maddiyatla ilgli sorular

Almuma

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2012
337
23
Kızlar 3 aydır görüştüğüm biri var ( ya da vardı demeliyim). Bizi evlilik niyetiyle tanıştırdırlar ve benim yaşım 27 onunki de 33. 3 aydır ağzından evlilik söz nişanla ilgili hiçbirşey çıkmıyordu. Beni ailesiyle tanıştırdı sonra da ailemle tanışmaya geldi adamda gene çıt yok.Oturup sohbet edip gidiyor. Bir iki kere ben hayatla ilgili planlarını sordum beni tersleyerek benim planlarım net ve kesin pazardan mal alır gibi sana nisan söz tarihi mi vereceğim dedi bana. Ailemle tanıştırdım gereğini yapıyorum daha ne istiyorsun köylü kızları gibi köy hayatından kaçmak isteyenler gibi davranıyorsun dedi. Neyse bir şekilde tartıştık barıştık kısa keseyim bu sefer de kendisi memur ve iki yıllık adalet okumuş. Adalet bölümünü 4 yıla hukuğa tamamlamak istiyor ve bana özel üniversitede tamamlamak istediğini söyledi. Yalnız ben bir iki detay öğrenmeye çalıştığımda ağzımdan laf mı alıyorsun ne oldu da sorgulamaya başladın diye gene tersledi beni. Bu sefer açık açık madem aileler tanışıyor nişandan bahsediyorsun özel okuldan bahsediyorsun iki yıllık
40 000 lira vereceksin okula, memuriyetten istifa edip avukat olacaksın, 1.5- 2 yıl staj yapacaksın ki yeni mezun avukatlar hiçbir şey kazanmıyor, peki aynı zamanda da nişandan bahsediyoruz (ilk defa ağzından bir kere çıktı) bütün bunları nasıl yapmayı düşünüyorsun dedim. At kaçtı torba düştü derler ya aynen öyle oldu beni maddiyatçılıkla suçladı, beni para sorgulamakla suçladı belki benim param var benimle kuru soğan yiyecek misin onu söyle dedi ben de evlilik zor evlilik masrafı zor ileride çoluk çocuk masrafı daha da zor ben sıkıntı çekmek istemiyorum ama sen ısrarla hayallerimden vazgeçmeyeceğim diyorsun maddi durumun iyiyse bunu da paylaşmıyorsun benimle dedim. Sana ne diyeyim ben artık beni hayal kırıklığına uğrattın bana maddiyatla geldin dedi gene bana açıklama yapmadı ve gitti. Şimdi suçlu mu oldum yani?

ben de para konuşulmasından rahatsız olurum, maaşını bile bilmem sevgilimin falan ama sizin tabi sorma amacınız farklı. bence kısa vadede evlilik planlayan biri okul&iş değiştirme işlerine girmez.

Bu işte bir yanlışlık var ama nerede?
Evlilik Amaçlı görüşen kişi sanki takılıyor havasında.
Ben olsam net olmayan birliktelikten sıkılırdım...

Maddiyat konuşulmasından bende hoşlanmam bence iki insanın birbirini tamamlaması daha önemli sonuçta para bişekilde kazanılır önemli olan sevgi saygı sonuçta bir ömür geccek o insanla net olmamasına takıldım ben sadece savsaklar gibi konuşma tarzlarından bende hoşlanmam o konuda cok haklısın acele etmemende ve birazdaha tanımanda fayda var diye düşünüyorum

Kızlar 3 aydır görüştüğüm biri var ( ya da vardı demeliyim). Bizi evlilik niyetiyle tanıştırdırlar ve benim yaşım 27 onunki de 33. 3 aydır ağzından evlilik söz nişanla ilgili hiçbirşey çıkmıyordu. Beni ailesiyle tanıştırdı sonra da ailemle tanışmaya geldi adamda gene çıt yok.Oturup sohbet edip gidiyor. Bir iki kere ben hayatla ilgili planlarını sordum beni tersleyerek benim planlarım net ve kesin pazardan mal alır gibi sana nisan söz tarihi mi vereceğim dedi bana. Ailemle tanıştırdım gereğini yapıyorum daha ne istiyorsun köylü kızları gibi köy hayatından kaçmak isteyenler gibi davranıyorsun dedi. Neyse bir şekilde tartıştık barıştık kısa keseyim bu sefer de kendisi memur ve iki yıllık adalet okumuş. Adalet bölümünü 4 yıla hukuğa tamamlamak istiyor ve bana özel üniversitede tamamlamak istediğini söyledi. Yalnız ben bir iki detay öğrenmeye çalıştığımda ağzımdan laf mı alıyorsun ne oldu da sorgulamaya başladın diye gene tersledi beni. Bu sefer açık açık madem aileler tanışıyor nişandan bahsediyorsun özel okuldan bahsediyorsun iki yıllık
40 000 lira vereceksin okula, memuriyetten istifa edip avukat olacaksın, 1.5- 2 yıl staj yapacaksın ki yeni mezun avukatlar hiçbir şey kazanmıyor, peki aynı zamanda da nişandan bahsediyoruz (ilk defa ağzından bir kere çıktı) bütün bunları nasıl yapmayı düşünüyorsun dedim. At kaçtı torba düştü derler ya aynen öyle oldu beni maddiyatçılıkla suçladı, beni para sorgulamakla suçladı belki benim param var benimle kuru soğan yiyecek misin onu söyle dedi ben de evlilik zor evlilik masrafı zor ileride çoluk çocuk masrafı daha da zor ben sıkıntı çekmek istemiyorum ama sen ısrarla hayallerimden vazgeçmeyeceğim diyorsun maddi durumun iyiyse bunu da paylaşmıyorsun benimle dedim. Sana ne diyeyim ben artık beni hayal kırıklığına uğrattın bana maddiyatla geldin dedi gene bana açıklama yapmadı ve gitti. Şimdi suçlu mu oldum yani?

