mağaza aldığım ürünü değişmiyor ne yapmalıyım

as25

papatya
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2011
799
10
68
Kütahya
slm arkadaşlar o kadar moralim bozuk ki sizlerle paylaşmak istedim ne yapmam gerektiği konusunda. dün ben istanbulda ki bir mağazadan %30 indirimli iki etek aldım ve 180 tl ödedim mağazanın artık aynalarından olsa gerek çok beğendim ve aldım bana daha iki gün oldu indirime gireli dediler kimseye henüz indirim mesajı atmadık dediler neyse aldım eve geldim ikisini de hiç beğenmedim bugün tekrar gittim değişmek için yerine başka bir ürün alacaktım indirimli ürünlerde değişim yapılmıyor dediler ben de neden söylemediniz dedim yok kasa da yazıyordu bilmem ne dediler ben de o kadar ürün alıyorum hiçbir mağaza bunu yapmıyor değişiyor gibi şeyler söyledim bizim firmanın kuralı bu dediler patronlarını aradılar olmuyormuş kasayı kapatmışlar falan filan . bende merkezin numarasını istedim daha dün aldım ve hiç giymedim 180 tl verdim ne demek değişmemek dedim merkezi arayacağım dedim arayın dediler numarayı verdiler ilgili kişi bugün yokmuş aldığım mağaza evime uzak iki minübüs ile gidiyorum bana yarın arayın oluyor diyorsa gelin diyorlar 3 gündür yol parasına onca masraf etmiş olacağım ve değişip değişmeyecekleri de malum sizce ne yapmalıyım böyle bir durum yaşamış olup ürünü değiştirebilenler varsa tavsiyelerini bekliyorum.arkadaşlar biz bu arada iftara davetliyiz sizler yazın gelince mutlaka okuyacağım cevap veremediğim için kusura bakmayın.

eğer çıkış yolu yoksa üzerinde değişiklik yapmaya çalışırdım ya da sevdiğim şeylerle kombinleyip göze hitap etmesini sağlardım.
ya da beğenen biri olursa hediye etmeyi seçebilirsin. tabii tercih senin.
mağazaların da bazen kurallarına gıcık oluyorum.

özellikle bitirilmek üzere indirim yapılmış ürünlerde ,değişim yapılmıyor.hususi belirtiyorlar da..
şansını yeniden dene.. baktın olmuyor.. şık bir kombin yap, kullan.. aldığına göre bi beğenin olmuş demek ki..

bu ayna nasıl bi aynaymış merak ettm.hatta etekleride merak ettim :1:

indirimdeki ürünler elden cıkarma ürünler deninebilir bi kere satmışlar almazlar herhlde geri :44:

Bence yine de tüketici derneğine başvurup şansını deneyebilirsin.
Ama arkadaşların dediği gibi genelde indirimi ürünlerde degisim yapmazlar

mağazanın öyle bi hakkı yok tüketici haklarına göre herhangi bir alışverişinizde aldığınız ürünü kullanmadıysanız 7 gün içinde fişiyle mazeretsiz iade edersiniz. bu sizin cayma hakkınızdır çünkü dediğiniz gibi mağazalarda müzikle ışıkla aynayla birçok hile yapılır. orada güzel görünen evde güzel görünmeyebilir. aslında bildiğiniz üçkağıtçılık işte bu yüzden de 7 günde cayma hakkınız var birkaç gün olmuş sanırım.

bi de kasada öyle yazsa bile onu okumamış olabilirsiniz yani kasada yazıyor olması bişeyi değiştirmez. size verilen numara görüştüğünüz kişi vs. de sizi oyalayabilir hiç uğraşmayın. gidin 7 günde cayma hakkınız olduğunu söyleyin. değiştirmek hatta iade almak zorundalar. inat ederlerse tüketici hattına şikayet etmeyi deneyin bi de değişime gittiğiniz günü belgeleseniz iyi olur tarihini.

şimdi öğrendim ki 7 gün süreli cayma hakkı yalnızca kapıdan alışverişlerde yani pazarlamacı vs. den aldığınız ürünlerde geçerli. yine şansınızı denersiniz olmazsa değişik kombinlerle değerlendirirsiniz Allah daha büyük sıkıntılardan korusun.

