Mahkemede boşandık, dosyayı imzaya koymaydık barıştık tekrar Dini nikah kıyılmalı mı?

Mahkeme sizi boşamış bu biraz karışık bir durum. Bence diyaneti arayıp yetkili ve bilgili birilerinden fetva almanız daha uygun olur.

valla kusura bakmayinda sizin cok eskilerde kaldiginiz bes belli.
Cokkkk eski turk filmlerinde gormustum bu olayi.
Ki tekrar soyluyorum anlamadiysaniz dini nikahin bozulmasini gerektirecek bir durumda yok zaten , olsada sizin dediginiz sekilde
milattan once falan oluyordu herhalde...

Dini kurallar devirlere göre değişmez.(Sadece insanlar kendi amaçları açısından öyle böyle derler ).

Nasıl bir mantık anlamıyorum.senle nasıl böyle konuşabilyiuor .ne demek kimle konuştuğunu sanıyor.hem çalışan birisin reddetme hakkın var.eşinin ailesiyle mi oturuyorsun?sen sabır diyorsun ama neye sabır?adam etmediğini bırakmamış.boşanma kelimesinin geçmesi .kolay demekki boşanmak.hem avukata gidyor hemde dini nikah.

ya kısaca sen neden bu adamla yaşıyorsun?

mahkemede hakim boşadığı anda dini nikah da fesh olur.
bu bu işin çocuk oyuncağı olmadığinı göstermek içindir.
ama malesef günümüzde herşey oyuncak oldu.
o aşamaya gelmişsiniz tekrar niye deniyorsunuz anlamadım.
bu erkekler bu işin ciddiyetine ne zaman varacak
tekrar nikah kıyma şartlarını eşiniz öğrensin isterseniz

Nasıl bir mantık anlamıyorum.senle nasıl böyle konuşabilyiuor .ne demek kimle konuştuğunu sanıyor.hem çalışan birisin reddetme hakkın var.eşinin ailesiyle mi oturuyorsun?sen sabır diyorsun ama neye sabır?adam etmediğini bırakmamış.boşanma kelimesinin geçmesi .kolay demekki boşanmak.hem avukata gidyor hemde dini nikah.

ya kısaca sen neden bu adamla yaşıyorsun?

Ben ailemin evine gitttim 3 kez barıştık sonra eşim gurur mu yaptı ne bilmiyorum mahkemeye başvurdu bende karşı çıkmadı hatta ağlayarak başvurdu konuştu evlilik bu kolay değil eşimin sadece siniri var sinirli olduğunda ağzından çıkanı bilmiyo onun haricinde eve düşkün tüm zorumlulu üzerine almış biri benden hep tatlı dil beklediğini söylüyo ama küçük bişeye parlayıp kötü konuşuyo ben sonra bi kaç gün kendime gelemiyorum ama onda siniri bitince herşey normala dönüyo bu sefer ben iyi değilim surat falan böyle böyle bu hale geldik neden aynı evde kaldım çünkü kendime söz verdim çıkarsam bidaha bu eve dönmücem dedim ailemede söylemedim olanları öğrenseler bana baskı yaparlar ayrıl diye gdaha fazla onları üzmek istemiyorum ayrılırsam bu şehride terkedicem sadece sonuna kadar savşmak istedim son 3 ay mühdet verdim kendime eşimin sinir karşısında susarsam onun dediği gibi tatlı dilli olursam eşim değişir mi acaba diye içimde acabalar kalmasın diye halen aynı evdeyim kayın validemlerle ayrı oturuyoruz ama eşim bu nikah olayını bana söylemedi ben görümcemden duydum orda patladım ben

Maşallah ein sana dememiş ama ailesine söylemiş. çok güzel tezgahlamışlar.sanırım senin kocan evde ne var ne yok anlatıyordur..senle konuşmadan ne hakla yapıyor bunu.sana kıyacak nikahı elbette sana önce soracak.eşim iyi diyorsunda ne demek yani beyebefndi hiçççç kızdırma o zmaan. Unutma böyle bir ömür nasıl geçer?
Sende düzelt oda düzelttsin kendisini.çalışan birisin neden paranı verdin onu anlamadım?neyin parasını verdin?ailesine mi,?

Bana belki 1 gün önceden bu şekilde izah etseydi aynı sizin gibi düşünürdüm ama biz tartıştık benim başka bi planım var o eve misafir gelicek dio ayrıca ben nikah kıyılcağını görümcemden öğreniyorum o dahi biliyo bana bunu akşam söylüceklerdi annesi babası karar verdi ve eşime söyledi o kabul etti ben ne düşünüyorum bu konuda önemli değil herşey ayarlanmış ben evde misafir ağırlıcağımı düşünüyorum . ve biliyorum ki bütün akrabaları duydu mahkemelik olduğumuzu aileside o yüzden böyle bi karar aldı ve eşimle telefonda tartıştım bana yine küfürlü konuştu konuşma uslubu şu( lan ne var bunda nevar ömrümü ..... yaptın) ve daha fazlası çekip gitmek istiyorum yada kalıp savaşıp onu öyle bi zamanda bırakmak istiyorum ki arkamdan mahvaolsun şu anda boşanmayı o istedi hakkım olan parayı vermedi ben iyi yaklaştığım için vazgeçti herşey onun istediği gibi olucak ben ailemden ayrı kalıcam kabul ettim benim ailemle görüşmüyo ailem bize gelmiyo ben onun ailesi ile gidip geliyorum yani çok sabrettim hakaretlerine sürekli eski kızarkadaşından onun melek gibi biri olduğundan falan bahsetti sanki ben şeytanım yani boşanırsam benden kurtulcak parası olucak hayatına devam ed,icek olanda bana olucak bana dio ki senden sadece tatlı dil bekliyorum o bana kızıcak bağrıcak ben tatlı dilli olucam yapamıyorum ama boşanırsamda onun istediği olucak

