Zor günlerdi ama önemli olan zoru başarmak.Zamana bırakmak.
Şimdi ayrı evim eşimin bir işi var şükür karnımız doyuyor.Zaman en güzel ilaç sabredersen güzelliklere ulaşabiliriz.
Size de tavsiye şu yok bu yok demeyin pilav yapacaksanız pirinç yoksa sehriyyeden pilav yapın mesela.
Bu malzemelerle neler yapabilirim diyin gerisi gelecektir.
Tamamen katılıyorum ve sizi de takdir ettim gerçekten.Ben de o maddi anlamda kısıtlı zamanlarımızda kırık pirinçten pilav yapıyordum,misafirim ya da annemler gelirse diye pilavlık pirinci hazır tutuyordum.
Bugün kırık pirinç 2 lira örneğin.Pilavlık pirincin en kötüsü 6 lira.Herşeyin bir alternatifi,herşeyin bir çaresi vardır.Umutsuzluğa kapılmak yersiz.
Ben berekete de çok inanıyorum.Yok denileni Allah yok eder gerçekten.Ben hiç bir şey yok,çare de yok demektense,yarın daha iyi olacak demeyi tercih ettim hep,ve mükafatını da aldım.Kapıyı duvar yapmaktansa,duvarda kapı açmak daha doğru geliyor bana...

canm keske bayramda gitmeseydiniz biyere. benzin olmus nekadar ulasım zor . Allah yardımcın olsun .

güzel seyşer düsün gecevk insllh bu günler de o bebegedw daha anne karnından umutsuzluk asılama .
rızkı veren Allah .

Back
X