Maddiyat sizce ne kadar önemli?

sizde bnm annem gbisnz.. deveyi diken insanı öpen ..(: o hesap... böyle olmayın yaa gerçekten bende gayet tasaruflu we hep ailemi düşünen biriym . ilerde eşimede böyle olucağımı düşünyrm yapım bu. ama biz zararlı çıkarız... erkeklerin suyunu çekmek lazımki seni sewsin

kendinden önce eşini ve çocuğunu düşünseydin hobidi gırtlak yemek yemeyip,onlara yedirirdin ve zayıf kalırdın.laelaelaelaelae
ne yani şişman olunca fedakar türk kadını mı olunuyor.üşenmeyip günde 1 saat yürüyüş yapın parayla değil bu.
haftada bir çocuğunuzun okuluna gidip öğretmenleriyle konuşun,çocuğun durumunu sorun.bu sayede okula kadar gitmiş olur yine kalori yakarsınız.
daha az yerseniz de zayıflamaya başlarsınız.
6 liraya saç boyası alıp saçınızı boyayabilirsiniz.
3 liraya da bir ruj alıp sürebilirsiniz.
kıyafetler o kadar ucuz ki.en azından eşinize güzel ve seksi görünmek için bir kaç badi,birkaç gecelik alsanız yeter.
çok da pahalı değilmiş değil mi iflas etmezsiniz yani.
ben buna inanmıyorum ya "içimden gelmiyor,kendimi salmak kolayıma geliyor,kimin için süsleneyim" falan deyin bari.
ben kocam ve çocuğum için yaşadaım.ideal türk kadınıyım ondan şişman ve bakımsızım demeyin.
ben 6 aylık hamile halimle hergün 1 saat yürüyorum.normalde 1 kilo alsam kafayı yiyip yediklerimi kesiyorum.
bunun sadece kendini salmakla,tembellikle ve yaşama heyecanını yitirmekle alakası var fedekar türk kadını olmakla alkası yok.

pardon ideal dememiş ama FEDAKAR demiş.gerçekten fedakar birisi olabilir. ama fedakarlığın kilo almakla ve bakımsız olmakla alakası yok.ben neden bu durumdayım sorusunu kendini rahatlatmak için "çocuklarıma saçımı süpürege ettim de ondan "cevabını veriyor.ne alakası var ya eşi gelmeden şöyle bir saçını şekillendirip hafif bir makyaj yapsa yeter zaten 5 dakikasını alır bu.bakımsızlığın nedeni ne zamansızlık ne de parasızlık olabilir.istedikten sonra çok da bakımlı olabilir üstelik çok cüzi rakamlarla.

Anlatmaya çalıştığınız herşeye katılıyorum .Ama uslubunuz gerçekten incitici .
Bir eğitimci olarak bu tarz bi yaklaşımı size hiç yakıştıramadım.
Bir dövmediğiniz kalmış ..
Burda düzgün bir şekilde ifade edilen her fikre herkes açık .
ınsanlar zaten psikolojik olarak sorunlar yaşamış .
Bide burda sizin azarlarınızı çekemezler .kusura bakmayın .

elektraya arkadaş doğrusun ama malesef sertsin..bu üslu yapıcılıktan ziyade kırıcı bence de...bakımdan maksat da illa ki makyaj değil bence..vücut temizliği herşeyden önemli bir kadın için..kadın kokmamalı,saçı yağlanmadan duş almalı,ben bile kronik bademcik ve faranjitim..sinüzitim var başım çatlar hergün duş alamıyorum ama gün aşırı mutlaka yaparım..cildi saçı başı kaç yaşında olursa olsun pırıl pırıl olmalı..elleri ayakları bakımlı olmalı,kılını tüyünü hiç uzatmadan sık sık almalı..ben de doğuma 80 kilo girdim ama şuan 58 kiloyum..hergün yürüyüş yaptım,soğuk demedim ,kış demedim..çocuk demedim onu da arabasına koyup yürüdüm..ama kiloları eşime iyi görünmek için değil kendim için verdim..bir de insanda herşeyden önce yaşama sevinci,pozitif enerji olmalı..hayattan bıkmış ,ezik görünümlü kadın malesef fedakar da olsa para etmiyor...

