Mahkeme

Hayır canım sadece bu kadarla sınırlı değil. “İftira, itibar zedelenmesi, yanlış algı oluşturma vs” hepsi özel hayatın ihlali.
instagramda takip ettiğim fenomen bir çocuk var Gökhan Ergün. Dolandırıldı, hikayesinde ismini verdi. “Dikkat edin sizi de dolandırmasın” dedi. Hapse girdi Gökhan. Sonra para cezasına çevirdiler.
Ortada yanlış algı oluşturmak da yok bu arada. Olay gerçek ve çocuğun yaşattıkları da az bile anlattım.

Bence şikayetçi olmaz.

O ornekte topluma ifşa ediyor ama. Burada daha masumane, çocuksu bir durum var. Hırsından yeni sevgiliye mesajları gösteriyor. Yok mu bir hukukcumuz? Kağıtta suç olabilir ama kızın durumu, hafifletici sebepler vs vs birsey olmaz gibi geldi. Bilemedim. İşin profesyonelleri ne derler acaba?
bir kişi ya da topluluk önemli değil. kişisel bilgileri bir başkasıyla paylaşamazsın. Bizim otelde mesela evli adam karısını aldatmış. Mahkemeden karar çıktı kalıp kalmadığını söylememiz için. Otelinde kalan adamın ismini dahi veremiyorsun düşün.
kaldı ki yeni sevgilisine sapık diyorsun filan. Hakaret, kişilerin huzur ve sukunetini bozmak vs birkaç şeyden açar.
profilde geçen paylaştım. Ömrümde bir kere gördüğüm kadına küfür ettim diye 45 bin manevi tazminat olmak üzere 90 bin tl para ödedim. Ülkede hukuk bazen o kadar hızlı işliyor ki hayret ediyorsun.

bir topluğuna ifşa etmek ya da bir kişiyle veri paylaşmak suçun ağırlığını değiştirebilir ama suç yine de ortada mevcut.
hukukçu değilim ama GDPR üzerine eğitim aldım ve iki mesleğimden biri bu. :)
Doğrudur. Benimki mantıksal bir çıkarım. Örnek dava kesin vardır benzer.
Konu sahibi bir avukata sor. Bizi de bilgilendir.

bir kişi ya da topluluk önemli değil. kişisel bilgileri bir başkasıyla paylaşamazsın. Bizim otelde mesela evli adam karısını aldatmış. Mahkemeden karar çıktı kalıp kalmadığını söylememiz için. Otelinde kalan adamın ismini dahi veremiyorsun düşün.
kaldı ki yeni sevgilisine sapık diyorsun filan. Hakaret, kişilerin huzur ve sukunetini bozmak vs birkaç şeyden açar.
profilde geçen paylaştım. Ömrümde bir kere gördüğüm kadına küfür ettim diye 45 bin manevi tazminat olmak üzere 90 bin tl para ödedim. Ülkede hukuk bazen o kadar hızlı işliyor ki hayret ediyorsun.
Hakaret yok ortada. Kişilerin huzur ve sükuneti benim asıl sükunetim bozuldu, o ne olacak?

Doğrudur. Benimki mantıksal bir çıkarım. Örnek dava kesin vardır benzer.
Konu sahibi bir avukata sor. Bizi de bilgilendir.
Yav yok yukarıdaki duruguzel isimli şahıs kasıtlı yapıyor, kıl kaptı bana, kasıtlı yapıyor. Benim huzur ve sükunetim daha çok bozuldu, o ne olacak?

A Asli53 sana daha fazla danışmanlık hizmeti vermeyeceğim. Bir de mesajlarıma beğenmedim atıyorsun. Karşı tarafı yönlendiren biri olursa mahkemelik olursun, şansın varsa para ile kurtulursun.

