• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mahallemdeki gizli işler

siz istediğiniz kadar isimsiz ihbar ettiğinizi sanın telefon numaranız polisi aradığınızda görünür.

o yüzden direkt anlattığınız gibi anlatın. balkona hava almaya çıktığımda görüyorum vs diye.

gerçi ben olsam söylemezdim açıkçası. kendimi riske atmazdım.

ismimin verilmesini istemiyorum derseniz sizden isim almazlar.ayrica emniyet sizin numaranzı tutup da kimseye vermez
siz istediğiniz kadar isimsiz ihbar ettiğinizi sanın telefon numaranız polisi aradığınızda görünür.

o yüzden direkt anlattığınız gibi anlatın. balkona hava almaya çıktığımda görüyorum vs diye.

Ben arkadaşa kinaye yaptım zaten ayrıca susmak gibi bi niyetim yok kendi kendinize olay yaratmayın susmak istesem konu mu açarım allah aşkına akıllı düşünün. Hukukla ilgileniyorum dediğiniz gibi büyük olaylar varsa adımla bulaşmak istememem gayet doğal evden oturup yazmıyorum öylece
Olay falan yarattigım yok
Herkes ihbar et diyor, yok bulunurum, yok korkuyorum
Millet de sana ne yapman gerektiğini söylemiş kimse üstüne gelmemiş ki kinayeye bağlayasın.

Hukukla ilgilenmekle iş çözülmüyor
Bayağı da susmak gibi bir niyetin var, konuyu neden actigin ise ayrı bir muamma
Yoksa hukukla ilgilenen insan napması gerektiğini zaten bilir, konunun basında ne yapacağım bir fikrim yok demez.
Hadi selametle...

Konu sahibi arkadaşım ben seni fazla cesaretsiz buldum..İnanın o ihbarinizla Belkide birçok can kurulacak uyuşturucu olduğunu düşünüyorum..Yasal olmayan sey var belliki. Ben sürekli bı kavga,şiddet olaylarında sürekli polisi aradigim için duyarlı vatandaş olarak polisi aramaktan değil aramamaktan korkarım.merak etmeyin iki kelam ettiniz diye polis sizi tutuklamaz.insanlik görevi yapmış olursunuz.hala mı aramadiniz ????

Neden tedirgin oluyorsunuz anlamadim polisler sizin adinizi kimliginizi bilse dahi gizli tutar asla kimseye bilgi vermez.
Çok gürültücü alkol alan bi komsumuz vardi yan apartmanda oturuyordu gece defalarca aradim polis defalarca geldi adam pencereden bagirmaya basladi kim ihbar ediyor beni diye polis ihbar eden kişinin bilgilerini kimseye veremeyiz dedi polis isim sormuyor zaten isminle ihbar versen bile kimseye bilgilerini vermiyor polisin görevi bizi riske atmak degil korumak sonuç da.

Şu an bilgisayarınız ve resmi ip adresinize, yorumların silinmez olduğu bir siteye, muhtemel uyuşturucu, silah, yasadışı kimyasal madde kaçakçılığına tanık olduğunuzu yazdınız. Suçu örtbas etmek gibi bir zan var üzerinizde. Bu olay açığa çıkarsa bu konu başlığı ve bilgisayarınız üzerinden adresiniz de açığa çıkar. Ve o her neyse taşıyanların bunu okuma ihtimalini düşündünüz mü? Her sey kafalarını kaldırıp balkonlara bakmalarina kalır. Siz bu konuyu açarak sessiz kalma hakkınızı kaybettiniz.

Polisler sizin igbar ettiğinizi bilse ne olacak ki? Diyelim ki o kişiler gerçekten yasadışı şeyler yapıyorlar ve sizin ihbarınız üzere yakalandılar. Polisler sizi bu kız ihbar etti detip adınızı adresinizi numaranızı verecek değiller ya

bence ihbar etmelisin yeniden gorursen . polis adini vermez. Herseyden ne kadar korkar olduk allahim. Nasil bir ulke olduk. Lutfen ihbar et hepimizin cocuklari var yarin oburgun size zarari olmayacagini bilemeyiz. Bizim burda silahla birbirine ates ediyordu birileri polisi aradim bahcemde oturuyordum.polis adresi bulamadi. yeniden aradi neresi diye aldi goturdu o insanlari bir dahada beni aramadi kimse korkmayin polis kimseyi tehlikeye atmaz.