Tatlım geçenlerde bilinen,iyi bir firmadan uçak bileti almıştım.Ankara-Izmir için.Internet üzerinden biletime baktığımda da Izmir-Ankara uçuşu gösteriyordu biletimi.Firmayı aradım ve biletimi yanlış yöne yazdıklarını söyledim.Firma yetkilisi de uçuş yönünü değiştirmek için ek ücret istedi.Onların hatası olduğu için ödemek istemedim,kendimden eminim çünkü.Sonra sikayetvar.com'a girip şikayet ekle kısmından firma adını seçiyorsun.Şikayetini yazıyorsun.Üye olurken isim ve cep telefonu numarası istiyorlar ve bunu sadece şikayetinin olduğu firmayla paylaşıyorlar.Şikayetimi yazdıktan -yalan olmasın ama- 2 saat içinde aradılar firmadan.Binbir özür falan,hiçbir ek ücret ödemeden değiştirdiler yanlışlığı.Sen de bu siteyi deneyebilirsin bilinen,büyük bir firmaysa.

slm arkadaşlar o kadar moralim bozuk ki sizlerle paylaşmak istedim ne yapmam gerektiği konusunda. dün ben istanbulda ki bir mağazadan %30 indirimli iki etek aldım ve 180 tl ödedim mağazanın artık aynalarından olsa gerek çok beğendim ve aldım bana daha iki gün oldu indirime gireli dediler kimseye henüz indirim mesajı atmadık dediler neyse aldım eve geldim ikisini de hiç beğenmedim bugün tekrar gittim değişmek için yerine başka bir ürün alacaktım indirimli ürünlerde değişim yapılmıyor dediler ben de neden söylemediniz dedim yok kasa da yazıyordu bilmem ne dediler ben de o kadar ürün alıyorum hiçbir mağaza bunu yapmıyor değişiyor gibi şeyler söyledim bizim firmanın kuralı bu dediler patronlarını aradılar olmuyormuş kasayı kapatmışlar falan filan . bende merkezin numarasını istedim daha dün aldım ve hiç giymedim 180 tl verdim ne demek değişmemek dedim merkezi arayacağım dedim arayın dediler numarayı verdiler ilgili kişi bugün yokmuş aldığım mağaza evime uzak iki minübüs ile gidiyorum bana yarın arayın oluyor diyorsa gelin diyorlar 3 gündür yol parasına onca masraf etmiş olacağım ve değişip değişmeyecekleri de malum sizce ne yapmalıyım böyle bir durum yaşamış olup ürünü değiştirebilenler varsa tavsiyelerini bekliyorum.arkadaşlar biz bu arada iftara davetliyiz sizler yazın gelince mutlaka okuyacağım cevap veremediğim için kusura bakmayın.

şikayet var.com ;)
tek çözüm, sen değil onlar seni arasınlar ;)
ilgili kişiler aramazsa işte o zaman devreye farklı mercileri sokarsın ;)

Bir cok magazayapiyor bu indirimli urunu degistirmemeolayini, neden bilmiyorum sanki bedavami aliyoruz.

Ancak kasada soyluyorlar bu durumu

Tuketici haklarini ararsan belki birsey cikar

Seri sonu mağazalar,iade ve değişim yapmıyorlar.

Müşterinin (hijyen-kozmetik hariç) her türlü iade hakkı var ama seri sonu ürünler,zaten kusurlu sayıldığı için,iade kapsamına girmiyor.

