• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mahkemede Şahitlik yapmasak ceza varmı?

ESELA1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
1.867
1.532
133
Arkadaşlar daha önce çekişmeli boşanan bir aile dostumuza şahitlik yaptık ailece eski dosttuk istemesekte mecburen tamamen dogru şekilde bildiğimizi anlatmıştık ama karşı taraf yalancı şahitlerle bizide yalancı çıkarıyordu anlattıklarımızı neredeyse bizde karşılıklı mahkemelik olacaktık nefret ettim bu şahitlik işinden şimdide bir arkadaşım rica etti istemesemde olur dedim ama hiç istemiyorum aslında onada söyledim ama mecburum dedi sen bizi yakından tanıyordun dedi..bir şekilde bahane bulunsa gitmesem bir cazası varmı bilen varmı, muhtemelen giderim duramam ama yinede ögrenmek istiyorum.. Teşekkürler.

Söz verip ortada bırakacağınıza makul bir şekilde açıklayın şahit olmak istemediğinizi. Durum ne tam olarak bilemiyorum ama avukat da planını şahitlere göre yapar genelde. Zor durumda bırakmayın madem kıramayacağınız bir arkadaşınız.

Söz verip ortada bırakacağınıza makul bir şekilde açıklayın şahit olmak istemediğinizi. Durum ne tam olarak bilemiyorum ama avukat da planını şahitlere göre yapar genelde. Zor durumda bırakmayın madem kıramayacağınız bir arkadaşınız.
Gelmek istemediğimi söyledim aslında ilk şahitlikten sonra tövbe etmiştim, muhtemelen giderim gelmeye çalışacagım dedim yinede merak ediyorum benimki biraz psikolojik ilk katıldıgımız şahitlik olayı çok sorunluydu dava uzadıkça uzadı, yalancı şahitlikle suçlandık bide karşılıklı mahkemelik olacaktık son anda dava kapandı..

Bence geri cekilmeyin. Durum ne derece muhim bilmiyorum ama davanin seyrini degistirebilir bu gibi durumlar. Keske en basindna kabul etmeseydiniz madem boyle bir durum da yasamissiniz. Arkadasinizi yuzustu birakmaniz yakisik almaz bence. Siz olsaniz sahidinizin geri cekilmesini nasil karsilardiniz? Ben olsam beni yuzustu biraktigini dusunur bir daha konusmazdim.

Bence geri cekilmeyin. Durum ne derece muhim bilmiyorum ama davanin seyrini degistirebilir bu gibi durumlar. Keske en basindna kabul etmeseydiniz madem boyle bir durum da yasamissiniz. Arkadasinizi yuzustu birakmaniz yakisik almaz bence. Siz olsaniz sahidinizin geri cekilmesini nasil karsilardiniz? Ben olsam beni yuzustu biraktigini dusunur bir daha konusmazdim.
benimki biraz eski davadan kalan psikolojik bir sıkıntı çok sorunlu bir davaydı.. Haklısınız muhtemelen gideceğim inş şahitlik ten nefret etsemde arkadaşımı seviyorum ve yanında olmam gerekir..

Cezası olduğunu sanmıyorum.
Ama şahitlik kötü birşey değil.
Doğru bildiğini söyle sen yine..
Bugün ona yarın sana...

Cezası olmaz ama arkadaşınızı ortada bırakmış gibi olursunuz biraz. Siz bilirsiniz ama ben olsam giderdim, şahit olduğunuz neyse onu söylemekten ibaret zaten.

Boşanma davasında eğer anlaşıyorlardı diye yalan söylediysen iyi yapmışsın( yalan söyledin demiyorum) bunun dinimizde günahı bile Yok. Diğer dava da boşanma ise gitsen dert gitmesen dert. Konu başka ise git tabi yalnız bırakma.

Aynısını düşünüyorum

benim bir yakınım boşanma için çağrıldı. gelmezseniz polis zoruyla getirileceksiniz yazıyordu. ceza var mı bilmem de bir şekilde götürürler diye düşünüyorum

Davalarda sahitlik yapmak zorunda degilsiniz. Cezasi yok.

şahitlik için ilkinde gitmsesende polis geliyor ikince kez çağrıldığında mahkemeden 1 hafta önce ve bir kağıt veriyor şahitlik yaptıktan sonra mübaşire imzalatıp karakola götürüyorsun

yani gideceksin

Olurum demişsiniz size çağrı gelmiş

Artık şahit değiştirme şansı yok

Arkadaşınız şahidi olmadığı için haklı davasını da kaybedebilir

Bu duruşma gitmeseniz polis gelir şahitsin git diye yine gitmeseniz genelde vazgeçilir ama vazgeçmezlerse mahkeme celse harcı keser vs vs

Baştan hayır demeniz gerekirdi

Back
X