maddi şartlar olgunlaşmadan bebek yapmak bencillik mi?

michie

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2013
2.825
3.480
34
arkadaşlar merhaba. Durumu açıklamak adına biraz uzun yazıyorum. zaman ayırıp okuyanlara çok teşekkür ederim şimdiden.
25 yaşındayız,eşim de bende.evleneli 1 buçuk yıl oluyor. ben öğretmenim ancak atanamadım,bu yıl üçüncüye gireceğim kpssye. hazırlanan arkadaşlar bilir,işe giderken sınava hazırlanmıyor. zaten evliyim evimle ve eşimle de ilgileniyorum o yüzden bu 2 buçuk yıllık süreçte işe girip çıktım. sadece çok sıkıştığımız zamanlarda girdim kısa süreli şurda burda çalıştım diyebilrim.
şu anda da haftada 2 gün özel ders veriyorum. pek bir para kazanamıyorum. eşimin geliri düzenli,yaklaşık 2000tl maaş alıyor. ancak kiramız 550 tl. evimiz yok. arabamız da yok. ailelerden destek olanımız da yok. düğünümüzü yaptılar. mobilyaları paylaştılar çekildiler. takı bile takılmadı bana düğünde. sadece 2 bileziğim var. nişan da olmadı. söz töreni bile istemeyle birlikte oldu.bunları neden yazıyorum:

çünkü ben deli gibi bebek istiyorum. biyolojik saatim bas bas bağırıyor. daha çocukken bile ne olacaksın diyenlere anne olacağım diyordum. Eşim çok rahat bir çocukluk geçirmiş,yediği önünde yemediği ardında, ben de bir o kadar zor bir çocukluk geçirdim. hep arkadaşlarımın bişeylerine özenirdim çocukluk işte. Eşim kendi gibi büyüsün diye ben de benim gibi büyümesin diye maddi rahatlığa ulaşınca çocuk yaparız diye planlamıştık.

ama geçenlerde nikah şahidi olduğum arkadaşım daha 4 aylık evliyken hamile kaldı. kızın da işi yok. ama aileleri ev yaptı,araba aldı onlara. sıkışsalar anında yetişirler.
kızın mesajını görünce o kadar imrendim ki. hayatımda hiç bir kimsenin hiç bir şeye böyle imrenmemiştim.ne bir eşyaya,ne sevgiye,ne de herhangi bişeye ama bu beni çok düşündürdü. eşimle konuştuk biraz. sadece istiyoruz diye çocuğumuzu pek çok imkandan mahrum bırakırız bu bencillik diyor,beni ikna ediyor her seferinde."evet mantıklı olan bu" diyorum. ama içgüdülerim hemfikir değil....
ne düşüyorsunuz bu konuda? çocuğu olduğunda maddi sıkıntılar yaşayan var mı? nasıl atlattınız? tecrübeli arkadaşlarımdan yorum istiyorum.
saygılar.

konu bdvye taşınmış sanırım böylesi daha mantıklı. ama ben bile bulamadım kendi konumu. millet nasıl görsün :KK43:

Ben de zor bir çocukluk geçirdim,her şeye yok dendi ne olursa olsun.Yoktu ki öyle dedi annem,ona kızmıyorum ama çocukluğumdan sırf bu maddi imkansızlıklar yüzünden nefret ettim.Hep bi an önce büyüsem de paramı kazanıp ne istersem alsam derdim.Zor olur sizin için.Çocuğun ihtiyacı almazsan olmaz.Ayrıca biyolojinin de bi şey olduğu yok acele etme derim ben.Allah kısmetini verir derler ama,şimdinin kısmeti ile eskilerin nasip anlayışı farklıymış.Ölmezsiniz ama sürünürsünüz.