ben evli değilim ama normal hayatımda da sevdiklerim için çok fedakarlıklarda bulunurum ama hep aldığım cvp nankörlük oldu.hiçbir kimse, en çok sevdiklerim bile beni yanıltmadı.hep nankörlük gördüm.bakıyorum yeğenim var mesela.annesinin umrunda değil.annem bakıyor.nerdeyse doğumu dışında ben hiçbir fedakarlığına tanık olmadım.hiç umrunda olmadı çocuk.hala da değil.hiçbi emek sarfetmedi.kınamıyorum ama düşünüyorum.hiç bi emek vermiyor, kendinden hiçbi fedakarlıkta bulunmuyor.yemek koyup, uyutmak bana göre çocuk büyütmek değil.yarın bu çocuk büyüdğünde misal veriyorum bir kız bulup o kız için annesini üzdüğünde yengem pek üzülmez nasıl olsa ne değer verdi ne fedakarlık yaptı ne de ömrünü adadı.ama çocuğa ömrünü adasaydı, zamanını hep ona verseydi, ona bişeyler öğretmeye çalışsaydı, fedakarlık yapsaydı, değer verseydi, üstüne titreseydi, adam gibi yetişmesi için çaba sarfetseydi, saçını süpürge etseydi bir gün gelip o nankörlüğü gördüğünde çok üzülecek, ömrümü adadım, yazıklar olsun diyecek.çok üzülecek.ne kadar çok şey yaparsak birisi için, nankörlüğü o kadar çok yaralıyor insanı.yani belki de yengem en doğrusunu yapıyor.ama insanoğlu yapısını değiştiremiyor işte.yengemin yapısı öyle o kocasına da değer vermiyor.istese de yapamaz.biz de istesek de daha fedakarlık yapmıcam, herkese ederi kadar falan hikaye oluyor değiştiremiyoruz yapımızı.kendimizi olduğumuz gibi kabul etmemiz lazım

QUOTE=elektraya;11899753]katılmıyorum.eşimin kilo alması ve bakımsızlaşması benim için önemlidir.eşim kendini iyice salsa ben de onu uyarırım.
konu sahibinin eşi son derece haklı.ayrıca sadece eşi değil çevresi bile uyarmaya başlamış kendisini.demek durum vahimleşmeye başlamış.
bir de arkadaş izmir de oturuyor orada taş gibi hatunlar salınıyor her tarafta,eşinin evde de az buçuk bakımlı bir kadın beklemesi hakkı.
bir de süslü kadınları hafif olarak değerlendirmesi inandırıcı gelmedi bana.izmir de yaşayan çalışan bir kadın mı bunu söylüyor.orada herkes temiz ve bakımlı dolaşıyor.hadi bunu köyünden hiç çıkmamış bir kadın söylese anlarım.ama yine kendini kandırma metodu.
bir arkadaşımız da erkekler şişmanlasa problem olmuyor herşey kadınlardan bekleniyor demiş.arkadaşım genel geçer bazı kaideler vardır bunları değiştiremezsin.mesela sizin kocalarınız size ben bundan sonra çalışmayacağım evde otıracağım sen bak bana dese buna tahammül eder misiniz?buna ne siz ne de çevreniz hoşgörüyle bakar.
ama bir bayan eşine ben artık çalışmak istemiyorum dese o kadar garip karşılanmaz ve çoğu kişi buna hoşgörüyle bakar.
aynı şekilde bakım ve özen bir erkekten çok bir kadından beklenir.

şimdi arkadaşlar elinizi vicdanınıza koyun.konu sahibinin eşine yazık değil mi?şimdi bu adam ne yapsın?adam eşini güzelce uyarmış ama kadın kendine bakmamakta ısrarlı.kılıfları da hazır fedakar olduğu için ve hafif olmadığı için kendine bakmıyor.
şimdi bu adam boşansa olan çocuklara olacak ortada kalacaklar.e boşanmasa aldatsa tü kaka olacak.hiç bir şey yapmayıp evliliğine devam etse.karşısında kendini bırakmış ona hiç heyecan vermeyen bir eş. asıl dert eşinde bence.[/QUOTE]

:lepi::lepi::lepi:

herşeyden bu kadar fedakarlık etmeniz size hiç bişe kazandırmamış
ozamn değişin değişmeye başlayın.
işe zayıflamaktan başlayın.yürüyüş yapın olmadı spor salonuna gidin.
kıyafet alın kendinize.süslenin püslenin biraz.kadın olduğunuzu hissedin
çeki düzen verin herşeyinize

bence yenilenmeye ihtiyacınız var, bahane arıyorsunuz. inşallah bu konu bir bahane olmuştur. kolay gelsin.

boşver canım, eşin için değil kendin için yaşa. onlar toplumun yerleştirdiği bir takım aptal ve ataerkil düşünce yapısından dolayı sadece kadını eleştirmeyi bilirler. sen kendin için kilo ver, kendin için güzelleş.

Back
X