- 19 Ağustos 2019
- 1.441
- 2.424
- 133
- 32
- Konu Sahibi little bird
Biz bahsettiğiniz gibi Türkiye'de maddi anlamda keyfimiz çok yerindeyken gidiyoruz. Evimiz-arabamız var, ikimizin de yüksek maaşlı alabildiğimiz işi var, kariyerimizi de ilerletebiliyoruz. Benzer bir düşüncede buradaki şartlarımızı değerlendirdiğimde benim fikrim Türkiye'de kalmaktı. Hatta eşime istediği teklif geldiğinde oturup saatlerce ağladım. Benim çok hevesim olmadığı anların birinde deneyelim diye teklifi kabul ettik. Teklifi kabul ettikten sonra ise ben gerçek anlamda araştırmaya başladım. Baktıkça sakinleştim kendimce sebeplerim ise şunlardı: Alım gücü gerçekten çok yüksek, burada gerçekten iyi maaşlar alarak bu geçim standartını sağlayabiliyoruz ancak orada insanlar asgari ücret aldıklarında bile keyifli bir şekilde hayatlarına devam edebiliyorlar. Telefon-ev-araba almak lüks değil veya bio şampuanlar kullanmak, vegan beslenme biçimini tercih etmek gerçekten lüks değil. Şafak Salda'nın youtube kanalını izliyorum bi süredir, bizim ülkemizde bunlar maalesef lüks, yaşam standartımız gittikçe bunları lüks tüketime sokacak kadar düşmeye başladı. Biz kendimizi kurtardık desek çocuklarımız vs. içinde hayatın daha güzel olduğu bir hayat mümkün. Çocuğu kreşten sonra tertemiz bir parka götürmek, içinden geldiği gibi koşmasını sağlamak bile lüks artık. Ben çocukken yurtdışından kuzenlerim milyon tane boya kalemi defter getirirlerdi mesela ben çocukken bunları saklardım, onlar çat çat kullanırdı. Çünkü çok güzelleri almak bile lüks burada.. Çocuğu devlet okuluna gönderemem burada mesela, Ankara'da bilinen özel okula maaşımın yarısını vererek göndermem gerekecek, yine de çocuğu desteklemek isteyeceğim ingilizce'de mesela. Bebek sahibi olmak istediğim halde bir süredir annemin Türkiye'ye gelmesini bekledim. Çünkü iki maaştan tek maaşa düşmeyi veya iyi gelirli bir işi kaybetmeyi göze alabileceğim bir ekonomi de değiliz maalesef.
İnsan hakları konusuna gelince, orada ırkçılığa uğrayıp uğramayacağımı bilmiyorum henüz. Her millette her insanda farklılaşan bir durum. Ben başta hiç istemeyerek bu yola çıktım, şimdi vizemiz çıktı bir iki aya gidiyoruz. Okudukça, eğitim sistemine, sağlık sistemine alım gücüne baktıkça kendimi rahatlattım. Şuan gidiyor olmamızdan son derece memnunum, umarım bir süre sonrada gittiğim için çok mutlu olurum.
İnsan hakları konusuna gelince, orada ırkçılığa uğrayıp uğramayacağımı bilmiyorum henüz. Her millette her insanda farklılaşan bir durum. Ben başta hiç istemeyerek bu yola çıktım, şimdi vizemiz çıktı bir iki aya gidiyoruz. Okudukça, eğitim sistemine, sağlık sistemine alım gücüne baktıkça kendimi rahatlattım. Şuan gidiyor olmamızdan son derece memnunum, umarım bir süre sonrada gittiğim için çok mutlu olurum.