Maske Tarifleri Madensuyunun cilde faydası oldugunu biliyor musunuz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
bende kullanıyorum maden suyunu hemde gazını çıkarmadan

ama ben banyodan sonra yüzümü esmer şekerle ovup yıkıyorum. sonra soğuk suyla duruluyorum. biraz dinlenincede gazını almadan sodayla yıkıyorum. ertesi gün yumuşacık oluyor.

ama yinede sivilcelerimi bitiremiyorum. biraz stresliyim bu aralar galiba ondan.

ama yoğurt ve balında deniycem. yalnız sivilceli yüzü uygulayan var mı ve sonuç iyi mi? onu okduklarımdan pek anlamadım. benim cildim yağlı bir cilt.

sivilcelere nasıl ii gelio yha ?? denemeye korkuorum annem yakar demişti delik delik olur fln dıe korkuorum ayrca dha 15 yş. yprtmasn birde cldımı

bende sivilcelerime sürüyorum yanma falan yapmıyo..buz kalıplarına gül suyunu ve maden suyunu karıstırıp donduruyorum sabah akşam yüzümü yıkadıktan sonra yüzümde gezdiriyorum.. sivilcelere, lekelere ve cilde çok iyi geliyo,..farkı farkdeceksiniz :)

hmm kizlar bilmiyorum duydunuzmu ama almanyada herkes sodali yada asitli su iciyor oda acaba maden suyuyla aynimidir onlanmi yikasam bende asitli oda ayni gazoz nasilsa öyle iste

aynh canım su niyetine içiolar bnm halamda almnyada qelin .

evet canim su niyetine iciyolar malesef birine gidince normal su olmadigi icin susuzluktan ölüyoruz:S daa oda asitli ya ne biliyim maden suyuda asitli dir diye dedim aynidir diye..
maden suyuyla ne fark var acaba??:1shok:

Arkadaşlar maden suyu ile soda arasındaki farkı sormuşsunuz biraz araştırma yaptıktan sonra şu bilgileri buldum;

Halk arasında soda ve maden suyu eş anlamlı kullanılmasına rağmen ikisi birbirinden farklıdır. Maden suyu, yeraltı sularından elde edilmiş, çözünmüş katı madde içeriği toplam 250 mg/l'den daha az olmayan sulara verilen addır. Çözünmüş mineral tuzları, elementler ve gaz içerirler. Mineralli suları diğer sulardan ayıran özellik, kaynağından elde edildiği anda spesifik miktar ve oranlarda mineraller ve iz elementler içermeleridir. 500 mg/l'den daha az mineral içerenlere düşük mineralli su,1500 mg/l'den daha fazla içerenlere yüksek mineralli su denilmektedir. Maden suyu içinde; bikarbonat, sülfat, klorit, kalsiyum, magnezyum, florit, demir ve sodyum bulundururlar. Farklı markalar farklı miktarlarda mineral içerirler. Marka tercih ederken içeriklerine mutlaka bakılmalı.

Soda mineral içermez
ıçilebilir nitelikteki herhangi bir suya karbondioksit eklendiğinde soda yapılmış olur. Maden suyu ise yerin en derin katmanlarından çıkar ve yeryüzüne çıkarken geçtikleri katmanlardan mineralleride alarak yol alırlar. Bu durumda maden suyu mineralce çok zengin iken soda mineral içermez. Maden suyu ve soda, ikisi de mideyi rahatlatma özelliğine sahiptir ancak sodanın bundan başka hiçbir işlevi yoktur oysa maden suyu aynı zamanda doğal bir mineral deposudur. Dolayısıyla tüketilmesi önerilen doğal maden sularıdır ve sodayla maden suyunu ayırt edebilmek için pek çok gıda maddesini alırken yapmamız gerektiği gibi etiket okumak çok önemlidir.

alıntı

Arkadaşlar maden suyu ile soda arasındaki farkı sormuşsunuz biraz araştırma yaptıktan sonra şu bilgileri buldum;

Halk arasında soda ve maden suyu eş anlamlı kullanılmasına rağmen ikisi birbirinden farklıdır. Maden suyu, yeraltı sularından elde edilmiş, çözünmüş katı madde içeriği toplam 250 mg/l'den daha az olmayan sulara verilen addır. Çözünmüş mineral tuzları, elementler ve gaz içerirler. Mineralli suları diğer sulardan ayıran özellik, kaynağından elde edildiği anda spesifik miktar ve oranlarda mineraller ve iz elementler içermeleridir. 500 mg/l'den daha az mineral içerenlere düşük mineralli su,1500 mg/l'den daha fazla içerenlere yüksek mineralli su denilmektedir. Maden suyu içinde; bikarbonat, sülfat, klorit, kalsiyum, magnezyum, florit, demir ve sodyum bulundururlar. Farklı markalar farklı miktarlarda mineral içerirler. Marka tercih ederken içeriklerine mutlaka bakılmalı.

