Maddiyatın evliliğimizi bu kadar sarsması mümkün mü ?

Soydanayse

her nasip vaktine esirdir '
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2017
969
1.156
33
Özetle ; eşim inşaat işiyle meşgul bu sektörde olanlar bilir getirisi götürüsü hep çok olur hiç borcumuz bitmez borçla yaparsın satarsın ödersin. Dediğim gibi getiriside çok olur yıllardır bu bollukta ailesi yemiş bitirmiş eşimi.
Neyse durum böyle eşim bir şey satsın babası borç çıkartır ödetir kardeşleri fırsat vermez annesi para ister, artık ne halt yerse yesin umurumda değil isterse dünyayı onlara yedirsin.
Hep böyle bana bir gün olsun kafası rahat gelmiyor hep hesap kitap. Ayrıca aynı sektörde çalışan arkadaşları var mesela birisinin eşime yüklü miktar borcu var aralık ayında ödeyecek, ama adam rahat sürekli geziyorlar.
Konuşmayıda denedim " dayanamıyorum, yeterince fedakarlık ettim " dedim defalarca, güya üzülüyor ve bana vicdan yaptırıyor çok zordaymış napsınmış felan ama dediğim gibi bana gelince hiç iyi günü yok..

Bu pazar günleri gelmesin istiyorum, üzüntüden kahroluyorum bir başıma. Böyle yürümüyor, ve ben ilgisizliğin boşanma nedeni olabileceğine inanıyorum.

Siz olsanız ne düşünürdünüz ?

Son düzenleme:
Çok uzatmadan bir yıldır evli ve bir yıldır sözde parası olmayan bir adam var hayatım da bunu bir kaç kez daha anlattım burada.
Özetle ; eşim inşaat işiyle meşgul bu sektörde olanlar bilir getirisi götürüsü hep çok olur hiç borcumuz bitmez borçla yaparsın satarsın ödersin. Dediğim gibi getiriside çok olur yıllardır bu bollukta ailesi yemiş bitirmiş eşimi - ki benide sömürdüler çoğu kez.
Neyse durum böyle eşim bir şey satsın babası borç çıkartır ödetir kardeşleri fırsat vermez annesi para ister, artık ne halt yerse yesin umurumda değil isterse dünyayı onlara yedirsin ama benden kesmesin.
Hep böyle bana bir gün olsun param var hadi şuraya gidelim demedi, hep yok. Ya bi kere varlığınıda gösterde bende yok dediğinde yoktur diyeyim. Ayrıca aynı sektörde çalışan arkadaşları var mesela birisinin eşime yüklü miktar borcu var aralık ayında ödeyecek, ama ailesinden kesmiyor sürekli geziyorlar. Benim eşim bana hep borcum var diyor, verdiği sözler hep boş, hep bu son sabretler hep çoğu gitti azı kaldılar.
Konuşmayıda denedim " dayanamıyorum, yeterince fedakarlık ettim " dedim defalarca, güya üzülüyor ve bana vicdan yaptırıyor çok zordaymış napsınmış felan ama dediğim gibi bana gelince hiç iyi günü yok babasına gelince bulup buluşturuyor parayı.

Bu pazar günleri gelmesin istiyorum, üzüntüden kahroluyorum bir başıma. Böyle yürümüyor, ve ben ilgisizliğin boşanma nedeni olabileceğine inanıyorum.

Siz olsanız ne düşünürdünüz ?

ilgisizlik tabii ki boşanma nedeni ve parasızlıkta... eşin işini bilmiyor demekki, çünkü işini iyi yapan mütahitlerin durumu genel olarak ve sürekli iyi oluyor gözlemlediğim kadarıyla... çocuk yapmamanı ve bi süre daha gözlemlemeni tavsiye ederim ama malesef insanlar değişmiyor, bir şeylerin düzeleceği umuduyla yıllarını tüketme sonra...

Parasizlik cok kotu, cok. Hem de sizin parayla baskasinin yasamasi sizin de yokluk cekmeniz, tahmin bile edemiyorum. Alin karsiniza dogru duzgun konusun hatta rest cekin. Boyle yasanmaz

Ya hepsini yaptım inanın, en son bu raddeye geldim ben artık. Konuştum, uzaklaştım, soğuduğumu belli ettim, ailemin yanına gittim bir süreliğine. Hep duygusal konuşmalar bu son demeler hep yüzdük kuyruğuna geldik felanlar ama güvenemiyorum artık.

ilgisizlik tabii ki boşanma nedeni ve parasızlıkta... eşin işini bilmiyor demekki, çünkü işini iyi yapan mütahitlerin durumu genel olarak ve sürekli iyi oluyor gözlemlediğim kadarıyla... çocuk yapmamanı ve bi süre daha gözlemlemeni tavsiye ederim ama malesef insanlar değişmiyor, bir şeylerin düzeleceği umuduyla yıllarını tüketme sonra...