Benim başıma neler geldi de hukuk bir şey yapamadı, katilleri salıyorlar ama bizi alırlar tabi doğru. Nasıl ekmek çalan çocuğa 10 yıl hapis verildiyse biz de o şanssızlardanız doğru, garibana olan oluyor

Neeee? Nasıl bir küfürdü o?
Otel de farklı. O kurumsal bir yer. Kişisel verileri korumakla yükümlü.
Ben suç değil ya da şikayet etse kesin ceza almaz demiyorum. Bana hikaye çok saçma ve komik geldi. Benim mantığımla hukuki dil aynı değildir tabi.
İyi ki hakim olmamışım. Bu tarz ufak davalara öpüşün barışın kafasında yaklasabilirdim.

Neeee? Nasıl bir küfürdü o?
Otel de farklı. O kurumsal bir yer. Kişisel verileri korumakla yükümlü.
Ben suç değil ya da şikayet etse kesin ceza almaz demiyorum. Bana hikaye çok saçma ve komik geldi. Benim mantığımla hukuki dil aynı değildir tabi.
İyi ki hakim olmamışım. Bu tarz ufak davalara öpüşün barışın kafasında yaklasabilirdim.
çok klasik bir küfürdü 🤦🏻‍♀️ Psikolojimi bozdu dedi. 2 sene dava sürdü. Geçen karar verilmiş. 5 sene boyunca aynı suçu tekrar etmem durumumda hapisle yargılanacağım. O yüzden beladan uzak duruyorum. 🙏🏻
miktarda şöyle belirleniyor. “Seni yoksullaştırmayacak, karşı tarafı zenginleştirmeyecek”
başta ara bulucuya gidiliyor. Bende hırs yaptım orda. Uzlaşsaydım daha az miktarla kurtulurdum. Benim avukat “telefonum resepsiyondaydı. Sorun yaşadığım bir eleman attı diye inkar et“ dedi. Hakim yemedi 🙁

çok klasik bir küfürdü 🤦🏻‍♀️ Psikolojimi bozdu dedi. 2 sene dava sürdü. Geçen karar verilmiş. 5 sene boyunca aynı suçu tekrar etmem durumumda hapisle yargılanacağım. O yüzden beladan uzak duruyorum. 🙏🏻
miktarda şöyle belirleniyor. “Seni yoksullaştırmayacak, karşı tarafı zenginleştirmeyecek”
başta ara bulucuya gidiliyor. Bende hırs yaptım orda. Uzlaşsaydım daha az miktarla kurtulurdum. Benim avukat telefonum resepsiyondaydı. Sorun yaşadığım bir eleman attı diye inkar et dedi. Hakim yemedi 🙁
Sadece küfürden dolayıysa o zaman benim o çocuğu kesin şikayet etmem lazım, 8 aydır yemek bile yiyemiyorum

başta ara bulucuya gidiliyor. Bende hırs yaptım orda. Uzlaşsaydım daha az miktarla kurtulurdum. Benim avukat telefonum resepsiyondaydı. Sorun yaşadığım bir eleman attı diye inkar et dedi. Hakim yemedi 🙁
Hayatımın bir 10 yılı çok belalı bir muhitte çalışarak geçti. Küfürlesmek suç muymuş? 🤣🤣🤣Hayatımda bir insanı şikayete karakola gittim. Komiser çay ısmarladı. Karşıdaki kişiye de uyarıda bulundular. Polisler de abla uğraşma dedi. Vazgectim🤣🤣🤣Millet hayatı ne kadar seviyor yahu.
Konu sahibi galiba ciddiye alman gerekiyor. Herkes aynı görüşte. Bir avukatla görüş.
Ben gevşegim anlaşılan. Ben ciddi ciddi birsey olmadan gidip sikayetci vs olmam. Mesela komşu gürültü yapınca da oturup dinlerim niye kavga ediyorlar diye? Hiç kapıya gidip susun dediğimi vs bilmem.

Evet yaşım baya küçüktü, bi sorun yaşamıştım çok ciddi, paylaşacak kimsem olmayınca açmışım ama kalmış öyle
Sorun yaşadın, hesap açtın sorunu yazmadın hatta hiç bir şey yazmadın. Bunları yaparken maksimum 9-10 yaşındaydın. Yaklaşık 13 yıl sonra buraya verdiğin maili ve şifreyi hatırlayıp gelip konu açtın. Tamam inandık.

Back
X