Maddi zorluk

gulhann9494

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2017
104
36
98
merhabalar. Bizim yaklaşık 500bin borcumuz var. Eşimin iş yeri battı ve maddi problemlerimizden yurtdışına gitti. Orda da iş bulamadı ve şimdi bankalardan dolayı geri de gelemiyor. Küçük bir kızım var bakımında zorlandığım. Kızım babasız, ben yalnız kaldım. Borçlarımızı ödeyemiyoruz ve evime icra gelmek üzere. Kendim evde bir şeyler dikerek kazanmaya çalışıyorum ve yetemiyorum. Niye gidip çalışmıyorsun derseniz kızım küçük ve şeker hastasıyım, zorlanıyorum. Akıl akıldan üstündür diyerek sizlere danışmaya karar verdim. Zengin hayırseverlere ulaşmaya çalıştım fakat kimseden dönüş alamadım. Dernekler, vakıflar denedim. Devlet desteği vb. Hiçbir şey olmadı.
Dini ibadetlerimi elimden geldiğince yerine getiririm ve normalde çok yardımsever bir insanım. Durumumuz iyiyken yardımlarımızı eksik etmezdik. Şimdi dönüp kendime baktığımda isyan etmekten alamıyorum kendimi. Lütfen sizlere ulaşabildiysem bana bir akıl verin.

500 bin az para değil. İflas vererek borçlara bir şeyler yapamıyor muydunuz?
Kimseden yardım beklemeyin. Alternatif çözümler bulmalısınız mecburen. Varsa aile desteği olabilir. Satılacak ev vs olabilir.

Taşıma su ile değirmen dönmez,kimse size yardım edemez, ne kadar hayırsever olursa olsun.
Eşin yurtdisindaymis. Bu güzel bir şey. Alanında iş bulamıyorsa, inşaatlarda faaln çalışabilir mi? Bir arkadasimin flörtü Türkiye'deki güzel işini bırakıp (mühendisti) İngiltere'ye gitti. Ama bazi işleri yolunda gitmedi, tam bilmiyorum detayları. Geri dönmektense inşaatta çalışmaya başladı. Böyle böyle epey toparladı durumunu
Eşiniz de iş bulamasa bile bu şekilde çalışarak,bir sürü erkeğin beraber yaşadığı kötü evlerde kalarak para biriktirebilir. Sonuçta aylık ikiyuzelli Euro arttırsa 4 bin yapıyor. Böyle böyle borclariniz zamanla azalır.
Eviniz sizin mi? Eğer eviniz sizinse satıp kapatmak da bir çözüm. Koca döviz kazanıyor, daha iyisini alırsınız durumu toparlayinca

Allah yardımcınız olsun ama aileniz nerede ? Konuda ki önemli kısmı yazmamışsınız.
Bir de eşinizin dönmemesi de bana çok bencilce geldi.
Ayrıca o yardımseverlere günde kaç bin kişi yazıyor ve nereye kadar yardım alacaksınız ki zaten.

Son düzenleme:
Benim eşim de iflas etti
3 kere 500 binden fazla battı.
10 senede hâlâ tam toparlanmadi ama yine de çok şükür bu günümüze.
Öncelikle icra konusunda içiniz biraz rahat etsin evden eskisi gibi herşeyi alamıyorlar.
Senin hesaplarına dokunamiyorlar.
Aylık bankana düzenli gelir varsa diye dedim.
Yatak odasına asla giremiyorlar.
Bu durumda en azından icra düşünme kendi kendine kavrulmaya çalış
Eşinin üzerinde mal varlığı varsa el konulur ama bişey yoksa hiç bişey olmuyor sonuçta can almıyorlar.
Sigortalı işe girerse taksit taksit kesilir borçlar.
Aslında bankaya borç bu zamanda daha Real olduğu için tefeciden yada kişiye borclanmaktan.
Eşiniz dönebilir borçlu diye tutuklamazlar.
Bu işin altında başka bişey olmasın.