Soda mineral içermez
İçilebilir nitelikteki herhangi bir suya karbondioksit eklendiğinde soda yapılmış olur. Maden suyu ise yerin en derin katmanlarından çıkar ve yeryüzüne çıkarken geçtikleri katmanlardan mineralleride alarak yol alırlar. Bu durumda maden suyu mineralce çok zengin iken soda mineral içermez. Maden suyu ve soda, ikisi de mideyi rahatlatma özelliğine sahiptir ancak sodanın bundan başka hiçbir işlevi yoktur oysa maden suyu aynı zamanda doğal bir mineral deposudur. Dolayısıyla tüketilmesi önerilen doğal maden sularıdır ve sodayla maden suyunu ayırt edebilmek için pek çok gıda maddesini alırken yapmamız gerektiği gibi etiket okumak çok önemlidir.

alıntı

iyide nasil anliycazki yani ikisede aistli etikete bak diyosun ama mesela ben almanyadayim almanlari asitli suya maden suyu diyorlar ama türklerde onn sadece soda oldugunu söylüyor ama almanlar yok bu maden suyu diyor nasil anliycaz baska yolu yokmu

iyide nasil anliycazki yani ikisede aistli etikete bak diyosun ama mesela ben almanyadayim almanlari asitli suya maden suyu diyorlar ama türklerde onn sadece soda oldugunu söylüyor ama almanlar yok bu maden suyu diyor nasil anliycaz baska yolu yokmu

Yani bu konu hakikaten karmaşık. Maden suyu sodası mı ararsın mineralli gazlı su mu. Üzerindeki etikette içeriğindeki mineral oranları kesin vardır ama. Sen ona göre değerlendireceksin. Arkadaşın yazdığı oranlara göre tercih yapacaksın. Mesela yanımda Beypazarı zengin mineralli su var. Toplam mineral değeri 2767.50 mg/l. Yani Hakikaten zengin. Bak bir de annem yanlışlıkla almış, Kızılay zengin mineralli gazlı içecek var. İçerik bilgilerinde mineralli su, karbondioksit, katkı maddeleri ve fruktozdan başka bir şey yok. Yani bu yüze sürülmez. Cildimizin oksijene ihtiyacı varken karbondioksit boca etmek olur.

hmm tamam ya hakikaten de maden suyu cilde yararlimi ya yakmasin yüzü sonra:Sbebek sampuani kullann dediler kullandim kuruttu cildimi mesela:S

bugün carsida gezerken sulara baktim icindekilere yüzdekilik olarakmiydi ne olara bilmiyom ama 357 karbonat.100 kalcium magnezyum vs vs seyler vardi ama en cok karbonat acaba öylede olsa cilde bi faydasi olurmu sonucta minerallerinde adi yaziyo ya ...

Tatlım zaten karbonat olmasa olmaz ki... O mineraller de litre başına bulunan mg. oranı. Beypazarı demiş bir arkadaş ben de yaklaşık bi haftadır gün aşırı akşamları yüzümü onunla yıkıyorum , sonrasında da taze limondan küçük bi parça kesip sürüyorum yüzüme iyice... Cildim karma olduğu için mi bilmiyorum T bölgem aşırı parlıyordu ama son bi kaç gündür hem gözeneklerim küçüldü iyice, hem de parlamam gitti :D bakalım şimdilik bi zararı yok aksine daha güzelleşti cildim, inşallah unutmazsam böyle gün aşırı yapmaya devam edicemm :))

kızlar bnm boynumla omuzlarım aralarısında küçük küçük sivilceler çıktı küççükler ama çoklar,maden suyunu orayada sürsem işe yarar mı yoksa yakar mı? bi yardımcı olsanız

cildim normalden hassasa dönük çabuk kızarıyor sivilcem yok beyaz noktalar var biraz göz altımda bana uygun mu acaba maden suyu gazını çıkarmalımıyım emin olamadım kimi çıkarın demiş kimi çıkarmayınakannehir

gazını alınca mineralleride eksilmezmiki..
bencede gazını almadan kullanmak gerek..bende hergün içmeye özen gösteriyorum ,atladığım günlerde oluyor tabi :) yüzümüde yıkasam iyi olur aslında..
ben birde şöyle duymuştum buz kalıplarına konuşuyormuş..donunca yüzde gezdiriyormuşsun buzu..malum soğuk su cilde iyi gelir..
kapalı olan buz torbalarına koyup denemeli bence..

maden suyu gerçekten çok iii denemelisiniz yüzünüz için

ben buz kalıbna döküp dondrym sabah klknca yüzümde gezdiriyrm canlndrıo sert oluo bide güzel yani sewiorm benaklinialirimsmile

Back
X