Çocuk düşüncem vardı ama erteledim, ki zaten olmuyordu parasızlıktan doktora gittikce kıvranıyordu bende bıraktım istemiyorum.
Aslında işini bilmiyor değil çok güzel disiplinli çalışıyor genç yaşına rağmen ama sektörde malum durgunluk var ve dediğim gibi eşim kazanmıyor değil ama bir arsa bir daire sattığını duysun babası arayıp borcu olduğunu söylüyor ( babasıda aynı işi yapıyor ) parada bol olunca oraya aktarıyor bize yok. Sanki eşim onun babasıymış gibi sürekli destek ve düzenleme çabasında. Ben bundan bıktım artık. Ailesine vermesin demiyorum ama bana yok demesi cinnet geçirmeme sebeb oluyor.

Çocuk düşüncem vardı ama erteledim, ki zaten olmuyordu parasızlıktan doktora gittikce kıvranıyordu bende bıraktım istemiyorum.
Aslında işini bilmiyor değil çok güzel disiplinli çalışıyor genç yaşına rağmen ama sektörde malum durgunluk var ve dediğim gibi eşim kazanmıyor değil ama bir arsa bir daire sattığını duysun babası arayıp borcu olduğunu söylüyor ( babasıda aynı işi yapıyor ) parada bol olunca oraya aktarıyor bize yok. Sanki eşim onun babasıymış gibi sürekli destek ve düzenleme çabasında. Ben bundan bıktım artık. Ailesine vermesin demiyorum ama bana yok demesi cinnet geçirmeme sebeb oluyor.

anladım canım para var ama sana yok, evin belli bi bütcesi olmalı ve o bütceden taviz vermemeli, ister anası ister babası istesin, aslında bu nokta da bu sorunlar konuşularak aşılabilir, ama sen gelmeden önce düzen böyleyse herkes buna ayak direyecektir, yani eşin başta olmak üzere artık herkesin sizin ayrı bir aile olduğunuzu kabul etmesi gerekiyor, sanırım ana sorun bu... malesef erkekler evliliğin ilk yıllarında artık kendi ailesi olduğunu ve o aileye karşı sorumlulukları olduğunu "algılayamıyor" Yani sabırla anlatmaya çalışabilirsin, umarım sabrına ve emeğine değer.

anladım canım para var ama sana yok, evin belli bi bütcesi olmalı ve o bütceden taviz vermemeli, ister anası ister babası istesin, aslında bu nokta da bu sorunlar konuşularak aşılabilir, ama sen gelmeden önce düzen böyleyse herkes buna ayak direyecektir, yani eşin başta olmak üzere artık herkesin sizin ayrı bir aile olduğunuzu kabul etmesi gerekiyor, sanırım ana sorun bu... malesef erkekler evliliğin ilk yıllarında artık kendi ailesi olduğunu ve o aileye karşı sorumlulukları olduğunu "algılayamıyor" Yani sabırla anlatmaya çalışabilirsin, umarım sabrına ve emeğine değer.

Bunu yazacaktım tam da beni o kadar iyi anladınız ki, eşim hâlâ ailesinden kopamadı sanki orası onun eviymiş gibi. Ben bunların hepsinide geçtim huyunsa huyun tamam dedim aile bütçesi ayarladık bir iki ay önce, bana bunu vereceksin sonra ailene ne yaparsan yap karışmam dedim. Bütçe günü geldi para yok, iki gün sonra söylüyorum yine yok, üç dört gün yok, yok, yok.

Bu aile işini kesmeli, maalesef bazı aileler kendini düşünüyor ,çocuklarının mutluluğunu düşünmüyorlar. İnşallah eşin aklını başına toplar da artık sizin de bir aile olduğunuzun, çekip çevirmesi gereken öncelikli evi olduğunun farkına varır. Biraz rest çekip gözünü korkutman, evliliğim yıkılacak düşüncesi fayda eder belki. O sana fazla güveniyor hem maddi hem manevi, biraz bunu yıkmalısın

Bu aile işini kesmeli, maalesef bazı aileler kendini düşünüyor ,çocuklarının mutluluğunu düşünmüyorlar. İnşallah eşin aklını başına toplar da artık sizin de bir aile olduğunuzun, çekip çevirmesi gereken öncelikli evi olduğunun farkına varır. Biraz rest çekip gözünü korkutman, evliliğim yıkılacak düşüncesi fayda eder belki. O sana fazla güveniyor hem maddi hem manevi, biraz bunu yıkmalısın

Evet, benim gibi bir eşe bir daha asla sahip olamayacağını, hakkımı ödeyemeyeceğini sık sık söylüyor zaten. Aslında biraz bu çabayada girdim ailemin yanına gittim dediğim gibi ama yumuşak huyluyum fazla uzatmıyorum belkide bu yüzden hep neticesiz kalıyoruz.

