sevgisizliklerini ve siyasal olarak muhaliflik olduklarını belirtmek isteyen ve henüz yirmili yaşlarında öğrenciliklerini yaşayan sanıkların bu niyetlerini 'diktatör' gibi bir siyasi kavram üzerinden açıklamak istedikleri, 'diktatör' kelimesinin Büyük Türkçe Sözlük'te 'bütün siyasi yetkileri kendinde toplamış kimse' olarak tanımlandığı, sanıkların pankart yazısı içeriğinin tartışma götürür bir siyasi eleştiri olmasından başka bir anlam taşımadığı...
Aynısını ben soracaktım benden önce davranmışsın :)Peki aynı söz Atatürk'e söylenince neden tepki veriliyor?
Onada siyasi eleştiri diyebilirz o halde?
Umarım mantıklı bir cevap gelir de merakımız gider : )Aynısını ben soracaktım benden önce davranmışsın :)
Ölünün arkasından konuşacak kadar çiğ iseniz, buyurun lütfen.Peki aynı söz Atatürk'e söylenince neden tepki veriliyor?
Öfff ne alaka?Ölünün arkasından konuşacak kadar çiğ iseniz, buyurun lütfen.
Yasadan falan bahsetmiyorum bakın, direkt karakter meselesi, karaktere kalmış yani.
Öfff ne alaka?
Rte vefat ettiği zaman arkasından kötü konuşulmayacak mı yani?
Kaldı ki ben Atatürk'e kötü bir şey demedim demem de.
Bunu da korktuğum için değil saygı duyduğum için yapmam.
Neden ona söylenince kötü oluyorda Rte'ye söylenebiliyor dedim.
Ki bence siz benim ne demek istediğimi anladığınız halde çarpıtmaya çalışıyorsunuz..
Ben Allah'la dinle kıyaslamadım hiç bir zaman.Atatürk ve RTE bir değil de ondan...
Atatürk'ü allahla, dinle kıyasladığınız yetmedi şimdi rte ile kıyaslamaya mı başladık?
Ben Allah'la dinle kıyaslamadım hiç bir zaman.
Evet ikisi bir değil ama ortak özellikleri bu ülkenin yöneticileri olmaları.
Bu anlamda birisine diktatör demek kötü bir şey oluyorken diğerine diktatör demek neden "siyasi eleştiri" oluyor?
Evet Atatürk'ün + sı fazla ama gene de ikisinin ortak özelliğidir Cumhurbaşkanı ünvanı.Cık ortak özellikleri bu ülkenin yöneticileri olmaları değil. Ortak özellikleri yok.
Çünkü biri bu ülkenin kurucusu, atası, diğeri sadece yöneticisi.
çünkü Atatürk 1920'lerde bu ülkeyi yönetti, Monarklar yani Krallar çağında şu anda ise 2015 yılını bitirmek üzereyiz. aynısı değil.Evet Atatürk'ün + sı fazla ama gene de ikisinin ortak özelliğidir Cumhurbaşkanı ünvanı.
Ben o sebeple söylüyorum.
Ayrıca verdiğin cevap soruma net bir yanıt vermiyor.
Sadece Atatürk'ü konuşacaksan beni alıntılama bi zahmet.
Yani 1920 lerde yönetmesi ona diktatör denmesi hakkını vermez ama Rte 2015 'te yönettiği için diktatör denebilir mi?çünkü Atatürk 1920'lerde bu ülkeyi yönetti, Monarklar yani Krallar çağında şu anda ise 2015 yılını bitirmek üzereyiz. aynısı değil.
Aynısını tam ben soracaktim.. Benden önce yazdım kardeşPeki aynı söz Atatürk'e söylenince neden tepki veriliyor?
Yukarda cevap yazmışlar ama ben hala tam olarak cevabımı alamadımAynısını tam ben soracaktim.. Benden önce yazdım kardeş
Okudum ve bende alamadım cevabıYukarda cevap yazmışlar ama ben hala tam olarak cevabımı alamadım
SevgiliEvet Atatürk'ün + sı fazla ama gene de ikisinin ortak özelliğidir Cumhurbaşkanı ünvanı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?