arkadaşlar merhaba. Durumu açıklamak adına biraz uzun yazıyorum. zaman ayırıp okuyanlara çok teşekkür ederim şimdiden.
25 yaşındayız,eşim de bende.evleneli 1 buçuk yıl oluyor. ben öğretmenim ancak atanamadım,bu yıl üçüncüye gireceğim kpssye. hazırlanan arkadaşlar bilir,işe giderken sınava hazırlanmıyor. zaten evliyim evimle ve eşimle de ilgileniyorum o yüzden bu 2 buçuk yıllık süreçte işe girip çıktım. sadece çok sıkıştığımız zamanlarda girdim kısa süreli şurda burda çalıştım diyebilrim.
şu anda da haftada 2 gün özel ders veriyorum. pek bir para kazanamıyorum. eşimin geliri düzenli,yaklaşık 2000tl maaş alıyor. ancak kiramız 550 tl. evimiz yok. arabamız da yok. ailelerden destek olanımız da yok. düğünümüzü yaptılar. mobilyaları paylaştılar çekildiler. takı bile takılmadı bana düğünde. sadece 2 bileziğim var. nişan da olmadı. söz töreni bile istemeyle birlikte oldu.bunları neden yazıyorum:

çünkü ben deli gibi bebek istiyorum. biyolojik saatim bas bas bağırıyor. daha çocukken bile ne olacaksın diyenlere anne olacağım diyordum. Eşim çok rahat bir çocukluk geçirmiş,yediği önünde yemediği ardında, ben de bir o kadar zor bir çocukluk geçirdim. hep arkadaşlarımın bişeylerine özenirdim çocukluk işte. Eşim kendi gibi büyüsün diye ben de benim gibi büyümesin diye maddi rahatlığa ulaşınca çocuk yaparız diye planlamıştık.

ama geçenlerde nikah şahidi olduğum arkadaşım daha 4 aylık evliyken hamile kaldı. kızın da işi yok. ama aileleri ev yaptı,araba aldı onlara. sıkışsalar anında yetişirler.
kızın mesajını görünce o kadar imrendim ki. hayatımda hiç bir kimsenin hiç bir şeye böyle imrenmemiştim.ne bir eşyaya,ne sevgiye,ne de herhangi bişeye ama bu beni çok düşündürdü. eşimle konuştuk biraz. sadece istiyoruz diye çocuğumuzu pek çok imkandan mahrum bırakırız bu bencillik diyor,beni ikna ediyor her seferinde."evet mantıklı olan bu" diyorum. ama içgüdülerim hemfikir değil....
ne düşüyorsunuz bu konuda? çocuğu olduğunda maddi sıkıntılar yaşayan var mı? nasıl atlattınız? tecrübeli arkadaşlarımdan yorum istiyorum.
saygılar.
Valla maddi sıkıntılar hayatin her döneminde oluyor ben nedense buna karsiyim cok sukur o kadar kotu bir durumdada degilsiniz beni yadirgayan olabilir ama ben kessinlikle buna inaniyorum bebek rizkiyla gelir biz 10 kardes tek maasla gecindik hic birimizin biyeri eksilmedi tahsilimizide gorduk hayatids ogrendik ve cabuk olgunlastik simdi yokluguda biliyoruz cok sukur varligida

Şöyle bir düşündüm de ben olsam bebek için biraz daha sabrederdim en azından siz çalışsanız biraz birikiminiz olsa ya da atansanız güzel olmaz mı? bebek için de rahat olur maddiyat açısından. Hem sırtınızı dayacağınız kimseniz yok anladığım kadarıyla?
Bu arada ne öğretmenisiniz atanmanız çok mu zor?o_O

canim bende 4 aylik evliyim arada benimde aklima geliyor ama borclar bitmeden olmasin diyorum bende yeni atandim cok sukur insallah sende atanirsin bir an once. Ama benim tavsiyem biraz rahatladiktan sonra dusunmen sonucta simdi olursa maddi yukumlulukleri cok fazla onu dusunmekten tam anlamiyla mutlulugunu yasayamayacaksin. Bence herseyden once kendi kafanin rahat olmasi lazim o yuzden insallah bu sene atanirsin sonra da bebis gelir

