Gelir durumu ve harcamalarınızı da yazarsanız daha net bir tablo olur aslındaSlm kızlar borca girip araba aldık gözü karartmak durumunda kaldık yoksa hiç alamayacaktık 2 çocukla 4 yıldır hep erteledik biz erteledikçe fiyatlar uçtu şu an 2.el bi araç aldık yeni ama en az 1 yıl bayağı sıkışacağız bu bir yılı atlatmak için böyle süreçlerden geçmiş insanlardan fikir almak istedim bu 1 yılı en az hasarla nasıl atlatabilirim siz böyle dönemleri nasıl atlattınız
Elinize aldığınız her şeyi iki kere düşünün gerçekten ihtiyacım var mı diye. Çocuklarınızın yaşını bilmiyorum ama anlayacaklari bir sekilde onları rencide etmeden durumu izah edin. Artık her istediklerini her an değil belli bir süre sonra alacağınızı , ya da aynı anda istedikleri iki şeyi değil bir şeyi alabileceklerini anlatın.Slm kızlar borca girip araba aldık gözü karartmak durumunda kaldık yoksa hiç alamayacaktık 2 çocukla 4 yıldır hep erteledik biz erteledikçe fiyatlar uçtu şu an 2.el bi araç aldık yeni ama en az 1 yıl bayağı sıkışacağız bu bir yılı atlatmak için böyle süreçlerden geçmiş insanlardan fikir almak istedim bu 1 yılı en az hasarla nasıl atlatabilirim siz böyle dönemleri nasıl atlattınız
şöyle söyleyeyim her şeyi ödedikten sonra 5 bin civarı kalacak ilk 3 ay sonrası 10 bine yakın olur yani mutfak yeme içme ev giderleri için çocukları bi gün bi avmye götürünce bile en az 500 gidiyor bu süreci yönetebiliriz umarımGelir gider tablosu
Kaç kişilik aile
Ev kira mı değil mi
Çocuklar kaç yaşında özel okul durumu var mı
Kaç kişi çalışıyor
Ödemekte olduğunuz mevcut krediniz var mı
bunlar önemli
Yani 4 kişilik aile için bu ekonomide kalan 5 bin çok az ucu ucuna bunun içinde mutfak da olsa çok sağlıklı besinler alamazsınız.şöyle söyleyeyim her şeyi ödedikten sonra 5 bin civarı kalacak ilk 3 ay sonrası 10 bine yakın olur yani mutfak yeme içme ev giderleri için çocukları bi gün bi avmye götürünce bile en az 500 gidiyor bu süreci yönetebiliriz umarım
evet doğru hatırlıyorsunuz şu an için evlilipimize bi şans daha verdikMerhaba yakın zamanda boşanıyordunuz diye hatırlıyorum. Yanlış ise kusura bakmayın.
Arabayı bir yıl kullanmayarak tasarruf edebilirsiniz:) Arabanın kendi masrafının yanında bir de bir yerlere gidip masraf etme durumu olacaktır. Çalışan kadınsanız yeme içme için evde düzeninizi daha sıkı ayarlamanız lazım. Evdeki erzakları bitirerek başlayın. İlk üç ay market masrafı ve diğer sosyalleşme masraflarını çıkarmadan geçirmelisiniz. Hayırlı olsun.
Bir ıslık da sen çalSlm kızlar borca girip araba aldık gözü karartmak durumunda kaldık yoksa hiç alamayacaktık 2 çocukla 4 yıldır hep erteledik biz erteledikçe fiyatlar uçtu şu an 2.el bi araç aldık yeni ama en az 1 yıl bayağı sıkışacağız bu bir yılı atlatmak için böyle süreçlerden geçmiş insanlardan fikir almak istedim bu 1 yılı en az hasarla nasıl atlatabilirim siz böyle dönemleri nasıl atlattınız
3 ay avmye gitmeyeceksiniz yapacak birşey yok. Yada ne bileyim parka götürün oyun oynatın. İnanın avm yerine parkta daha mutlu olurlar.şöyle söyleyeyim her şeyi ödedikten sonra 5 bin civarı kalacak ilk 3 ay sonrası 10 bine yakın olur yani mutfak yeme içme ev giderleri için çocukları bi gün bi avmye götürünce bile en az 500 gidiyor bu süreci yönetebiliriz umarım
oyuncak bayağıdır almıyorum zaten yeterince var burda yazılanları uygulayıp bi şekil idare edeceğiz umarım bu süreçte sürpriz harcamalar çıkmazben cumartesi gunleri pazara gidiyorum hafta ici menumu olusturuyorum . oradan markete yemeklik lazim olanlari aliyorum .hafta ici pek bir sey almamaya calisiyorum .
cocuklar icin kuru incir,kayisi gibi seyleri toplu aliyorum ay basinda
avm ye gitmemek,oyuncak kiyafet ertelemek,disardan yemek vs soylememek bir miktar kurtarir gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?