Böyle şeyleri düşünmen ve sorgulaman normal bence. Maddi durum evliliği olumlu-olumsuz etkileyebiliyor. Evlenmeyi düşünen insan da bunu düşünerek hareket etmeli. Erkek arkadaşınızın hayalleri ve hedefleri varsa bile, eğer dediği gibi evliliğinizde sıkıntı yaratmayacak kadar parası varsa bunu söyleyerek içinizi rahatlatmalıydı. Anladığım kadarıyla hemen tepki koymuş.

33 yaşına gelmiş birinin artık iş hayatını yoluna koymuş olması gerekirdi. yeni mezun veya tecrübesiz biri gibi hala başka arayışlarda olması düşündürücü. Burada iş aramasını kastetmiyorum. Daha eğitim hayatını tamamlayıp, bambaşka bir iş alanına girecekmiş. Bu yaşa gelene kadar aklı neredeymiş? Aklı başına yeni mi gelmiş?

umarım hayalkırıklığına uğramazsın canım. bu arada çalışmıyorsan senin de çalışmanı tavsiye ederim. kimseye muhtaç yaşamana gerek yok.

görüşleriniz için çok teşekkürler kızlar. Ben kendim çalışıyorum zaten üniversitede öğretim görevlisiyim. Durumu o kadar abartıp kabarttı ki beni resmen para düşkünü ilan etti gitti. Devlet üniversitesinde okusan bile 1.5 yıl stajdan sonra istifa edip avukat olacaksan bu asgari ücretle ev geçindirmek zor buna da karşıyım dedim. Korkma senin paranı yemem, ben kendimi geçindiririm dedi. Ben de ona sen benim maddi durumumu benden önce sorguladın ben sesimi çıkarmadım dedim. olayı gene senin paranı yerim diye mi korktuna getirip kızdı üste çıktı.

görüşleriniz için çok teşekkürler kızlar. Ben kendim çalışıyorum zaten üniversitede öğretim görevlisiyim. Durumu o kadar abartıp kabarttı ki beni resmen para düşkünü ilan etti gitti. Devlet üniversitesinde okusan bile 1.5 yıl stajdan sonra istifa edip avukat olacaksan bu asgari ücretle ev geçindirmek zor buna da karşıyım dedim. Korkma senin paranı yemem, ben kendimi geçindiririm dedi. Ben de ona sen benim maddi durumumu benden önce sorguladın ben sesimi çıkarmadım dedim. olayı gene senin paranı yerim diye mi korktuna getirip kızdı üste çıktı.

Unv ogretim gorevlisi bir hanimsiniz! Ne demek koy hayatindan kacmak isteyen kizlar gibi... Nasil bir benzetme bu!!!

Her tartismanizda,aciklama yapmayip boyle soruya soruyla mi karsilik verecek,boyle yargilayacak mi!!!

Gayet mantikli konusmussunuz. Gelecege dair kaygilariniz da gayet mantikli. Sizi rahatlatacagina,sorularinizi endiaelerinizi yargiliyor...

Bu adamla isiniz zor.

Ararsa ne aç ne de ara onu. Bu ne be?

Evinde yardımcısı olsan bu şekilde kaba konusamaz seninle..

Hayır sinirlenir eder söyler anlarım ama bu ne? evlilik niyetiyle görüşüyorsan tabiki konuşulacak bunlar. Kendine yazık etme..

