Kızlar 3 aydır görüştüğüm biri var ( ya da vardı demeliyim). Bizi evlilik niyetiyle tanıştırdırlar ve benim yaşım 27 onunki de 33. 3 aydır ağzından evlilik söz nişanla ilgili hiçbirşey çıkmıyordu. Beni ailesiyle tanıştırdı sonra da ailemle tanışmaya geldi adamda gene çıt yok.Oturup sohbet edip gidiyor. Bir iki kere ben hayatla ilgili planlarını sordum beni tersleyerek benim planlarım net ve kesin pazardan mal alır gibi sana nisan söz tarihi mi vereceğim dedi bana. Ailemle tanıştırdım gereğini yapıyorum daha ne istiyorsun köylü kızları gibi köy hayatından kaçmak isteyenler gibi davranıyorsun dedi. Neyse bir şekilde tartıştık barıştık kısa keseyim bu sefer de kendisi memur ve iki yıllık adalet okumuş. Adalet bölümünü 4 yıla hukuğa tamamlamak istiyor ve bana özel üniversitede tamamlamak istediğini söyledi. Yalnız ben bir iki detay öğrenmeye çalıştığımda ağzımdan laf mı alıyorsun ne oldu da sorgulamaya başladın diye gene tersledi beni. Bu sefer açık açık madem aileler tanışıyor nişandan bahsediyorsun özel okuldan bahsediyorsun iki yıllık
40 000 lira vereceksin okula, memuriyetten istifa edip avukat olacaksın, 1.5- 2 yıl staj yapacaksın ki yeni mezun avukatlar hiçbir şey kazanmıyor, peki aynı zamanda da nişandan bahsediyoruz (ilk defa ağzından bir kere çıktı) bütün bunları nasıl yapmayı düşünüyorsun dedim. At kaçtı torba düştü derler ya aynen öyle oldu beni maddiyatçılıkla suçladı, beni para sorgulamakla suçladı belki benim param var benimle kuru soğan yiyecek misin onu söyle dedi ben de evlilik zor evlilik masrafı zor ileride çoluk çocuk masrafı daha da zor ben sıkıntı çekmek istemiyorum ama sen ısrarla hayallerimden vazgeçmeyeceğim diyorsun maddi durumun iyiyse bunu da paylaşmıyorsun benimle dedim. Sana ne diyeyim ben artık beni hayal kırıklığına uğrattın bana maddiyatla geldin dedi gene bana açıklama yapmadı ve gitti. Şimdi suçlu mu oldum yani?
40 000 lira vereceksin okula, memuriyetten istifa edip avukat olacaksın, 1.5- 2 yıl staj yapacaksın ki yeni mezun avukatlar hiçbir şey kazanmıyor, peki aynı zamanda da nişandan bahsediyoruz (ilk defa ağzından bir kere çıktı) bütün bunları nasıl yapmayı düşünüyorsun dedim. At kaçtı torba düştü derler ya aynen öyle oldu beni maddiyatçılıkla suçladı, beni para sorgulamakla suçladı belki benim param var benimle kuru soğan yiyecek misin onu söyle dedi ben de evlilik zor evlilik masrafı zor ileride çoluk çocuk masrafı daha da zor ben sıkıntı çekmek istemiyorum ama sen ısrarla hayallerimden vazgeçmeyeceğim diyorsun maddi durumun iyiyse bunu da paylaşmıyorsun benimle dedim. Sana ne diyeyim ben artık beni hayal kırıklığına uğrattın bana maddiyatla geldin dedi gene bana açıklama yapmadı ve gitti. Şimdi suçlu mu oldum yani?