• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi olarak sıkışık zamanları atlatma sanatı

Nitrit

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2021
3.137
6.903
108
Slm kızlar borca girip araba aldık gözü karartmak durumunda kaldık yoksa hiç alamayacaktık 2 çocukla 4 yıldır hep erteledik biz erteledikçe fiyatlar uçtu şu an 2.el bi araç aldık yeni ama en az 1 yıl bayağı sıkışacağız bu bir yılı atlatmak için böyle süreçlerden geçmiş insanlardan fikir almak istedim bu 1 yılı en az hasarla nasıl atlatabilirim siz böyle dönemleri nasıl atlattınız

Slm kızlar borca girip araba aldık gözü karartmak durumunda kaldık yoksa hiç alamayacaktık 2 çocukla 4 yıldır hep erteledik biz erteledikçe fiyatlar uçtu şu an 2.el bi araç aldık yeni ama en az 1 yıl bayağı sıkışacağız bu bir yılı atlatmak için böyle süreçlerden geçmiş insanlardan fikir almak istedim bu 1 yılı en az hasarla nasıl atlatabilirim siz böyle dönemleri nasıl atlattınız
Gelir durumu ve harcamalarınızı da yazarsanız daha net bir tablo olur aslında

Elinize aldığınız her şeyi iki kere düşünün gerçekten ihtiyacım var mı diye. Çocuklarınızın yaşını bilmiyorum ama anlayacaklari bir sekilde onları rencide etmeden durumu izah edin. Artık her istediklerini her an değil belli bir süre sonra alacağınızı , ya da aynı anda istedikleri iki şeyi değil bir şeyi alabileceklerini anlatın.

Marketlerden değil , pazardan haftalık alışverişinizi yapın. Bir gün yaparım mantığıyla değil ne yemek yapılacaksa onları alın. Dolapda bulunsun demeyin.

İndirimleri takip edin. Yuruyebileceginiz mesafelerde araç kullanmayın.

Gelir- gider dengesi oluşturmaya çalışın. Zaten demirbaş giderler 3 aşağı 5 yukarı bellidir. Fırın yemekleri yapmamaya çalışın ( fırın çok yakıyor😁)
Aklıma gelen bunlar

Dışarda buluşup ya da avm de, yemek kahve tatlı yerine alın bebeleri, termosa çayınızı kahvenizi doldurun, parkta dağda ormanda piknik yapın. Tekstile para vermeyin , alacaksanız da kaliteli bir şeyler alın. Uzun süre kullanın

Gelir gider tablosu
Kaç kişilik aile
Ev kira mı değil mi
Çocuklar kaç yaşında özel okul durumu var mı
Kaç kişi çalışıyor
Ödemekte olduğunuz mevcut krediniz var mı
bunlar önemli

Gelir gider tablosu
Kaç kişilik aile
Ev kira mı değil mi
Çocuklar kaç yaşında özel okul durumu var mı
Kaç kişi çalışıyor
Ödemekte olduğunuz mevcut krediniz var mı
bunlar önemli
şöyle söyleyeyim her şeyi ödedikten sonra 5 bin civarı kalacak ilk 3 ay sonrası 10 bine yakın olur yani mutfak yeme içme ev giderleri için çocukları bi gün bi avmye götürünce bile en az 500 gidiyor bu süreci yönetebiliriz umarım

şöyle söyleyeyim her şeyi ödedikten sonra 5 bin civarı kalacak ilk 3 ay sonrası 10 bine yakın olur yani mutfak yeme içme ev giderleri için çocukları bi gün bi avmye götürünce bile en az 500 gidiyor bu süreci yönetebiliriz umarım
Yani 4 kişilik aile için bu ekonomide kalan 5 bin çok az ucu ucuna bunun içinde mutfak da olsa çok sağlıklı besinler alamazsınız.
Kırmızı eti balığı sütü meyvesi vs.
Her şey ateş pahası.
Mecburen daha uygun fiyatlı karbonhidratlı gıdalara yönelmek demek bu da hiç iyi bir şey değil.
Ama 2-3 ay 10 bine kadar sabredebilir sizin becerinize kalmış. Buzluğa olabildiğince ev yemekleri yapıp atacaksınız.
Sağlık durumları için sigortanız var mı. Allah böyle bir durumda sağlık sorunu vermesin çok zor.
Avm gezmeyiverin havalar güzel daha çok açıkhavada gezebilirsiniz.
Onun dışında bugüne kadar 2 aldığınızı 1 indireceksiniz dişinizi sıkacaksınız alınmış alınmıştır Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin

Merhaba yakın zamanda boşanıyordunuz diye hatırlıyorum. Yanlış ise kusura bakmayın.