Yıllardır sevgili olup birbirinize aşık olsanız oturun kuru soğan yiyinde,zaten görücü usulü gibi bişey ne mecburiyetiniz var acaba onunla kuru soğan yemeye.Köy yaa.Ayrıca çok mantıklı söyledikleriniz.Madem hukuğa tamamlamak istiyodu adam gibi çalışaydıda devlet üniversitesinde kazanaydı hukuğu.Boş işler müdürü olur ondan anca,çok zorlamasın.

Adliyede memursa evlenme bence... Cogu kafayi para ile bozuyor, kisi kendinden bilir isi,.bence kafasinda.sürekli para donuyor..

Suç bastırmış. Hayatınızı birleştirmeyi düşündüğünüz kişinin gelir-gider dengesi hakkında seçim yapmakta elbette özgürsünüz. Kuru soğan yemeye razı olmak bir meziyet değildir. Herkesin hayattan beklentileri farklıdır.

Ne kadar duygusuz bir birlikteliğiniz var...
Adamın tek haklı olduğu nokta tekrar okumak istemesini desteklememeniz.
Orta bir yol bulunabilirdi bu konuda.
Onun dışındaki mevzularda tam bir cinsmiş.
Acil kurtulun ondan.

Daha dikey geçiş yapacak , hukuk okuyacak birkaç sene ki hemen şak diye verilmiyor o dersler. Özel üniversiteye gidecek ona bütçe ayıracak . Avukat olacak ki stajı var ,piyasaya tutunma işleri var .Avukatlık memurluk gibi degil yıllarını vereceksin özel sektör sonuçta . Sen onun ancak hayallerine hizmet edersin bu gidişle.

Simdi ben sucu bastan asagi sizde buldum, anlatayim.

Bir kere , siz egitimce ve meslekce size uygun olmayan biriyle neden gorustunuz ? Arada ask, sevgi vs yokken neden anlayamadim.
Simdi bu herif belli ki karsinizda ezilmis, onun icin de avukatlik vs diye sacmalamis. Size artisligine avukatlik hikayesi, cidden niyeti oldugunu sanmiyorum.

Ikinci olarak boyle zirvaladigi zaman siz eyvallah diyip kalkip gidecektiniz ordan, neden israrla soruyorsunuz?? Adam hakli, sanki herifin parasina muhtacsiniz, daha da kotusu ille de adamla evlenmeye mecbursunuz gibisiniz, herif de sizi ezdikce ezmis, haketmissiniz. Baska erkek yokmus gibi kendinize uygun olmayan bu kompleklis abiye yapisirsaniz olacagi budur, haketmissiniz. Size ders olur umarim, size layik olmayan heriflere hevesli olup popolarini kaldirmayin. Sonra da Allah Allah neden hakarete ugradim diye konu acarsaniz.

Davul bile dengi dengine , is,kariyer, egitim acisindan denk insanlarla gorusun derim. Aranizda buyuk ask , sevgi yokken benzemediginiz biriyle evlenmenin zaten bir anlami yok ki. Sevmiyorsunuz, bari kafalariniz, kulturleriniz, hayata bakislariniz uyussun.

Okumasını desteklerim desteklemesine bağnaz bir insan değilim ama 2 yıl okuduktan sonra devlet üniversitesinde okusa bile memuriyetten istifa edip stajla aldığı paradan daha azına çalışacak. Peki benim bu 2 yıl içinde çocuğum olmayacak mı? Evlilikte biz borç harç ödemeyecek miyiz? İnsanlar daha çok para kazanmak ve daha iyi statüye gelmek için okur mevcut durumundan daha az para kazanıp hayatını ve işini riske atacak şeyler yapmaz. Bir de bana hukuk müşaviri olmaktan bahsediyor. Büro açacakmış sıkıntı çekecekmiş ama 10-15 yıl içinde o paranın daha fazlasını çekecekmiş.İnsan neden karımı çoluğumu cocuğumu hayallet için sıkıntıya sokacakmışım diye sorar. Kuru soğan da iki şekilde yenir:
1) Leyla ile Mecnun aşkı: Bizde yok.
2) Evlendikten sonra gelen sıkıntı: Adam şimdiden sıkıntı olacak sinyalleri veriyor.

Söylemek istemiyorum ki yüzüne de söylemedim ne ona senin hayallerin boş dedim gururunu kırmak için sadece sıkıntı çekmek istemiyorum ileride diyip kaldım ne de bu söylediklerimi söyleyebildim gene gururu kırılır diye o da şu: eğer ben maddiyat düşkünü bir insan olsaydım benden eğitim ve para olarak daha düşük olan bir erkekle görüşmezdim en başta evlilik niyetiyle. Ben etrafıma baktım. Etrafımdaki eğitimli iyi para alan ama bekar adamlara baktım bunlarla evlenilmez dedim.

Ayrıca telefonlarına çıkma demişsiniz ya adam hava atarak beni terk etti üstüne. :)

X