Yarin durumun cok iyi olur,bebek yapar durumun kötüler,buna kim garanti verebilir ki ?
Maddiyat her zaman önemli,ve su bi gercek ne kadar geliyorsa o kadar gidiyor.
Bebegin ne gibi masrafi olur ? Emzirirsin büyük ihtimal,ilk sene ordan yirttin.Bebek arabasi tartisilir,bana göre gereksizdi bebegim bir yasina gelmeden almadim.
Araban varsa bebek koltugu zorunlu
bide besik var
bide bez var
Verebilecek bolca sevgin de var halihazirda
Yani neden olmasin ?
Allahim saglikli bir bebek nasip etsin insallah,bir bebegin amannn dedirtcek kadar cok gideri olmaz,onlar lüksü bilmez...
benim cocuklugum da pekk parlak gecmedi,ama asla ezikligini hisssetmedim.Cok sevgiyle büyüdüm, ac degildim demek sorun yoktu.
Simdi cok sükür iyiyiz ama cocuklarimi asla fazla israfa alistirmam,lüksü bilmezler.
Bebekken de en minumuma indirmistim harcamalarimi.Her ay bebegime 10 takim giysi alayim, elalemle s..d..k yaristirayim dersennnn isin zor olur.Ama bence sen öyle bir anneye benzemiyorsun,bir evlat istiyorsun cok istedigin belli.Hayirlisi be gülüm

Yazmadan gecemedim. .hemen hemen aynı şeyleri yasamisiz. Bende atanamamis öğretmenim. Tek farkımız çocuk seven isteyen biri değildim. Düğünü aileler yaptı evimzde Arabamız yok. . Başka şehire geldik ilk yıl çalıştım kesinlikle istemedik aklımıza gelmedi bile gezdik eğlendik. 2 . yıl dershane kpss süreci vardı. Sınava yakın istedik ama düşük yaptım çok guvenirken kendme atanamadm. .Herşey üst üste geldi ve kısaca hiç bişey planladgn gibi olmuyor. Şükür rabbim aratmadan tekrar nasip etti. Calismiyorum hala. Kismetyle gelir derlerdi yok ya eşim memur aldığı belli nerden ne para gelecek derken inan Kismetyle geldi şimdiden dogunca neler olur bilemem. Ama düşük +kürtaj dan sonra hayat felsefem hiçbişeyi ertelememk oldu. .istiyorsan erteleme derim. .kürtaj dan sonra 3 ayda oldu tekrar ama o süreyi zor gecrdim ya olmazsa diye. Olduktan snra ise hala kaybetme korkusu var.allah korusun ya istedgnzde olmazsa? ?

biyolojik saatin bas bas bağırmıyor, bunu belirtmek istedim :)
senin yasındayken gezme , tozma derdindeydim
atanmış olsan böyle söylemezdim ama şu an senin için gerçekten uygun değil
zamanı basa sarabilsem 26 ve 29da ya da 27 ve 30da anne olmak isterdim

Benim bi tanıdığım 900 lira maaş alıyor ve esi hamile ayrıca bende ayni senin gibiyim 550 kira eşim 2000 lira alıyor ben calismiyorum ama minigim geliyor gelsin Allah rızkını verir inşallah istiyorsan yap erteleme bu kadar detay dusunme yoksa hic biseye sahip olamayız günümüz şartlarında

Bence mantıklı olan bebeği ertelemen. Evli değilim, hayatta en çok istediğim şeylerden anne olmak ama bence biraz daha bekle yaşında çok geç değil. Bence şu an gezip tozma yaşın hatta. :)

Şöyle bir düşündüm de ben olsam bebek için biraz daha sabrederdim en azından siz çalışsanız biraz birikiminiz olsa ya da atansanız güzel olmaz mı? bebek için de rahat olur maddiyat açısından. Hem sırtınızı dayacağınız kimseniz yok anladığım kadarıyla?
Bu arada ne öğretmenisiniz atanmanız çok mu zor?o_O
evet şekerim öğretmenim. atanamayn öğretmenleri bilmeyen kalmadı. bu sene son defa şansımı deniyorum işte...sonra artık herhangi biyerde başlıycam neresi olursa...:KK43:

Eviniz ve arabanız olmadan bebek sahibi olunur tabii ki

Çoğumuzun ailesinin de bizler doğduğunda evi ve arabası yoktu.

