maddiyat

pembesaray

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2013
52
5
48
Ankara
Kızlar merhaba, 6 yıldır evliyim. Eşimin ailesinin maddi durumu çok iyi değil. Benim ailemin de orta halli. Eşimin ailesi kirada oturuyorlardı ev sahibi evi satıcam çıkın deyince zor durumda kalmasınlar diye evi eşim ve ben aldık oturmaya devam ediyorlar. Ev benim üzerime kira falan vermiyorlar tabii. Bu arada bizim de kendi evimiz yok kiradayız farklı bir şehirde. Neyse bi kaç borç çıktı yine durumları yok diye biz odedk. Yaklaşık 30 bin. ben 2 hafta önce taşınırken annem ve kv yardıma geldi. Kardeşim unv başka şehirde okuyor ben ailemin yanında okumuştum. Kv anneme haksızlık olmuyor mu ona çok para harcıyorsunuz falan demiş. O çocukları arasında ayrım yapmamışmış. Kv ye karşı nötrdum şimdi her hareketi batıyor. Kendisi bize bişey vermediği gibi benim ilerdeki mirasım üzerine muhabbet çeviriyor. Onlar da farklı şehirdeler. Bayram dolayısıyla gidicez mecburen. Ne yapsam nasıl davrsnsam. Onun üzerine vazife olmadığını bildirmem lazım bana yardım edin.

Kiramız ağır gelmeye başladı kendi evimiz olsa ne iyi olurdu diye laf sok.. Hem sömürsün hem annene maddiyatın lafını etsin ayıp..

ardeşim unv başka şehirde okuyor ben ailemin yanında okumuştum. Kv anneme haksızlık olmuyor mu ona çok para harcıyorsunuz falan demiş.
Ona neymiş?

Kendisi bize bişey vermediği gibi benim ilerdeki mirasım üzerine muhabbet çeviriyor.
İlerideki miras için ne demiş ki,yazmamışsınız.
Gidince kiranın artık şu kadar lira olduğunu söyleyin,belki susar.
Ev kirasından konu başlayıp kız kardeşe yapılan masrafa nasıl geldi anlamadım ben de.

Ne sacma..odedikleri kirayi size versinler madem.. eski ev sahibindeyken bedava oturmuyolardi ya.. bide sende kiradasin.. akil alir gibi degil

Oturdukları ev bizim. Kira falan vermedikleri gibi annemlerin kardeşime yaptığı masrafa laf ediyor işte. Sanki onun üzerine vazife. Aklı sıra bana haksızlık yapılmıcak. Ona neyse. Çok sinirlendim

Anneniz agzinin payini versin bir dahaki sefere

Hem kizimin parasini ye, maddi olarak somur hem bana akil ver oh ne alaka memleket desin. Kizima daha cok maddiyat koyayim da sen ye di mi acikgoz desin.

Ne mirasi ayrica KV onun bunun evinde yasiyor, ac yani kadin neyini miras birakicakmis???

Annem sen hiç kafamı yorma biz biliriz ne yapacağımızı demiş. Ayrıca annemin bizim verdiğimiz paralardan haberi yok ki. Ne evden ne borçlardan

Çünkü kayınvaliden şöyle düşünüyor: " gelin kim ki o ev benim oğlumun evi, bu evi de bana oğluşum aldı" gelin çalışsada çalışmasada kayınvalide düşüncesi. O yüzden kendine verileni yapılanı haksızlık olarak görmüyor. Bazen bazı şeyler ertelenmez tak diye o an cevap verilmeli annen ya da siz hemen söylemeliydiniz. Geçmiş artık. Ama konusu açılırsa söyleyin

yahu kvnin oturduğu ev alınırken zaten belliydi ödemeyeceği keşke parayı oraya yatırmasaydınız.
ayrıca annenin kime ne kadar harcadığından ona nee ya. çok gıcık oldum.
sat o evi sat sat. hemen sat...

Söyleme gereği duymadım. Eşimin ailesini rencide etmek istemedim. Ve onlara para mevzusu hiç yapmadım ama bu kez çok canımı sıktı
Sizin eviniz olmadan eşinizin ailesine ev almışsınız. Başka bir kiralık eve de taşınabilirlerdi. Anneniz bilseydi belki daha rahat laf sokardı bu durumu. İyi bir gelinsiniz siz :KK3:

Back
X