- 1 Mayıs 2014
- 1.651
- 1.876
- 248
- Konu Sahibi Papatya Kokulu Hayaller
Merhaba hanımlar. Merak ettiğim bir konu var.Çalışan kadınlar eşleriniz ev işlerinde destek oluyor mu size?Destek olmayanlara siz maddi olarak destek oluyor musunuz? Hesaplarınızı, giderlerinizi ve birikimlerinizi nasıl yapıyorsunuz?Benim eşim ev işlerinde destek değil ama evin giderlerini ortak karşılıyoruz.Birikim ise herkes kendi hesabında biriktiriyor.Fakat bir ev alamadık maalesef ortak bir noktada buluşamadığımız için.Araba var sadece o da eşim bekarken almıştı.Ben çok yorulurken onun bana destek olmamasından dolayı öfkeliyim işin açıkçası. Ona da söylüyorum ne zaman evin işleri de masraflar gibi ortak olur birikim de o zaman ortak olur diyorum. Ben bu konu da çok mu katıyım sizce? Bana sadece para konusunda çalıştığım aklına gelip evin diğer sorumlulukları konusunda akşama kadar evdeymişim gibi davranmasını kabullenemiyorum.Yorulduğumu gördüğü halde ev işi kadının görevidir diye elini sıcak sudan soğuk suya sürmüyor.Çocuk, iş ev konusunda tüm yük omzumda. Siz olsanız napardınız?Durumlar siz de nasıl yürüyor nasıl paylaşımlar yapıyorsunuz?Hem fikir, hem iç döküm, hem sohbet olsun.Teşekkür ederim hepinize.![]()
İşinden dolayı ayın 15-17 günü farklı şehirlerde oluyor. Haliyle evde deli gibi iş olmuyor. 15 günde bir dip köşe temizlik için yardımcı geliyor. Her gün yemek yapmam da gerekmiyor. Evde olduğu zamanlar birlikte vakit geçirelim diye genelde dışarıda yemek yiyoruz ya da eve sipariş veriyoruz. Diğer işlerde çamaşır yıkamaktan başka işten anlamıyor. Ben de sürekli dışarıda diye yaptırmıyorum zaten.
Allah'a şükür iyi bir gelirim var. Eşiminki benim maaşın bir kaç katı. Nişanlandığımız günden itibaren tüm kazancını bana verir, benim hesapta birikir. Ortak hesap açalım desem de dinletemedim. Kadının hesabında durması hem berekettir, hem daha iyi yönetiyorsun (ekonomi doktoram var) diyerek benim hesabıma aktarıyoruz. Aylık 1500-2000 harçlık alıyor benden. Faturaları o aldığı harçlıktan ödüyor. Geri kalan ihtiyaçları hangimiz denk gelirsek o karşılıyor. Dışarı çıktığımızda elimi cebime attırmaz. Aldığı harçlığı da aslında benimle birlikte harcıyor. Senin paran, benim param yok.
Biz hiç konuşmadık bu konuları, kendiliğinden oluştu. Açıkçası şu ana kadar sorun yaşamadık. Lakin, sizdeki gibi bir durum olsaydı sanırım sözleşme yapardım.