Ama işiniz olmadan acele etmeyin derim ben.

Zira her sene atanmak daha zor oluyor.

Biraz konsantre olup ders çalışın; atanın arkanıza bakmadan izin alıp bebeğinize bakın.

Özel sektörde işiniz olsa bile hamilelik, doğum, işe geri dönüş zorlu süreçler.

Memur olun bebek doğunca bir süre az ile idare eder, ücretsiz izin alırsınız; sonra da birikim vs.

Her şey gönlünüzce olsun...

Ben de zor bir çocukluk geçirdim,her şeye yok dendi ne olursa olsun.Yoktu ki öyle dedi annem,ona kızmıyorum ama çocukluğumdan sırf bu maddi imkansızlıklar yüzünden nefret ettim.Hep bi an önce büyüsem de paramı kazanıp ne istersem alsam derdim.Zor olur sizin için.Çocuğun ihtiyacı almazsan olmaz.Ayrıca biyolojinin de bi şey olduğu yok acele etme derim ben.Allah kısmetini verir derler ama,şimdinin kısmeti ile eskilerin nasip anlayışı farklıymış.Ölmezsiniz ama sürünürsünüz.
beni de tam bu düşünceler ve anılarım durduruyor zaten aslında.

Başımı sokucak evim yyecek iki lokmam varsa maddi durumum duzgundur :) gerisi lüks geliyor bana. o yüzden istiyosan bekleme. Ama senin için daha fazlası olabilir duzgunlukten kasıt o yüzden yarın bigün Bunu neden alamıyorum bu niye eksik diye huzursuz olacaksan yapmma. Ama şunu da unutma hayatta ne ne zaman belli olmuyor. Bir akrabamiz kariyeri için yıllarca çocuğu erteledi kariyerinde yükseldi sonra kanser oldu tedavi gördü bitti derken bidaha oldu yine tedaviler vs yaşı geçti şimdi yapamıyor çok pişman. Hayat bu hiçbişeyi ertelememek lazım bu benim görüşüm

evet şekerim öğretmenim. atanamayn öğretmenleri bilmeyen kalmadı. bu sene son defa şansımı deniyorum işte...sonra artık herhangi biyerde başlıycam neresi olursa...:KK43:

Hamile olsan bebeğin rızkıyla gelir endişe etme vardır bi hayır derdim ama
Sonuçta ertelemek senin elinde olan bir şey.
İnşallah atanırsın ve işler yoluna girdikten sonra bebişin gelir

Olduktan snra ise hala kaybetme korkusu var.allah korusun ya istedgnzde olmazsa? ?
böyle şeyleri ben de düşünüyorum bazen.bu kadar şiddetli istemiyordum aslında. ama ilk mesajımda yazdığım gibi onların bebekleri bide süpriz oldu 2.ayını doldurmuş ancak o zaman anlamış kız. bana da bu koydu. bizim ödümüz kopuyor yanlışlıkla olursa nasıl bakıcaz diye bi yerde insanlar rastgele çocuk yapıyor ne biliyim işte...

bence erteleme, herşey zamanla oturur yerine,
belki atanamayacaksın belki de bebeğin uğurlu gelecek kazanıp atanacaksın.
ayrıca çok zor durumda değilsiniz, maaşınız ortalamaya göre gayet iyi.

Benim bi tanıdığım 900 lira maaş alıyor ve esi hamile ayrıca bende ayni senin gibiyim 550 kira eşim 2000 lira alıyor ben calismiyorum ama minigim geliyor gelsin Allah rızkını verir inşallah istiyorsan yap erteleme bu kadar detay dusunme yoksa hic biseye sahip olamayız günümüz şartlarında
böyle deme gaza geliyorum ya:KK49:

X