• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mahkeme kararıyla ev satılır mı? Yardım lütfen!!!

Kira davası açın madem. En azından bir avukat tutup ihtar falan gönderip göz dağı verebilir.
Ve kira davasının sonunda ev satılınca bu pay düşülür size paylaştırılır.
Avukatı var şuan belgeleri toparlıyor sanırım. Önümüzdeki ay başı açar en iyi ihtimalle davayı

izaleyi şuyu davası açması gerekiyor yakınızın.. geçmişe dönük kira vs hepsini alabilirler dava sonucunda ..biraz uzun sürüyor ama bu davalar..

evet avukatın da mahareti konuya hakim olması önemli. gerekli belgeleri karşı tarafın savunmasına mahal vermeyecek şekilde hazırlarsa dava fazla uzamadan sonuç almak mümkün. İzmirdeki davalar genelde 3 ayda bir görülüyor. İstanbul daha yoğun bir yer o yüzden tam bir rakam veremeyeceğim bu konuda bilgim yok açıkçası.
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için

hepsini mahkmeye sunar avukatı
o zaman mahkeme kararı ile satılır
ederi ne kadar evin
Bilemiyorum ki çok merkezi bir yer değil yeni yeni gelişen ve yeni yeni kentsel dönüşümün girdiği mahallelerden birinde. Muhtemelen satılmasa dahi kentsel dönüşüme verilecek

İşleyişi bilemediğim için sorma gereği duydum. Keşke konuya hakim olsam
Avukatla görüşürseniz her şeyi halleder.
Ancak tavsiyem ev hangi ilde ise avukatı o ilden tutun.
Yoksa sizin yaşadığınız yerden tuttuğunuz avukat bir ton masraf çıkarır size. Davaya gidiş geliş uçak biletleri, taksi paraları. Ev parası kadar avukat parası vermeyin sonra.

Bilemiyorum ki çok merkezi bir yer değil yeni yeni gelişen ve yeni yeni TOKİnin girdiği mahallelerden birinde. Muhtemelen satılmasa dahi TOKİye verilecek
ya böyle insanblara herşey müstahak
adam eve resmen çöreklenmiş
kadın yalnız kimsesi yok dedin yazık
bence peşini bırakmasın

Peki bu kardeşlerden mahkemeye başvuranın dul ve maaşsız olduğu belirtilirse dava hız kazanmaz mı acaba? Bi an evvel ihtiyacının giderilmesi için

Davaya etkisi olmaz diye düşünüyorum. Maaş konusuyla ilgili davalarda kişinin maddi durumu önemlidir geçimini sağlayıp sağlamadığına bakılır ama bu davada davayı açan kişinin maddi durumu önemsenmez. Aynısı ananemin başına geldi davayı açan oydu, kardeşleri dava açıldğını duyunca gelip imza attılar satılmasına ikna olduklarına dair. Ama ananemin maddi durumu hiç etkili olmadı davanın hızı konusunda.

Avukatla görüşürseniz her şeyi halleder.
Ancak tavsiyem ev hangi ilde ise avukatı o ilden tutun.
Yoksa sizin yaşadığınız yerden tuttuğunuz avukat bir ton masraf çıkarır size. Davaya gidiş geliş uçak biletleri, taksi paraları. Ev parası kadar avukat parası vermeyin sonra.
Avukat çok yakın evvelden beri tanıdığı birinin kızı. Ama yeni avukat galiba oda pek tecrübeli değil. Aynı şehirdeler

Davaya etkisi olmaz diye düşünüyorum. Maaş konusuyla ilgili davalarda kişinin maddi durumu önemlidir geçimini sağlayıp sağlamadığına bakılır ama bu davada davayı açan kişinin maddi durumu önemsenmez. Aynısı ananemin başına geldi davayı açan oydu, kardeşleri dava açıldğını duyunca gelip imza attılar satılmasına ikna olduklarına dair. Ama ananemin maddi durumu hiç etkili olmadı davanın hızı konusunda.
Belki dava açıldığını duyunca onlarda imza vermeye ikna olurlar inşallah

ya böyle insanblara herşey müstahak
adam eve resmen çöreklenmiş
kadın yalnız kimsesi yok dedin yazık
bence peşini bırakmasın
Peşini bırakmasın tabii ki ama birde davadan olumlu sonuç çıkmazsa mahkeme ve avukat giderlerini ödemek zorunda kalacak.

