Maddi sorunlar olmasa da yurtdışına gitmek ister miydiniz?

Iyi de gece yarisini birak londrada saat 10dan sonra kendim geriliyorum ben sokakta, gece yarisi kadinin yalniz rahat rahat gezebilecegi yer neresi?

Londra metropol bir sehir ve ozellikle kapkac gibi hirsizlik olaylari cok fazla goruluyor, ama saat 10'dan sonra sizi gerecek bir sehir asla degil. Insanlar parklarda dolasiyor gece yarilari. Her yer hareketli. Bu demek degil asla basiniza bir sey gelmez, ama Turkiyede oldugunuzdan daha guvendesiniz emin olun. Bence bizler Turkiyedeki korkuyu henuz ustumuzden atamadigimiz icin boyle hissediyor olabiliriz.

Ben çok sosyallik aramıyorum o yönden siz gibiyim ama aileme aşırı derecede düşkünüm.

Siz hangi ülkedesiniz?

Ingilteredeyim ben. Aileye duskun olunca biraz zor oluyor tabii ama yine de hayat bizim hayatimiz. Onlar sonsuza kadar olmayacaklar maalesef.. O sebeple kendi hayatimizi, biraz daha onlardan bagimsiz kurmaliyiz diye dusunuyorum.

Yurtdışına taşınan insanların tek derdinin ekonomik olduğunu sanmıyorum, eğer bu ise evet söylediğiniz şartlarda gitmek istemezdim ancak sorun çok daha derin bence ve diploma yırtıp yurtdışında alakasız işlerde çalışan kişiler tanıyorum.

Merhabalar,

Eğer yurtdışında kazandığınız miktarı aynı şekilde burda da dolar cinsinden kazanacak olsaydınız yine de yurtdışına gitmek ister miydiniz ve nedenini açıklar mısınız?

Bu aralar bu konuyu kendime çok dert edindim çünkü yurtdışının tonla artısı olduğu kadar yalnızlık, izolasyon, ait olmama gibi negatif yönleri de bana göre çok ve bu sitedeki kadınların görüşlerini beğendiğim için size sormak istedim. Yurtdışının eksileri artıları nedir size göre? Bu aralar dil kursuna gitmeyi planlıyoum ama hala tamamen motive olamadım.

Başlıkta maddi sıkıntılar olmasa dedim ama süper rahat değilim veya dolar kazanmıyorum,sadece evli değilim çocuğum yok vs çok bir harcamam olmuyor. Arabam vs de var ve belki işimde kendimi geliştirsem daha da toparlayabilirim.
Ben isterdim şahsen.. sırf başka kültür farklı çevre, yeni yerler görmek için bile isterdim.. imkanım olsa ben hayatımı gezerek geçirirdim ama işte hayaller/ hayatlar klasiği

Istemezdim. Yurtdışını görmek yeni deneyimler kazanmak mükemmel ama yine de ait hissedemiyor insan bence
Benimde sorunum buydu. Ben 80 kuşağıyım. Okula andımızı okuyarak giren, yerli malı haftası düzenleyen bir nesildik. Ortak bir tarih paylaşmamak, Türkçe konuşamamak beni mutsuz ediyordu. Ama şimdi çocuğum için gelecek kaygısı taşıyorum. Seçimlerden sonra biraz zaman vereceğim. Aksi halde yurtdışı seçeneklerimi değerlendireceğim.

Gitmek istemezdim. Gezip görmek için tamam ama kalıcı olarak yaşamak istemezdim. 80-90 bin arası gelirimiz var, küçük bir tatil yöresinde yaşıyoruz. Heryer Ruslarla dolu. Sen gidersen ben gidersem bu memleket ne hale gelecek. Atalarımızın zorluklarla kazandığı toprakları Ruslara, Afganlara bırakıp terketmek istemem. Bir öğretmen olarak da gençliğe bu tavsiyeyi vermem.

Yaşam koşullarım iyi olmasaydı da gitmek istemezdim. Bu konuda Yılmaz Özdil’in güzel bir yazısı vardı 1-2 ay önce. Irkın, akademik düzeyin ne olursa olsun, işler ters gittiğinde her zaman mültecisin ‘ötekisin’ yurt dışında. Ukrayna savaşından sonra Rusların nasıl dışlanıp, düşman gibi görüldüğüne tüm dünya şahit oldu.

Back
X