Ama kadın ne yapsın bir başına bebeğiyle. Hiç bir plan yapmayan erkeklere sinir oluyorum…

Düzenleme; hapse girilmiyor diye biliyorum ben.

Duruma göre galiba. Bizim de bir tanidigimiz is yerinde yaptigi borclar yüzünden hapise girmisti. Davayi takip edemedim, ama ailesi borcun bir kismini ödedikten sonra cikabildi

Yanıtladığınız için teşekkür ederim. Babam ben küçükken vefat etti, annem başkası ile evlenmişti yıllardır görüşmüyoruz. Eşimin ailesi başka şehirde onların da durumu yok. Burda kirada kalıyor, icradan eşyalara el koyacaklarını düşünüyorum. İcra davası açıldı duyduğumuz kadarı ile sınırdan geçerken alıyorlar. Eşim bencil bir insan değil, hep konuşuyoruz. O da yollarını arıyor. Fakat ben burda elim kolum bağlı duruyorum, huzursuzluğum bu yüzden. Bir şeyler yapmam gerektiğini düşünüyorum fakat ne olduğunu bilmiyorum.

borç harç mevzuları yüzünden demet akalın kocasından boşanmıştı.. bilmiyorum belki sapla samanı karıştırıyorumdur ama avukat arkadaşlar bilir.. boşanma durumu eş borçlarından kurtulmayı sağlar mı aklıma bu geldi. Sağlarsa kağıt üzerinde boşanın zaten yurt dışında, işe girip durumu toparlarsa bir araya gelirsiniz yine..

Duruma göre galiba. Bizim de bir tanidigimiz is yerinde yaptigi borclar yüzünden hapise girmisti. Davayi takip edemedim, ama ailesi borcun bir kismini ödedikten sonra cikabildi
Tam olarak o sebeple gelemiyor. Eşim hapse girerse tek başıma yapabileceğim hiçbir şey kalmayacak.

borç harç mevzuları yüzünden demet akalın kocasından boşanmıştı.. bilmiyorum belki sapla samanı karıştırıyorumdur ama avukat arkadaşlar bilir.. boşanma durumu eş borçlarından kurtulmayı sağlar mı aklıma bu geldi. Sağlarsa kağıt üzerinde boşanın zaten yurt dışında, işe girip durumu toparlarsa bir araya gelirsiniz yine..
Malesef sadece eve icra gelmesini önleyebiliriz.

Ne olursa olsun Pamuk ya, insan çocuğunu düşünmez mi ? Hiç bir şekilde haklı bulmuyorum.
Çalışır didinir ve bir şekilde biri üzerinden de olsa karısına para gönderir.
Benim eşim de 6 sene evvel batmış. Bir kişiye de çoook yüklü miktarda borcu varmış. Atıyorum o zaman 1 lira ise kendi toparladığında parayı 3 olarak geri ödedi. Asla kaçmayı düşünmedim diyor. Namuslu insan bana göre böyle olur.

EviniDeki eşyaları haczedemezler, bu kanun değişmişti yollar önce yani bu konuda rahat olabilirsiniz. Eşiniz de yurt dışında tuvalet temizleyecek ama girecek bir işe. Siz de şeker hastasıyım demeyeceksiniz, ekpss çalışıp atanın şeker hastası olup engelli raporuyla ekpss girip atanan kişiler var çalıştığım kurumda. Bebeğiniz de 2 yaşına gelmek üzere. Onu da kreşe verirsiniz. Yani yardımla filan zor ama pes etmeyin.