Merhaba herkesee size birkaç haftadır gözlemlediğim bi olayı anlatmak istiyorum, bisey yapmak gibi bi düsüncem,yada yapabileceğim bisey yok aklımda, belki siz biseyler dedikten sonra sekillenir bende de biseyler.
Ben ders çalısırken geceleri özellikte bunalıp balkona çıkıyorum bi bes dakika on dakika neyse iste. Birkaç kez gördüm bu olayı da olay şu; Evim cadde üzerinde ve caddenin kenarına (binamın da tam önüne) çöp toplama saati geçtikten sonra bir insan arabayla gelip koli bırakıyor, posetlerle dolu oluyor genelde burusturulmus gazeteler de oluyor. Bes dakika sonra da baska bi araba gelip koliyi deviriyor caddeye öylece içinden biseyi alıyor ve arabayla resmen gazı kökleyerek gidiyor. Ne alıp veriyolar anlamadım fakat bu artık bi rutin haline geldi hep aynı saatler..
Arabalar değisiyor bazen.. sürekli görüyorum artık bugün ne zaman gelecekler diye çıktığımda bi gözlemiyorum değil..

Konuyu silme ihtimalinize karsi alintiliyorum. Sistemin nasil yürüdüğü hakkinda bir fikrim yok ancak belki birileri konunuzdan yola çıkarak sikayetci olabilir

Merhaba herkesee size birkaç haftadır gözlemlediğim bi olayı anlatmak istiyorum, bisey yapmak gibi bi düsüncem,yada yapabileceğim bisey yok aklımda, belki siz biseyler dedikten sonra sekillenir bende de biseyler.
Ben ders çalısırken geceleri özellikte bunalıp balkona çıkıyorum bi bes dakika on dakika neyse iste. Birkaç kez gördüm bu olayı da olay şu; Evim cadde üzerinde ve caddenin kenarına (binamın da tam önüne) çöp toplama saati geçtikten sonra bir insan arabayla gelip koli bırakıyor, posetlerle dolu oluyor genelde burusturulmus gazeteler de oluyor. Bes dakika sonra da baska bi araba gelip koliyi deviriyor caddeye öylece içinden biseyi alıyor ve arabayla resmen gazı kökleyerek gidiyor. Ne alıp veriyolar anlamadım fakat bu artık bi rutin haline geldi hep aynı saatler..
Arabalar değisiyor bazen.. sürekli görüyorum artık bugün ne zaman gelecekler diye çıktığımda bi gözlemiyorum değil..

Sonuç ??

Bence vatandaşlık görevini yaparak ihbar etmelisin. Polis senin bilgilerini kimseyle paylaşmaz. Ayrıca burada yazman polise ihbar etmenden daha büyük risk.

Kamerya cek dikkat et gorulmd sonrada polse bildir

Polise isimsiz olarak bildirebilirsiniz, uyuşturucu madde alışverişi falan yapıyor olabilirler. Muhtemelen yasal olmayan bir şeyler yapıyorlar. Ben bir kere bunun gibi olmasa da benzer bir durumu isimsiz bildirmiştim, sivil polisler tam evimin önünde aracı çevirip gözaltına aldılar içindeki adamı. Seyretmesi de eğlenceli oldu aslında ehehe. :)
+1

Olay falan yarattigım yok
Herkes ihbar et diyor, yok bulunurum, yok korkuyorum
Millet de sana ne yapman gerektiğini söylemiş kimse üstüne gelmemiş ki kinayeye bağlayasın.

Hukukla ilgilenmekle iş çözülmüyor
Bayağı da susmak gibi bir niyetin var, konuyu neden actigin ise ayrı bir muamma
Yoksa hukukla ilgilenen insan napması gerektiğini zaten bilir, konunun basında ne yapacağım bir fikrim yok demez.
Hadi selametle...
Hukukcuyum demedim hukukla ilgileniyorum dedim konuyuda canım istediği için açtım seni ilgilendirmez fikir almak gibi bi hakkım var ihbar edeceğimi zaten kaç kere belirttim herşeyi okuduğun gibi onu da dikkatli okusaydın yazmana zahmet gerekmezdi :ukala::KK25::lülülü:

Konu sahibi arkadaşım ben seni fazla cesaretsiz buldum..İnanın o ihbarinizla Belkide birçok can kurulacak uyuşturucu olduğunu düşünüyorum..Yasal olmayan sey var belliki. Ben sürekli bı kavga,şiddet olaylarında sürekli polisi aradigim için duyarlı vatandaş olarak polisi aramaktan değil aramamaktan korkarım.merak etmeyin iki kelam ettiniz diye polis sizi tutuklamaz.insanlik görevi yapmış olursunuz.hala mı aramadiniz ????

Bende yeterince duyarlıyım merak etmeyin ama elimdede somut bişey olmalı değilmi kamera kayıtları gerekir ben polise ihbarımda bulunurum takibe alırlar birdaha gelmelerini beklerler pat diye olmuyor öyle malesef umarım o derece kötü bişey değildir

Back
X