Mahkeme Sonucu

zerrinhoca84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2011
59
13
98
Kocaeli
Arkadaşlar eski bir arkadaşım çok basit ve komik bir sebepten dolayı beni mahkemeye vermişti.Dün duruşmaya gittim hakim karşısına çıktım ancak karşı taraf mahkemeye gelmedi.Savunmamı dinledikten sonrada hakim beraat kararı verdi.

Şimdi sormak istediğim şu,, olay benim için bitmiş oluyor değil mi? ve masrafları kim ödeyecek ,, tahmini ne kadar tutar mahkeme masrafları..Asliye cezada yapıldı duruşma..

Son düzenleme:
sulh cezada yasamıstım aynı durumu beraat ettım celp masrafı 10 lıra odenmesı gerekıyormus dıye dıpnot vardı odemedım haksız yere açılmış dava beraat etmısım zoruma gıderdı ödemek herahngı bı ıslem yapılmadı aradan 2yıl gectı mubasır soylergenelde dosya masrafı vs dıye soylemedımı kımse bısey ıstemedıyse sesını çıkamadan yaşa gıtsın :))))):52::52::52::52:

Arkadaşlar eski bir arkadaşım çok basit ve komik bir sebepten dolayı beni mahkemeye vermişti.Dün duruşmaya gittim hakim karşısına çıktım ancak karşı taraf mahkemeye gelmedi.Savunmamı dinledikten sonrada hakim beraat kararı verdi.

Şimdi sormak istediğim şu,, olay benim için bitmiş oluyor değil mi? ve masrafları kim ödeyecek ,, tahmini ne kadar tutar mahkeme masrafları..Asliye cezada yapıldı duruşma..

Avukat tutmuş muydunuz diye sorardım ancak bu soruyu sorduğunuza göre avukatınız yoktu.
Avukat tutmuş olsaydınız buna dair masrafları göstererek karşı taraftan talepte bulunursunuz. Yani bazı masraflar göstermeniz gerekmekte bunun en büyük kalemi de avukat. Eğer avukat yoksa iş kaybı ve manevi tazminat konularında dava açabilirsiniz.

karşı taraf temyiz etmediyse,ki o da tarafınıza tebliğ edilirdi, dava kesinleşir. ceza davasında harç alınmaz zaten. siz ne masrafından bahsedıyorsunuz ki, beraat eden davalısınız bir de?

beraat ettiysen sıkıntı yok herşey devletten bissey yapmana gerek yok ama karşı taraf illaki ceza almani istiyorsa temyiz eder ederse de senin haberin olur temyiz dilekçesini sana gönderirler geçmiş olsun

Son düzenleme:
karşı taraf temyiz etmediyse,ki o da tarafınıza tebliğ edilirdi, dava kesinleşir. ceza davasında harç alınmaz zaten. siz ne masrafından bahsedıyorsunuz ki, beraat eden davalısınız bir de?

benim bildiğim dava açılırken harc falan yatırılıyor,, tebligat ücretleri peşinen veriliyor ve kaybeden taraf bu paraları veriyor..
onu soruyorum o kişi dava acarken zaten bu paraları yatırmıstı,, şimdi benim verecegim bişey yok değil mi diye soruyorum

Back
X