Yanıtladığınız için teşekkür ederim. Babam ben küçükken vefat etti, annem başkası ile evlenmişti yıllardır görüşmüyoruz. Eşimin ailesi başka şehirde onların da durumu yok. Burda kirada kalıyor, icradan eşyalara el koyacaklarını düşünüyorum. İcra davası açıldı duyduğumuz kadarı ile sınırdan geçerken alıyorlar. Eşim bencil bir insan değil, hep konuşuyoruz. O da yollarını arıyor. Fakat ben burda elim kolum bağlı duruyorum, huzursuzluğum bu yüzden. Bir şeyler yapmam gerektiğini düşünüyorum fakat ne olduğunu bilmiyorum.
borç yüzünden sınırdan geçince falan almıyolar. Eşiniz sizi ya kandırıyor ya da eksik bir şeyler anlatıyorsunuz. İcra davası dediğiniz nedir? Sırf icrası var diye tutuklanmaz eğer icra ile ilgili suç işlemediyse. Ayrıca orda nasıl geçiniyor onu söylemediniz. Orda geçinebiliyorsa sizi ve çocuğunuzu da götürsün o zaman

Ne olursa olsun Pamuk ya, insan çocuğunu düşünmez mi ? Hiç bir şekilde haklı bulmuyorum.
Çalışır didinir ve bir şekilde biri üzerinden de olsa karısına para gönderir.
Benim eşim de 6 sene evvel batmış. Bir kişiye de çoook yüklü miktarda borcu varmış. Atıyorum o zaman 1 lira ise kendi toparladığında parayı 3 olarak geri ödedi. Asla kaçmayı düşünmedim diyor. Namuslu insan bana göre böyle olur.

Aynen. Kadin cocukla yalniz, eve haciz gelecek, eh bu kadin simdi ne yapsin? Bencede adamin yaptigi omurgasizlik.

Taşıma su ile değirmen dönmez,kimse size yardım edemez, ne kadar hayırsever olursa olsun.
Eşin yurtdisindaymis. Bu güzel bir şey. Alanında iş bulamıyorsa, inşaatlarda faaln çalışabilir mi? Bir arkadasimin flörtü Türkiye'deki güzel işini bırakıp (mühendisti) İngiltere'ye gitti. Ama bazi işleri yolunda gitmedi, tam bilmiyorum detayları. Geri dönmektense inşaatta çalışmaya başladı. Böyle böyle epey toparladı durumunu
Eşiniz de iş bulamasa bile bu şekilde çalışarak,bir sürü erkeğin beraber yaşadığı kötü evlerde kalarak para biriktirebilir. Sonuçta aylık ikiyuzelli Euro arttırsa 4 bin yapıyor. Böyle böyle borclariniz zamanla azalır.
Eviniz sizin mi? Eğer eviniz sizinse satıp kapatmak da bir çözüm. Koca döviz kazanıyor, daha iyisini alırsınız durumu toparlayinca
tahminim adam yurtdışına çalışma izniyle gitmemiştir? orada iş bulamadı dendiğine göre demek ki ortada bir hazır iş zaten yokmuş.

ama madem buraya da dönmüyor insan gerekirse kaçak çalışır yine çalışır. inşaat olur bir türk dükkanı olur über müber yapar (tabi başkasının üzerinden yapması gerekir) ama olur yani birşeyler

sorun şu ki
benim genede gördüğüm yani

türkiyede belli bir seviyeyle (işi gücü maddi durumu yerinde ya da yüksek düzey okumuş olanlar en çok) yurtdşında bu işleri gururuna yedirip yapmıyorlar
orda da istiyor ki ticaret yapsın, doktorsa doktorluk yapsın

be yurtdışında okudum da çalıştım da 18 yaşından 28 yaşına kadar epeyce bir gözlem yaptım, gözlemlerim bu yönde...

neyse sevgili konu sahibi
emin olun sizin dikiş dikerek kazanacağınız paranın 10 katını adam orada pizza dağıtarak, fabrika temizliğine giderek, kasaplarda (helal kesim yapan yerlerde) çalışarak daha aklıma gelmeyen 100 türlü yerde kazanır. eşinizi biraz sıkıştırın. gerekirse ağlayın gerekirse kayınpederinizi arayın. emin olun o türkiyedeki rahatını arıyor. çayı masasına gelsin, ona x bey hoşgeldiniz densin istiyor ama orda öyle bir dünya yok.

Back
X