Arabayı bir yıl kullanmayarak tasarruf edebilirsiniz:) Arabanın kendi masrafının yanında bir de bir yerlere gidip masraf etme durumu olacaktır. Çalışan kadınsanız yeme içme için evde düzeninizi daha sıkı ayarlamanız lazım. Evdeki erzakları bitirerek başlayın. İlk üç ay market masrafı ve diğer sosyalleşme masraflarını çıkarmadan geçirmelisiniz. Hayırlı olsun.

Merhaba yakın zamanda boşanıyordunuz diye hatırlıyorum. Yanlış ise kusura bakmayın.

Arabayı bir yıl kullanmayarak tasarruf edebilirsiniz:) Arabanın kendi masrafının yanında bir de bir yerlere gidip masraf etme durumu olacaktır. Çalışan kadınsanız yeme içme için evde düzeninizi daha sıkı ayarlamanız lazım. Evdeki erzakları bitirerek başlayın. İlk üç ay market masrafı ve diğer sosyalleşme masraflarını çıkarmadan geçirmelisiniz. Hayırlı olsun.
evet doğru hatırlıyorsunuz şu an için evlilipimize bi şans daha verdik

Çocuklarınız için varsa yakınlarınızın çocuklarının küçülen giysilerini alıp kullanın. Oyuncak, kıyafet, ayakkabı gibi şeylere para harcamamaya çalışın. Dışarda yemeğe para vermeyin, gezmeye giderken evden yanınıza yemek alın. Yakın mesafelerde arabayı kullanmayın. Allah ödeme kolaylığı versin ☺️

Mutlaka yapılması gereken alışverişleri kk puanı takip ederek yapın bazı kartlar çok güzel puan veriyor.
Yine matematik hesapları ile getir uygulamasından hesap yapın özellikle yeni hesaplara çok kupon geliyor.
Çok sıkısırsanız hemen al sonra öde kampanyası olan bir site var gıda alışverişi yapabilirsiniz

Bir ıslık da sen çal🌸

ben cumartesi gunleri pazara gidiyorum hafta ici menumu olusturuyorum . oradan markete yemeklik lazim olanlari aliyorum .hafta ici pek bir sey almamaya calisiyorum .
cocuklar icin kuru incir,kayisi gibi seyleri toplu aliyorum ay basinda
avm ye gitmemek,oyuncak kiyafet ertelemek,disardan yemek vs soylememek bir miktar kurtarir gibi

Herşeyi çıkarırsanız 5 bin kalır diyosunuz da hangi herşey?mesela mutfak masrafı falan buna dahil mi tam detay verseniz keske

3 ay avmye gitmeyeceksiniz yapacak birşey yok. Yada ne bileyim parka götürün oyun oynatın. İnanın avm yerine parkta daha mutlu olurlar.

Ayda bir gezersiniz yine 5 bin az değil ama çok da değil. Bozuk paraları küçümsemeyin biriktirin . Sonra ikinci el uygulamalarında kullanmadığınız ürününüz varsa satın gitsin. Keyfi alışveriş yapmayın.

Hiçbir şeyi israf etmeyin. Ekmek mi kaldı bizim orada ekmek püresi derler. Ekmekleri salçalayıp kavuruyorlar soğan da ekleyen oluyor. Tadı da çok güzel . Öyle değerlendirin.

ben cumartesi gunleri pazara gidiyorum hafta ici menumu olusturuyorum . oradan markete yemeklik lazim olanlari aliyorum .hafta ici pek bir sey almamaya calisiyorum .
cocuklar icin kuru incir,kayisi gibi seyleri toplu aliyorum ay basinda
avm ye gitmemek,oyuncak kiyafet ertelemek,disardan yemek vs soylememek bir miktar kurtarir gibi
oyuncak bayağıdır almıyorum zaten yeterince var burda yazılanları uygulayıp bi şekil idare edeceğiz umarım bu süreçte sürpriz harcamalar çıkmaz

Hayırlı olsun arabanız. Avm ye gitmeyerek daha açık hava aktiviteleri seçerek ve evden yiyecek içecek yanınızdan götürerek idare edebilirsiniz. Yeme içme için evde daha ekonomik tercihler yaparak 3 ay idare edebilirsiniz sanirim. Eğer ailelerinize yakınsanız onlarda yeme içme kısmını bir süre idare edebilirsiniz.

Back
X