Anladığım kadarıyla şu an sizin sorununuz kesinlikle ve kesinlikle "nikah" değil. Bu yüzeyde görünen şekli.
Asıl sorun tam anlamıyla bir hesaplaşma isteği.
Bunu kendinize yapmayın. Yeni bir başlangıç için heyecan ve coşku hissetmek yerine siz koyu bir nefret içindesiniz.
En ufak pürüzde, en küçük anlaşmazlıkta bu derece ortaya çıkabiliyorsa, yeniden beraber olmanız zaman kaybından başka birşey değil.
Vadesi dolmuş, sadece alışkanlıklardan dolayı çekip gidilemeyen bir ilişki bu.
Buna ilişki bile denemez, hesaplaşma denir.
Üzgünüm ama buradan bakınca görünen bu.
Allah yolunuzu açık etsin...

Ben ailemin evine gitttim 3 kez barıştık sonra eşim gurur mu yaptı ne bilmiyorum mahkemeye başvurdu bende karşı çıkmadı hatta ağlayarak başvurdu konuştu evlilik bu kolay değil eşimin sadece siniri var sinirli olduğunda ağzından çıkanı bilmiyo onun haricinde eve düşkün tüm zorumlulu üzerine almış biri benden hep tatlı dil beklediğini söylüyo ama küçük bişeye parlayıp kötü konuşuyo ben sonra bi kaç gün kendime gelemiyorum ama onda siniri bitince herşey normala dönüyo bu sefer ben iyi değilim surat falan böyle böyle bu hale geldik neden aynı evde kaldım çünkü kendime söz verdim çıkarsam bidaha bu eve dönmücem dedim ailemede söylemedim olanları öğrenseler bana baskı yaparlar ayrıl diye gdaha fazla onları üzmek istemiyorum ayrılırsam bu şehride terkedicem sadece sonuna kadar savşmak istedim son 3 ay mühdet verdim kendime eşimin sinir karşısında susarsam onun dediği gibi tatlı dilli olursam eşim değişir mi acaba diye içimde acabalar kalmasın diye halen aynı evdeyim kayın validemlerle ayrı oturuyoruz ama eşim bu nikah olayını bana söylemedi ben görümcemden duydum orda patladım ben

İlk alıntı yaptığım mesajınızla ikincisi arasında o kadar ciddi bir duygu farkı var ki şaşırdım kaldım inanın.
Bence sizin ruhunuz yıpranmış.
Bu gel-gitler çok yorar. Mümkünse bir uzmana gidip daha sonra karar verseniz?
Bu durumda sağlıklı bir karar almanız mümkün değil...

Konuyu sabote etmeyın arkadaşlar ..
Herkezın dını yasayısıda kendısıne ..
İslamıyet her çağın dınıdır.. din çağlara ayak uydurmaz çağlar dıne ayak uydurmak zorundadır.
Konuyu farklı yerlere cekıp arkadasın konusunu kapattırmayın lutfen ..

Dini hukumlerı bu gb platformlardan ögrenemezsınız Dİyanet işlerine sormanız en doğru cvbı almanızı sağlar.

Arkadaşım ne guzel boyle bır adamdan kurtulacakken tekrar gerı donmussun .
Aranızda sevgı saygı kalmamıs bence , sen ınata bındırmıssın aslında esınden sana cektırdıklerı ıcın ıntıkam almak ıstıyorsun gb geldı .
Haklısın da ama kotuluk sahıbınındır , bence hıc bulasma kendını daha fazla yıpratma ve ımzanı ver cıkart bu adamı hayatından ..
Allah yardımcın olsun.

Konuyu sabote etmeyın arkadaşlar ..
Herkezın dını yasayısıda kendısıne ..
İslamıyet her çağın dınıdır.. din çağlara ayak uydurmaz çağlar dıne ayak uydurmak zorundadır.
Konuyu farklı yerlere cekıp arkadasın konusunu kapattırmayın lutfen ..

Dini hukumlerı bu gb platformlardan ögrenemezsınız Dİyanet işlerine sormanız en doğru cvbı almanızı sağlar.

Arkadaşım ne guzel boyle bır adamdan kurtulacakken tekrar gerı donmussun .
Aranızda sevgı saygı kalmamıs bence , sen ınata bındırmıssın aslında esınden sana cektırdıklerı ıcın ıntıkam almak ıstıyorsun gb geldı .
Haklısın da ama kotuluk sahıbınındır , bence hıc bulasma kendını daha fazla yıpratma ve ımzanı ver cıkart bu adamı hayatından ..
Allah yardımcın olsun.

bu din olayi burda tartisilmayacagi ve bu nedenle dini icerikle konular acilmacagi sürekli söyleniyor
ve bu konunun sonunu gösteriyor.

Çok fazla taviz vermişsin.nişanlıyken bu durumu var mıydı ?siniri.?
ailen herşeyi güllük gülistanlık biliyor o zman.bende bir anneyim üzüldüm ailene.
çocukarımıza kızarken sakınırken elin adamının dediklerine bak.

Dini ve siyasi içerikli konular tartışmaya neden olduğu için konu yorumlara kapatılmıştır.

Back
X