• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mahkeme kararıyla ev satılır mı? Yardım lütfen!!!

Nyks-

Rigor Mortis
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
2.363
1.797
83
Merhabalar,
Bir yakınımızın annesinin evi var ama senelerdir erkek kardeşi oturuyor ve evden çıkmıyor.
Ona verildiğine dair ortada tapu veya vasiyet falan yok.
Şimdi bu yakınımız mahkemeye başvuru yaptı.
Ev satılsın ve 4 kardeş arasında paylaşılsın diye.
Mahkeme için sadece yakınım imza verdi.
Diğer kimse yanaşmadı mahkemeye.
Her neyse şimdi bu 4 kişiden sadece 1'i ev için mahkemeye başvurdu.
Ve benim bu konularda hiç bilgim yok.
Sizce 1 kişinin isteğiyle bu ev satılır mı?
Bir kaç kişi hak sahipleri yanaşmazsa devlet dahil olur illa ki yine de satılır payına düşeni alır diyorlar ama bilemiyorum.
Bir de bu tarz davaların sonuçlanması ne kadar sürer tahmini?
Ve mahkeme masrafları imza vermeyen kişiler arasında bölüştürülüyormuş doğru mu?
Yakınımızın çok ihtiyacı var. Bana sorduğu soruları cevaplamam için yardımcı olun lütfen!

Benim bildiğim 4 kardeşin imzası gerekli
Yani yakınımızınn başına gelmişti miras olayı tarla için,
7 kardeşler 3 isteyip diğerleri istemeyince olmuyor böylelikle satamadılar,

Benim bildiğim 4 kardeşin imzası gerekli
Yani yakınımızınn başına gelmişti miras olayı tarla için,
7 kardeşler 3 isteyip diğerleri istemeyince olmuyor böylelikle satamadılar,
devlet el koyuyormuş sanırım bir de bu evde oturan kişi başka birine de müsade etmiyor otursun vs diye. Bahsettiğim kişi de dul maaşı falan yok. O yüzden ihtiyaç sahibi

hak sahiplerinin hepsinin imzası gerekiyor yoksa süreç çok uzun olur ve sonuç olumlu olur mu belirsiz. mahkeme masraflarının bir kısmı önce davayı açan kişi/kişilerden tahsil edilir sonra davayı kaybeden kişiden bütün masraflar alınır,dava açan kişinin yaptığı masraflar dahil.

devlet el koyuyormuş sanırım bir de bu evde oturan kişi başka birine de müsade etmiyor otursun vs diye. Bahsettiğim kişi de dul maaşı falan yok. O yüzden ihtiyaç sahibi

Tam bilemiyorum tabi ,daha iyi bilen arkadaşlar cevap verecektir,kolaylıklar dilerim.

Merhabalar,
Bir yakınımızın annesinin evi var ama senelerdir erkek kardeşi oturuyor ve evden çıkmıyor.
Ona verildiğine dair ortada tapu veya vasiyet falan yok.
Şimdi bu yakınımız mahkemeye başvuru yaptı.
Ev satılsın ve 4 kardeş arasında paylaşılsın diye.
Mahkeme için sadece yakınım imza verdi.
Diğer kimse yanaşmadı mahkemeye.
Her neyse şimdi bu 4 kişiden sadece 1'i ev için mahkemeye başvurdu.
Ve benim bu konularda hiç bilgim yok.
Sizce 1 kişinin isteğiyle bu ev satılır mı?
Bir kaç kişi hak sahipleri yanaşmazsa devlet dahil olur illa ki yine de satılır payına düşeni alır diyorlar ama bilemiyorum.
Bir de bu tarz davaların sonuçlanması ne kadar sürer tahmini?
Ve mahkeme masrafları imza vermeyen kişiler arasında bölüştürülüyormuş doğru mu?
Yakınımızın çok ihtiyacı var. Bana sorduğu soruları cevaplamam için yardımcı olun lütfen!
Eğer miras uzun zamandır paylaşılmadıysa ve hak sahiplerinden biri hakkını almak istiyorsa uzlaşma yoksa mahkeme kararı ile ev satılabilir.

hak sahiplerinin hepsinin imzası gerekiyor yoksa süreç çok uzun olur ve sonuç olumlu olur mu belirsiz. mahkeme masraflarının bir kısmı önce davayı açan kişi/kişilerden tahsil edilir sonra davayı kaybeden kişiden bütün masraflar alınır,dava açan kişinin yaptığı masraflar dahil.
Yani bu durumda dava kazanılır ev satılırsa davacının masrafları da diğer üç kişiye bölüştürülür doğru mu? Bir de ne kadar uzun seneyi geçer mi:KK43:

Eğer miras uzun zamandır paylaşılmadıysa ve hak sahiplerinden biri hakkını almak istiyorsa uzlaşma yoksa mahkeme kararı ile ev satılabilir.
Diğerleri kesinlikle uzlaşmaya sıcak bakmıyor. Zaten başka kimse de imza vermedi.

Evet satılabilir
Her kardeşin gönlü olacak diye bir kural olamaz.

Devlet rayiç değer belirliyor, açık arttırma usulü satılıyor. İsterse kardeşlerden biri alabilir, ya da dışardan biri satın alabilir. Kaça satılırsa kardeş sayısına bölünüyor.

Evet satılabilir
Her kardeşin gönlü olacak diye bir kural olamaz.

Devlet rayiç değer belirliyor, açık arttırma usulü satılıyor. İsterse kardeşlerden biri alabilir, ya da dışardan biri satın alabilir. Kaça satılırsa kardeş sayısına bölünüyor.
Yakınımın yapmaya çalıştığı şey de o. Acaba açık arttırma usülü fiyat çok düşer mi. Muhtemelen çok daha ucuza gidecek

Diğerleri kesinlikle uzlaşmaya sıcak bakmıyor. Zaten başka kimse de imza vermedi.
İstediği kadar vermesin hak sahiplerinden biri hakkını almak için dava açtıysa devlet satışa çıkarır evleri.
Değerinden düşük de gider. Neden uzlaşamıyorlar?
Neden satılmıyor ev. Satın herkes hakkını alsın.

Yakınımın yapmaya çalıştığı şey de o. Acaba açık arttırma usülü fiyat çok düşer mi. Muhtemelen çok daha ucuza gidecek

Evet canım ucuza gitme ihtimali yüksek.
Kardeşler anlaşsa daha iyi olurdu.

İstediği kadar vermesin hak sahiplerinden biri hakkını almak için dava açtıysa devlet satışa çıkarır evleri.
Değerinden düşük de gider. Neden uzlaşamıyorlar?
Neden satılmıyor ev. Satın herkes hakkını alsın.
Aslında yakınımdan başka diğerlerinin pek ihtiyacı yok. Yani uğraşmak istemiyorlar. E evde oturan kardeşte rahatını bozup çıkmak istemiyor. Kaldı öyle

Anne yaşıyorsa eğer bildiğim 2 hak alıyor anne. Çocuklar 1 er hak.
Ama hem anne hem baba öldüyse kardeş sayısına böler devlet.
Tabi vergi borcunuz falan varsa devlet bunları keser.

Anne 1/4 alır. Geri kalan 3/4 kardeşler arasında pay edilir.

1 kişinin isteğiyle satılır
eğer miras sahibi hayatta değilk ise

Hayır anne yaşamıyor. Baba da yok. Sadece 4 kardeş arasında paylaşılacak

Back
X