Belki dava açıldığını duyunca onlarda imza vermeye ikna olurlar inşallah

genelde öyle oluyor zaten. çünkü o zaman avukata filan danışıyorlar bakıyorlar ki ev daha ucuza gidecek ondan hemen imza vermeyi kabul ediyorlar....

Peşini bırakmasın tabii ki ama birde davadan olumlu sonuç çıkmazsa mahkeme ve avukat giderlerini ödemek zorunda kalacak.
sanmıyorum en az birinin istemesi yeterli
miras sahibi sağ olsaydı bi kişi istemesse satamıyorlar mesala hayatta oldugu için
biraz kardeşleri uyanık galiba

Bence de daha mantıklı en azından paylarına daha fazla düşer

sonuç aynı olacak bunu öğrendiklerine emin olun ikna olurlar zaten. sulh hukukta dava açmak çok fazla masraf istemez bence dava açılsın böylece ne olacağını görsünler gözleri korksun....

icon1.png
Babadan kalan evin pay edilmesini istemiyoruz. Ne yapabiliriz? [Hukuk]

Merhaba, mesajları okuyorum her kez kalan malları bölüp almanın derdinde, ben malasef onlar gibi düşünmüyorum, bu sonucu değiştirir mi bilmiyorum.

Babamı kaybettik, babam engelliydi, annem dişini tırnağına taktı babamla birlikte ev sahibi oldular ve babacığım sağlığında hep 4 kızım var onlar biz yokken rahat etsinler eşleri hayırsız çıkabilir derdi.
Ama anneme saglığında dairelerden birini üzerine yap dedik babama kabul etmedi. babam hep engelliydi, hem de de 10 yıldır felçliydi ,son 2 yılınıda akçiger kanserine yakalanda ve bize veda etti.
bu kadar cileyi annem cekti. şimdi kardeşlerden bir tanesi babamın ne sağlığında ne de ağırlaştığında yoğun bakımda yattığı halde ne hastaneye nede hastaneden çıktınğında 20 gün eve bile gelmeyen kardeş. neyse uzatmayacağım. babamı kaybettiğimiz gün herkez hakkını alsın diye ortalığı birbirine kattı herkes acısının derdinde onun bir acısı yok tabi. o malın derdinde.
şimdi mahkemeye vermiş, biz 3 kardeş bütün haklarımızı yaşadığı sürece kullanabilsin diye vekalet verdik. annem yaşadığı sürece istemiyoruz. 4. kardeşin verdiği mahkemeye kimse gitmedi, gıyabımızda mahkeme 2 sefer olmuş, eve bilirkişi geldi ( ev 4 kat ama son kat çatı, 1 bodrum) 3. mahkeme olacakmış sorduk, gidip akibeti neymiş diye ,3.mahkemede karar cıkar, binanın bedelinini, keşif sonucunu 20 gün sonra öğrenirsiniz dediler.
mahkeme 2 ay sonra imiş. şimdi biz çoğunluk olarak kararı nasıl etkileyebiliriz. yerin satılmasını istemiyoruz, tabiyki hakkını alsın istiyoruz ,biz onun hakkını vermek istiyoruz ama mahkeme binanın tamamının bedelini isterse çıkarmak çok zor
sadece on€un hakkını karşılayıp aradan çıkarabili rmiyiz onu merak ediyoruz,
baba evi kalsın istiyoruz. yada itiraz hakkımız var mı ,varsa ne şekilde itiraz edebilir.

şimdiden teşekür ederim.

örnektir......

sonuç aynı olacak bunu öğrendiklerine emin olun ikna olurlar zaten. sulh hukukta dava açmak çok fazla masraf istemez bence dava açılsın böylece ne olacağını görsünler gözleri korksun....
Anladım çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için

Back
X