İndirimdeki iki etekiçin 180 tl hiç te az değil demekki bilinen bir marka olmalı.ben olsam yanıma eşimi de alır bir avukat edasıyla car car konuşur değisimi yaptırırım.başıma gelmeyen şey değil çünkü.ne münasebet canım sonuçta siz hemen ertesi günü gitmişsiniz üzerinde etiketi de duruyorsa ve elinizde faturaniz varsa değisim yapmak zorundalar.firmanın kuralı deyip geçiştiremezler.şikayet edicem deyip tehdit edin.

teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için ancak iki etek de az buz değil 180 tl tuttu dediğim gibi aynalardan ışıklardan orada çok şık zarif ve güzel duruyor eve geldim pot duruyor hiçbir şeyle kombin edemiyorum hiç içime de sinmedi eşim de beğenmedi . yarın tüketici haklarını arayacağım yalnız yardımcı olurlar mı bilmiyorum benim bedenim de kimse de yok ki etrafımdaki birine satayım.onlara söyledim sizi tüketici haklarına şikayet edeceğim diye ama hiç umursamıyorlar kasayı kapattık diyorlar ve yazıyordu diyorlar yazabilir ama ben hiç farketmedim söylemeleri de gerekmiyor muydu ama eğer değişmezlerse de kendileri bilir onlara çok müşteri kaybettiririm benim akrabalarım çünkü oradan alışveriş yapıyorlar indirim dedikleri de %30 sanki dersin ne kadar indirim yapmışlarda kasayı hemen kapatmışlar uyuzlar.

Seri sonu mağazalar,iade ve değişim yapmıyorlar.

Müşterinin (hijyen-kozmetik hariç) her türlü iade hakkı var ama seri sonu ürünler,zaten kusurlu sayıldığı için,iade kapsamına girmiyor.

canım seri sonu mağazası değil ve ürün de hiçbir defo yoktu.

İndirimdeki iki etekiçin 180 tl hiç te az değil demekki bilinen bir marka olmalı.ben olsam yanıma eşimi de alır bir avukat edasıyla car car konuşur değisimi yaptırırım.başıma gelmeyen şey değil çünkü.ne münasebet canım sonuçta siz hemen ertesi günü gitmişsiniz üzerinde etiketi de duruyorsa ve elinizde faturaniz varsa değisim yapmak zorundalar.firmanın kuralı deyip geçiştiremezler.şikayet edicem deyip tehdit edin.

eşim benden de suskun bu konularda. hiç böyle münasebetlere girmeyi sevmez ve girmez beceremez de. almasaydın der bu yüzden eşime söylemedim bile.alttaki komşum almış beğenirsen bende alacağım dedim deneyip gösterdim bu arada evet bilinen bir marka. evet ya ben diğer mmağazalara da sordum değişim yapılmasa bile hemen ertesi gün geldiniz birşeyler yapabilirlerdi dediler. bana diyorlar ki oranın çalışanları yarın da gel şansını dene ben de oldu evim uzak ancak yol parası vereyim 3 gündür dedim biraz da fedakarlık siz yapın dediler o da değşip değişmeyecekleri belli bile değil tekrar patronlarına soracaklarmış yok yok en iyisi yarın tü-mer i aramak.

Son düzenleme:
O zaman almaları lazım.
Çok bilinen bir mağazada aynı durumla karşılaştım.İndirimde iade almıyoruz dediler.
Fakat faturanın arkasında,iade şartları yazıyordu.
Bakın burada ne yazıyor dedim,aldılar.

Ayna konusu ayrı bir olay.
Bazı mağazalar hileli ayna kullanıyorlar,zayıf gösteriyor :)

benım bıldıgım değiştirılıyor .yanı ben ındırımlı urun alsam da degıstırebılıyorum hatta ıade bıle edıyorum

eger avm'den büyük magazalardan ürün aldıysanız mutlaka degıstırıyorlar .hatta fısın ustun de bıle

30 gunluk ıade ve degısım suresı oldugu yazar .dedıgım gıbı ben ındırımden aldıgım urunlerı degıstırdım de

ıade de ettım .ben mesela cok dengesız alısverıs yaparım .o an magaza da gorup cok begenırım ,eve geldıgım

de hıc begenmem pısman olurum .yaa ıhtıyacım yoktur ya da neyle kombınleyecegımı sasırırım .hatta o kadar

dengesız alısverıs yaparım kı ,aldıgım urunden memnun kalıp da degıstırmedıgım gunu bılmem :1:eve gelınce

urune karsı buz gıbı oluyorum nedense :1: magazanın baska subesınde degıstırmeyı deneyın .o da olmadı alo 175 Tüketici Danışma Hattını arayın.

Son düzenleme:
Back
X