Aslında parasızlığa katlanılabilir. Bizim de ilk evlendiğimiz yıl zordu. Alyansımızı satıp kiramızı ödediğimizi biliyorum. Hiç de gocunmadım.
Sizin durum ise biraz farklı. Parasızlıktan cok eşiniz sizi önemsemiyor gibi duruyor. Buna katlanılmaz.
Para yoksa kimseye yoktur. Ama babasına gelince yagdırıp size gelince koklatıyorsa hiç kusura bakmasın. İyi günde kötü günde olayı böyle olmuyor. Önce sizin gelmeniz gerekir her şartta.

Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum. Özellikle erkek ailesinin maddi durumlarda anlayışlı olması gerekiyor. Böyle yaparak oğullarının mutluluğunu huzurunu bozduklarini anlamıyorlar mı acaba. Bizim akrabalardan da bu işi yapan birisi var. Adam dairelerden birinin karısının üzerine yapmış. Annesi babası kıyameti kopardı. Sen onun üstüne nasıl ev yaparsın diye. Kadın evlendiği günden beri onlarla yaşıyor herseyleriyle ilgileniyor ama daire üzerine yapıldı diye söylemediklerini bırakmamışlardi.
Eşinizin ailesi de oğlunun kazancını sahipleniyor. Ve sizin de o kazançta hakkınız olduğunu ve eşinizin size karşı da sorumlu olduğunu kabul etmek istemiyorlar.

Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum. Özellikle erkek ailesinin maddi durumlarda anlayışlı olması gerekiyor. Böyle yaparak oğullarının mutluluğunu huzurunu bozduklarini anlamıyorlar mı acaba. Bizim akrabalardan da bu işi yapan birisi var. Adam dairelerden birinin karısının üzerine yapmış. Annesi babası kıyameti kopardı. Sen onun üstüne nasıl ev yaparsın diye. Kadın evlendiği günden beri onlarla yaşıyor herseyleriyle ilgileniyor ama daire üzerine yapıldı diye söylemediklerini bırakmamışlardi.
Eşinizin ailesi de oğlunun kazancını sahipleniyor. Ve sizin de o kazançta hakkınız olduğunu ve eşinizin size karşı da sorumlu olduğunu kabul etmek istemiyorlar.

Evet, benim gibi bir eşe bir daha asla sahip olamayacağını, hakkımı ödeyemeyeceğini sık sık söylüyor zaten. Aslında biraz bu çabayada girdim ailemin yanına gittim dediğim gibi ama yumuşak huyluyum fazla uzatmıyorum belkide bu yüzden hep neticesiz kalıyoruz.
Hep bu yumuşak huydan oluyor işte, cazgır olsan böyle olmaz. Bende öyleyim hiç cazgırlık yapamam. İşte sınırlarını bildirip, dik durup ona göre davranmalısın aslında. Senden için bunu kesinlikle kabul etmez diye düşünmeli bazı konularda. İnşallah düzelirsiniz.

Ailelere bu durumda çok iş düşüyor, büyükler büyük gibi davransa toparlayıcı olsalar hiç sorun kalmayacak. bu maddiyat ve aileye yardım konusunu tekrar tekrar dile getirmekten başka çaren yok . Olmazsa aile ortak bütçe ise onu ayır, sen kendi paranı kendine göre harca, ona yardımın olmasın, kira fatura vs bi zahmet ödesin

Hep bu yumuşak huydan oluyor işte, cazgır olsan böyle olmaz. Bende öyleyim hiç cazgırlık yapamam. İşte sınırlarını bildirip, dik durup ona göre davranmalısın aslında. Senden için bunu kesinlikle kabul etmez diye düşünmeli bazı konularda. İnşallah düzelirsiniz.

Ailelere bu durumda çok iş düşüyor, büyükler büyük gibi davransa toparlayıcı olsalar hiç sorun kalmayacak. bu maddiyat ve aileye yardım konusunu tekrar tekrar dile getirmekten başka çaren yok . Olmazsa aile ortak bütçe ise onu ayır, sen kendi paranı kendine göre harca, ona yardımın olmasın, kira fatura vs bi zahmet ödesin

Bunların hepsini yaptım hep gündemde zaten bu konu ki - burada ki tüm konularım bile bununla alakalı. Biz hiç bir yere varamıyoruz. Burası yolun sonu.. Benim eşim sorumsuz bir adam, düzelmeyecekte.

Back
X